martin.holub Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Ahoj lidičky, opět se mi zadařilo. Nastartuju na benzín, a najednou cítím v autě \"vůni\"benzínu, dost výraznou....tak nechám motor běžet, otevřu kapotu a vidím gejzír benzínu z hadičky (viz. kroužek na obrázku ). Tak utíkám vypnout motor a elektriku, zkouším hadičku , je jakoby nafouklá do tvaru soudečku a je v ni pořád tlak, když na ni zatlačím, vystříkne benzín..... Když jsem ji odmontoval, je pořád ve tvaru soudečku. Je to opravdu jen stará ztyřelá hadička, nebo je problém jinde ??? Zkusím tam dát jinou, ale mám strach, co bude pak.... Citovat
Guest servisman Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 postačí toto téma je tam i foto od Radka Citovat
marko306 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 vymeň a uvidíš, ale podľa mňa bola len prestarnutá inak by ti nafukovalo aj ostatné hadičky palivovej sústavi. Citovat
Ferry Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 klasicky problem, reseni jednoduche, nova hadicka za 10Kc a dve poradne svorky Citovat
MJSytic Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Běžná záležitost - stará hadička. Vyměnit a v klidu jezdit dalších 10let Já jsem jí zase nedávno musel přesvorkovat Citovat
OK406 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: honza406 postačí toto téma je tam i foto od Radka Přesně tak. S tím se setkal skoro každý majitel 406;) a odstranění závady je jednoduché a laciné. Citovat
Guest servisman Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 prostě řečeno hadička na benzin není věčná. Citovat
martin.holub Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: OK406 Původně zaslal: honza406 postačí toto téma je tam i foto od Radka Přesně tak. S tím se setkal skoro každý majitel 406;) a odstranění závady je jednoduché a laciné. s tím souhlasím, že odstranění závady je jednoduché - jenže víc mně děsí, že v tom autě běžně jezdí manželka a má dvě děti v sedačkách na zadních sedadlech, a nejsem si jistý jestli by taky řešila smrad z benzínu, nebo prostě jela dál tak dlouho až by to vzplálo, v horším případě bouchlo .... no raději si to ani nepředstavovat !!!! Citovat
martin.holub Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 Původně zaslal: honza406 prostě řečeno hadička na benzin není věčná. Tak jsem tu hadičku vyměnil, ale bohužel jsem měl doma jen trošku menší hadičku, původně to je pro chladící kapalinu (viz. foto) . S troškou síly tam šla nasadit a zajistit sponkama, ale myslíte, že s tím můžu jezdit, nebo raději koupit kousek správné palivové hadičky a vyměnit ?? Citovat
OK406 Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 Kup ten kousek benzinové hadičky nový a i dvě svorky. Drahé to není a uříznou ti kolik potřebuješ. Citovat
Ferry Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 urcite to chce hadicku z materialu, ktery je odolny benzinu, s nejakou na vodu bych to neriskoval Citovat
martin.holub Odesláno 14. listopad 2009 Autor Odesláno 14. listopad 2009 vyměnil jsem teda tu karátkou hadičku, a při nastartování se v ní udělá tlak a je nafouklá do tvaru soudečku - i když jedu na LPG. Je to fakt normální, aby v palivovém potrubí byl tlak, který takovou \"bytelnou\" hadičku tak nafoukne ? ( Na příspěvku ze 12.11. mám fotku, kde ta hadička před nastartováním je ještě zužuje mezi nátrubky. ale po nastartování se nefoukne na opačnou stranu..... [upravil dne 14/11/09 martin.holub] Citovat
martin.holub Odesláno 14. listopad 2009 Autor Odesláno 14. listopad 2009 Původně zaslal: .mycTD a na benzin auto jede normalne? abych řekl pravdu, ani mne nenapadlo to vyzkoušet.... ne benzín totiž jen stratuju a hned to přepne na LPG .... Citovat
.mycTD Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 lgp na to nema vliv. je tam sekvence, ktera (podle me) vyradi akorat vstriky. benzin pak jde pres regulator tlaku (to bude ten valecek s napisem germany na 1. foto) zpet do nadrze. je mozne, ze regulator proste nereguluje. zkusil bych jeste kouknout, jestli je hadicka stejne nafoukla i pri chodu na benzin, kdyz se oteviraji vstriky, jinak samozrejme nechat zmerit tlak. [edit] ale napred bych pochopitelne vymenil tu hadicku [upravil dne 14|11|09 .mycTD] Citovat
martin.holub Odesláno 14. listopad 2009 Autor Odesláno 14. listopad 2009 Původně zaslal: .mycTD a na benzin auto jede normalne? tak jsem nastartoval na benzín, přeplo to hned na plyn, tak jsem to zase manuálně přepnul na benzín, a zdá se to v pořádku.... na volnoběh to jelo normálně, při šlapání na plyn se to taky chová normálně ..... tak snad to tak je v pořádku ( ještě přikládám fotku té hadičky, jak opravdu vypadá - zase tak nafouklá není :-) ) Citovat
martin.holub Odesláno 14. listopad 2009 Autor Odesláno 14. listopad 2009 Původně zaslal: honza406 nandej tu hadičku pořadně až dokonce jak to mám já a nebude to tolik se nafukovat no já tam zatím nemám benzínovou hadičku , ale kousek hadičky z chladícího okruhu ... a ona není tak pevná, si myslím :-( Citovat
ozzy56 Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 dotlač to kolínko do hadice--ta nebude mít tolik místa na nafouknutí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.