Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj lidičky, opět se mi zadařilo. Nastartuju na benzín, a najednou cítím v autě \"vůni\"benzínu, dost výraznou....tak nechám motor běžet, otevřu kapotu a vidím gejzír benzínu z hadičky (viz. kroužek na obrázku ). Tak utíkám vypnout motor a elektriku, zkouším hadičku , je jakoby nafouklá do tvaru soudečku a je v ni pořád tlak, když na ni zatlačím, vystříkne benzín..... Když jsem ji odmontoval, je pořád ve tvaru soudečku.

Je to opravdu jen stará ztyřelá hadička, nebo je problém jinde ??? :nevim Zkusím tam dát jinou, ale mám strach, co bude pak....

post-0-1410961084289_thumb.jpg

Odesláno

Běžná záležitost - stará hadička. Vyměnit a v klidu jezdit dalších 10let :D Já jsem jí zase nedávno musel přesvorkovat ;)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

postačí toto téma je tam i foto od Radka

Přesně tak. S tím se setkal skoro každý majitel 406;) a odstranění závady je jednoduché a laciné.:super

Odesláno
Původně zaslal: OK406

postačí toto téma je tam i foto od Radka

Přesně tak. S tím se setkal skoro každý majitel 406;) a odstranění závady je jednoduché a laciné.:super

s tím souhlasím, že odstranění závady je jednoduché - jenže víc mně děsí, že v tom autě běžně jezdí manželka a má dvě děti v sedačkách na zadních sedadlech, a nejsem si jistý jestli by taky řešila smrad z benzínu, nebo prostě jela dál tak dlouho až by to vzplálo, v horším případě bouchlo .... no raději si to ani nepředstavovat !!!!

Odesláno

prostě řečeno hadička na benzin není věčná.

Tak jsem tu hadičku vyměnil, ale bohužel jsem měl doma jen trošku menší hadičku, původně to je pro chladící kapalinu (viz. foto) . S troškou síly tam šla nasadit a zajistit sponkama, ale myslíte, že s tím můžu jezdit, nebo raději koupit kousek správné palivové hadičky a vyměnit ??

post-0-14109610843202_thumb.jpg

Odesláno

vyměnil jsem teda tu karátkou hadičku, a při nastartování se v ní udělá tlak a je nafouklá do tvaru soudečku - i když jedu na LPG. Je to fakt normální, aby v palivovém potrubí byl tlak, který takovou \"bytelnou\" hadičku tak nafoukne ?

( Na příspěvku ze 12.11. mám fotku, kde ta hadička před nastartováním je ještě zužuje mezi nátrubky. ale po nastartování se nefoukne na opačnou stranu.....

[upravil dne 14/11/09 martin.holub]

Odesláno

lgp na to nema vliv. je tam sekvence, ktera (podle me) vyradi akorat vstriky. benzin pak jde pres regulator tlaku (to bude ten valecek s napisem germany na 1. foto) zpet do nadrze. je mozne, ze regulator proste nereguluje.

zkusil bych jeste kouknout, jestli je hadicka stejne nafoukla i pri chodu na benzin, kdyz se oteviraji vstriky, jinak samozrejme nechat zmerit tlak.

[edit] ale napred bych pochopitelne vymenil tu hadicku

[upravil dne 14|11|09 .mycTD]

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

a na benzin auto jede normalne?

tak jsem nastartoval na benzín, přeplo to hned na plyn, tak jsem to zase manuálně přepnul na benzín, a zdá se to v pořádku.... na volnoběh to jelo normálně, při šlapání na plyn se to taky chová normálně ..... tak snad to tak je v pořádku ( ještě přikládám fotku té hadičky, jak opravdu vypadá - zase tak nafouklá není :-) )

post-0-14109610911999_thumb.jpg

Odesláno

nandej tu hadičku pořadně až dokonce jak to mám já a nebude to tolik se nafukovat

no já tam zatím nemám benzínovou hadičku , ale kousek hadičky z chladícího okruhu ... a ona není tak pevná, si myslím :-(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...