Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přídavné topení Webasto, zapojení, info, zkušenosti

Recommended Posts

• O 1 měsíc později...
Odesláno

nechci kazit Oddiemu kšeft, ale kamarád prodává vcelku pěkné GSM aplikace

snad to nebude placená reklama, ani chudák neví, že jsem ho tu vystavil

Sám to mám upravený pro mé potřeby a jsem nadmíru spokojený :cool:

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: Lubk0

Inac trochu off topic, ale neoplati se spise to, co dela muj soused ?

Koupil si do benzinove ochcafky magic car, vecer kdyz zaparkuje pred barakem, tak da tepltou na MAX a vetraky cca na polovicu na sklo.

Pak jen rano s dalkou nastartuje, a nechava to tak 10 minut bezet, kdyz prijede, motor uz je teply, a do kabiny se uz nekolko min tlaci teply vzduch, takze i okna ma roztopeny.

Prijde mi to lacinejsi reseni ako WEBASTO :) Nevim jak by to bilo u naftaku, benzin se zahriva myslim lepe ...

Udělat mi to soused pod oknem, udělá to jen jednou. Pak si bude muset koupit jiný auto.

Preco ? Benzinova octavka vobec neni hlucna :)

Navyse mame plastove okna, a v zime pocas noci nevetrame, takze ju vobec neni pocut ...

Odesláno

Taky si to chci namontovat do auta. Nevíte, jestli se to topení dá nějak dopsat do TP? Je to Eberspacher vyndanej z asi BX. Co mi hrozí za to, že nebude v TP a budu ho mít v autě?

Odesláno

co se třeba zeptat na STK? Měli by to vědět

Asi je to něco jako plyn v autě, tak to musí splňovat nějakou bezpečnostní normu proti vzplanutí, přeci jenom je to zásah do palivové soustavy a pak to podléhá revizi jako nádrže na plyn

opravte mě jestli se pletu, ale jinej důvod, proč to má být v TP mě nenapadá (vlastně se dobrovolně práskneš technikovi STK :D )

Odesláno

Za domontaz Ti nic nehrozi. Je to prislusenstvo ako kazde ine s certifikatom. Zjednodusene ako autoradio. Montaz len v zaskolenom servise usetrit cca 200Eur za riziko zhoreneho auta cca 20000Eur je smiesne. A ziadny zapis do TP

[upravil dne 28/12/09 TiboG]

Odesláno

Kde to topení máte? Jediný místo kam by se vešel je před převodovku, jinam se nevejde. Ještě na něj musim vyrobit ňákej držák, bude to přišroubovaný tam kde je plechovej držák airboxu.

Odesláno

Zvycajne vlavo pod naraznik, v tvojom pripade P406 motor 4HZ, na nosnik vpravo (pohlad odpredu auta) hned za hadicu chladica, miesto pod akumulatorom.

Odesláno

Jestli chceš, mám tu montážní návod v pdf od Eberspaecheru do Xantie, to je prakticky stejné jako pro 406. Je to holandsky nebo jak, ale z obrázků je to vidět.

Odesláno

jj, pridavna nadrzka udelat lze, dokonce jsem ji videl jako origo prislusenstvi webasta.

mas na mysli, jestli fungujou ty novejsi webasta Thermo Top V ? pokud vim tak je to vzdy delane pro konkretni auto a tyhle topeni komunikuji po CAN-bus sbernici, da se k tomu koupit ale modul, ktery se spina obycejnym signalem +12V a ten pak udrzuje tu datovou komunikaci s ridici jednotkou Webasta

Zapoji se to pak akorat ta, ze se prida relatko pro ovladani ventilatoru v kabine, klapky pokud vim se neovladaji, ty si pred odchodem nastavis tak, aby sel vzduch na predni sklo a nastavis silu ventilatoru na cca 2/3 vykonu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...