Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže mě nezbyde nic jinýho že koupím nový žhavící svíčky, a pokud to nebude žhavit( nebude svítit kontrolka žhavení) tak ještě koupit to relé žhavení??

Odesláno

Těžká rada, jedině, jestli máš někoho v blízkém okolí s dia, tak to zkusit. Ale myslím, že by se určitě nechalo měřit na svíčkách, zda to žhaví, či ne. Samozřejmě jsou na to potřeba dva. Jeden v autě a druhý měří na přívodech na svíčky proti kostře, zda je tam napětí. Pokud ano, tak je relé(ŘJ žhavení) v pořádku a nutno vyměnit svíčky. Pokud ve chvíli kdy by to mělo žhavit nebude na svíčkách napětí tak relé žhavení.

Odesláno

Právě že to vypadá že tam š´táva nejde, takže to bude asi relé :(

Ještě uvidím, v nedělu se mě na to ten kamoš mrkne a uvidíme:myslim

[upravil dne 18/2/10 Šalda]

Odesláno
Původně zaslal: HonzaZ

Počkej, výše jsi psal, že na svíčkách napětí je. Tak jak teda?

ˇ

Nevím to jistě, včera mě to kamoš zkoušel a říkal že na svíčkách napětí je, a když jsem mu dnes volal tak mě říkal že to vypadá na to relé, proto chci počkat na nedělu kdy zase přijede a pořádně to zkusíme, ať teda vím co a jak:)

Jinak mě to taky v pohodě startuje, jen prostě když je venku pod nulou a auto je studený tak to prostě nechytí na brnk, vím že to žádný auto, ale když ještě připočtu tu nesvítí kontrolku žhavení tak je asi někde chyba, proto to chci řešit ať vím co a jak:aut

Odesláno

Šalda, neblbni s opravama za tisíce, ze všeho nejdřív vyměň tu žárovku. Mě to nežhavilo pač byly svíce v háji a kontrolka normálně fungovala. Když máš na svíčkách napětí, tak není co řešit, relé je v pořádku a diag dává signál ke žhavení = prasklá žárovka. A pokud to špatně startuje = skontroluj svíčky, případně kup nový.

Odesláno

Sem zvědavý na co Šaldo narazíš,protože mě to nejde zrovna tak od začátku to žhavení nesvítí.Žhaviče jsou v poho,měl jsem je vymontované,a do nich jde šťáva taky.Startuje v poho a že při mínus 24 na 2x až 3x je u diesela který má nalítáno ůplně normál.Možná jak tu někdo psal,budeš mít jen zaoxidované kontakty na tom relé.

Odesláno

hauke Ivo, přesně to mám na mysli, chci to udělat tak jak píšeš, jen tam bohužel nemám žárovku ale diodu, ta se dá jen odpájet:nevim

na starým modelu jsem si v budíkách normálně měnil žárovky, tady je to bohužel horší:grr

Hned když jsem koupil auto tak jsem si myslel že je to právě prasklá žárovka, rozdělal jsem budíky a našel jen diody, a navíc mě od té doby nejede otáčkoměr:grr

Takže zkusíme ještě jednou pořádně proměřit svíčky a buď koupím relé a nebo svíčky, když nepomůže ani jedno tak zkusím nějak odpájet tu diodu:myslim

bara, jj, je možný že jen bude špatnej kontakt na relé, musíme to rozdělat a uvidíme:D

[upravil dne 18/2/10 Šalda]

Odesláno

No abys věděl já jsem ji taky hnedky vyměnil a stejně nic nesvítí,takže když startuji na víckrát v mraze tak si v duchu odpočítám než startujiá znova a je to.Ale stejně jen tak ze zvědavosti by mě zajímalo proč to nesvítí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...