Jarek406 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 Zdravím mám 406 2.0 HDI 80kW rok vyroby 2002 a mám problém se startem když se ochladí. Stalo se mi to jednou už v únoru že jsem přišel k autu a nastartovat nešlo venku -2 a nic , dal jsem ho do garaže a po sleze chytlo tak sem vyměnil žhavící svíčky a myslel že bude pokoj jenže od te doby stale teplo az do teď při -4 to naběhlo jak nic a druhej den ikdyž bylo teplejš kolem 0 tak nic prostě to jen točí ani neškytne čerpadlo po zapnuti kličku hučí ale z výfuku žádnej dým nevíte čím by to mohlo být ? Pal. filtr vyměněn najeto cca 8tis.km Citovat
ozzy56 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 zkusil jsi diagnostiku? něco by tam mělo být--malý tlak paliva (DRV ventil),nebo tak něco myslím,jinak ten motor startuje super i v mínus 20ti Citovat
lukáš.t Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 mohl by to být drv,měl jsem taky takové příznaky.nejprve jsem vyměnil žhavící svíčky a nic,tak jsem šel po drv ventilu,měl jsem možnost to zkusit z jiného auta a ted je to ok. Citovat
jara1 Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 Něco podobného mě dělal 2.0hdi nejdřív špatně startovalo za studena potom i jakykoliv start a vrchol všeho bylo že mi za jízdy z ničehonic zdechl motor dal jsem novej DRV ventil a pohoda Citovat
zzipCZ Odesláno 5. listopad 2009 Odesláno 5. listopad 2009 jj taky se mě takhle projevil DRV ventil nejdřív mě to v zimně takhle nechtělo párkrát naskočit pak dobrý po čase už to nechtělo startovat ani teplí a pak už jsem to nenatočil vubec:o:o [upravil dne 5/11/09 zzipCZ] Citovat
Jarek406 Odesláno 6. listopad 2009 Autor Odesláno 6. listopad 2009 aha kcemu takovej ventil slouzi ? ovlivnuje i kdy má jít proud na žhav. svíčky? Protože po změření tam nejde proud prostě nežhaý sem dnes kupodivu zjistil :-( Citovat
lukáš.t Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 drv ventil slouží k regulaci nafty do čerpadla,při prudké akcerelaci auto zdechne pokud je špatný,nemá vliv na žhavení. [upravil dne 6.11.2009 lukáš.t] Citovat
zzipCZ Odesláno 6. listopad 2009 Odesláno 6. listopad 2009 ale má vliv na startování prostě je špatný ukazuje malej tlak a počítač to vyhodnotí jako chybu a auto nenastartuje:myslim no že to nežhaví tak tam bych zažal pojistky,relé možná špatný nějaký teplotní čidlo;) [upravil dne 6/11/09 zzipCZ] Citovat
Jarek406 Odesláno 7. listopad 2009 Autor Odesláno 7. listopad 2009 byl sem na diag. a v jednotce žádnej zápis o chybách. a to žhavení na to asi zas takovej vliv mít nebude když tak nemrzne ještě četl sem že by ten motor měl i při -1 chytnou bez žhavení .nechal sem zkontrolovat vstriky pres přepady a prej dobrý tak snad to bude jen nejaky teplotní čidlo a ne cely čerpadlo Citovat
ozzy56 Odesláno 7. listopad 2009 Odesláno 7. listopad 2009 já bych prve vyřešil to žhavení,přece jen se blíží zima a né jaro ,a až potom pokračoval s opravou něčeho jiného Citovat
Jarek406 Odesláno 12. listopad 2009 Autor Odesláno 12. listopad 2009 tak žhavení vyřešeno zaoxidovany kontakty na RELE prej ted to žhavy ale teploty jsou nad 0 tak uvidim co to udělá snad to RELE nebudu muset menit. Akorat co je zvlaštní že se me zda že poklesl výkon a krouták je taky vejs tahne az ve 2000 pred tim než se vysypal ten start tak to tahlo víc od spodu ( že by to mělo nějakou souvislost a žhavení nebylo jedinou příčinou ?) štve me ta nejistota toho že ho zas jednou nenahodim:fnuk Citovat
lukáš.t Odesláno 12. listopad 2009 Odesláno 12. listopad 2009 tak to muže být přidřený drv ventil Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 Původně zaslal: Jarek406 štve me ta nejistota toho že ho zas jednou nenahodim:fnuk nechci strašit,ale zvykni si;),stalo se mi v chorvatsku,že auto se mnou nemluví,mačkáš klíček,dveře nic,otevřeš ručně a odjedeš. na dálnici v rakousku chcípne a konec--trucuje ,po deseti minutách odpočinku chytne na brnk a jede ,na diagnostice nic--ještě jednou NIC--kolega říká super motor,výborné hodnoty..., samozřejmě jsem autu v garáži promluvil do duše--od té doby jede bez problémů Citovat
Jarek406 Odesláno 13. listopad 2009 Autor Odesláno 13. listopad 2009 Původně zaslal: ozzy56 Původně zaslal: Jarek406 štve me ta nejistota toho že ho zas jednou nenahodim:fnuk nechci strašit,ale zvykni si;),stalo se mi v chorvatsku,že auto se mnou nemluví,mačkáš klíček,dveře nic,otevřeš ručně a odjedeš. na dálnici v rakousku chcípne a konec--trucuje ,po deseti minutách odpočinku chytne na brnk a jede ,na diagnostice nic--ještě jednou NIC--kolega říká super motor,výborné hodnoty..., samozřejmě jsem autu v garáži promluvil do duše--od té doby jede bez problémů A jakym zpusobem si mu promlouval do te duše:D Citovat
Jarek406 Odesláno 13. listopad 2009 Autor Odesláno 13. listopad 2009 o tom drv ventilu je toho napsano dost a vypada to že co se týče jízdy , startu atd. tak ovlivnuje celej chod motoru . Da se nejak ten ventil zmerit jestli funguje spravne ? uvidim jak se bude ted chovat . Citovat
ozzy56 Odesláno 13. listopad 2009 Odesláno 13. listopad 2009 A jakym zpusobem si mu promlouval do te duše:D hodně vulgárně jsem mu naznačil,že ještě jednou--a padá z baráku Citovat
lukáš.t Odesláno 14. listopad 2009 Odesláno 14. listopad 2009 Původně zaslal: Jarek406 o tom drv ventilu je toho napsano dost a vypada to že co se týče jízdy , startu atd. tak ovlivnuje celej chod motoru . Da se nejak ten ventil zmerit jestli funguje spravne ? uvidim jak se bude ted chovat . jestli máš možnost tak zkusit z jiného auta ho použít,ja tu možnost měl,a za nový jsem dával 3400,-kč=je to poznat auto startuje na drc a lépe jede Citovat
Jarek406 Odesláno 9. prosinec 2009 Autor Odesláno 9. prosinec 2009 právě že nemám možnost to zkusit vyměnit a jelikož sem opet nenastartoval o víkendu dal sem auto do servisu stím že změří co a jak. Jenže past auto jm startuje pry nadrc a pokud pujde nastartovat tak nic nezjistí prej vše v pořádku . . tak mě už asi nezbývá než čekat až to zas nekdy nenastartuju všude čtu jak jsou HDI spolehlivá a to moje po 7 letech tak blbne:D Citovat
qmysak Odesláno 9. prosinec 2009 Odesláno 9. prosinec 2009 taky bych řekl že je to drv ventil měnil sem ho asi před měsícem a vyšel mě aj s diagnostikou na 5000:grr ale od te doby pohoda mám 406 2,2 hdi a známý říkal že mění drv ventil každé 4 roky protože ta kvalita nafty je na hovno a jak se zasere drv ventil tak auto nejede:bojim auto mě dělalo co popisujete víše tzn. blbě startuje,za jízdy chcípá,.........a samozřejmě je auto v nouzáku Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.