Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím mám 406 2.0 HDI 80kW rok vyroby 2002 a mám problém se startem když se ochladí.

Stalo se mi to jednou už v únoru že jsem přišel k autu a nastartovat nešlo venku -2 a nic , dal jsem ho do garaže a po sleze chytlo tak sem vyměnil žhavící svíčky a myslel že bude pokoj jenže od te doby stale teplo az do teď při -4 to naběhlo jak nic a druhej den ikdyž bylo teplejš kolem 0 tak nic prostě to jen točí ani neškytne čerpadlo po zapnuti kličku hučí ale z výfuku žádnej dým nevíte čím by to mohlo být ?

Pal. filtr vyměněn najeto cca 8tis.km

Odesláno

Něco podobného mě dělal 2.0hdi nejdřív špatně startovalo za studena potom i jakykoliv start a vrchol všeho bylo že mi za jízdy z ničehonic zdechl motor dal jsem novej DRV ventil a pohoda

Odesláno

jj taky se mě takhle projevil DRV ventil nejdřív mě to v zimně takhle nechtělo párkrát naskočit pak dobrý po čase už to nechtělo startovat ani teplí a pak už jsem to nenatočil vubec:o:o

[upravil dne 5/11/09 zzipCZ]

Odesláno

aha

kcemu takovej ventil slouzi ? ovlivnuje i kdy má jít proud na žhav. svíčky? Protože po změření tam nejde proud prostě nežhaý sem dnes kupodivu zjistil :-(

Odesláno

ale má vliv na startování prostě je špatný ukazuje malej tlak a počítač to vyhodnotí jako chybu a auto nenastartuje:myslim no že to nežhaví tak tam bych zažal pojistky,relé možná špatný nějaký teplotní čidlo;)

[upravil dne 6/11/09 zzipCZ]

Odesláno

byl sem na diag. a v jednotce žádnej zápis o chybách. a to žhavení na to asi zas takovej vliv mít nebude když tak nemrzne ještě četl sem že by ten motor měl i při -1 chytnou bez žhavení .nechal sem zkontrolovat vstriky pres přepady a prej dobrý tak snad to bude jen nejaky teplotní čidlo a ne cely čerpadlo

Odesláno

tak žhavení vyřešeno zaoxidovany kontakty na RELE prej ted to žhavy ale teploty jsou nad 0 tak uvidim co to udělá snad to RELE nebudu muset menit.

Akorat co je zvlaštní že se me zda že poklesl výkon a krouták je taky vejs tahne az ve 2000 pred tim než se vysypal ten start tak to tahlo víc od spodu ( že by to mělo nějakou souvislost a žhavení nebylo jedinou příčinou ?) :myslim štve me ta nejistota toho že ho zas jednou nenahodim:fnuk

Odesláno
Původně zaslal: Jarek406

štve me ta nejistota toho že ho zas jednou nenahodim:fnuk

nechci strašit,ale zvykni si;),stalo se mi v chorvatsku,že auto se mnou nemluví,mačkáš klíček,dveře nic,otevřeš ručně a odjedeš. na dálnici v rakousku chcípne a konec--trucuje ;),po deseti minutách odpočinku chytne na brnk a jede ;),na diagnostice nic--ještě jednou NIC--kolega říká super motor,výborné hodnoty...:D,

samozřejmě jsem autu v garáži promluvil do duše--od té doby jede bez problémů :)

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

štve me ta nejistota toho že ho zas jednou nenahodim:fnuk

nechci strašit,ale zvykni si;),stalo se mi v chorvatsku,že auto se mnou nemluví,mačkáš klíček,dveře nic,otevřeš ručně a odjedeš. na dálnici v rakousku chcípne a konec--trucuje ;),po deseti minutách odpočinku chytne na brnk a jede ;),na diagnostice nic--ještě jednou NIC--kolega říká super motor,výborné hodnoty...:D,

samozřejmě jsem autu v garáži promluvil do duše--od té doby jede bez problémů :)

A jakym zpusobem si mu promlouval do te duše:D

Odesláno

o tom drv ventilu je toho napsano dost a vypada to že co se týče jízdy , startu atd. tak ovlivnuje celej chod motoru . Da se nejak ten ventil zmerit jestli funguje spravne ?

uvidim jak se bude ted chovat .

Odesláno

o tom drv ventilu je toho napsano dost a vypada to že co se týče jízdy , startu atd. tak ovlivnuje celej chod motoru . Da se nejak ten ventil zmerit jestli funguje spravne ?

uvidim jak se bude ted chovat .

jestli máš možnost tak zkusit z jiného auta ho použít,ja tu možnost měl,a za nový jsem dával 3400,-kč=je to poznat auto startuje na drc a lépe jede

• O 4 týdny později...
Odesláno

právě že nemám možnost to zkusit vyměnit a jelikož sem opet nenastartoval o víkendu dal sem auto do servisu stím že změří co a jak. Jenže past auto jm startuje pry nadrc a pokud pujde nastartovat tak nic nezjistí prej vše v pořádku .:fnuk . tak mě už asi nezbývá než čekat až to zas nekdy nenastartuju :grr všude čtu jak jsou HDI spolehlivá a to moje po 7 letech tak blbne:D

Odesláno

taky bych řekl že je to drv ventil měnil sem ho asi před měsícem a vyšel mě aj s diagnostikou na 5000:grr ale od te doby pohoda mám 406 2,2 hdi a známý říkal že mění drv ventil každé 4 roky protože ta kvalita nafty je na hovno a jak se zasere drv ventil tak auto nejede:bojim auto mě dělalo co popisujete víše tzn. blbě startuje,za jízdy chcípá,.........a samozřejmě je auto v nouzáku

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...