Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V neděli jsem boural v Jirkově

Recommended Posts

Odesláno

Motor 2,2 HDI 125kW je ok. A na auta z nemecka treba tiez davat pozor. Je tam koooopec profesionalnych predajcov z ruska, turecka , pakistanu atd. na fotkach auticko vyzera super prides tam a uplne ine auto v hroznom stave a vtedy pride ich natlak typu maju lepsie auto pre teba a zober si to a tamto, lebo to tvoje sa predalo atd. Fakt treba ist s niekym kto to tam pozna a pozna dotycneho predajcu.

Odesláno

Prodej inzercí je oravdu 50 na 50. Někdy je to tak , někdy jeden inzerát supluje 5 aut ze dvora a vybereš si , někdy je to jen lákavá nabídka a koupíš , protože jsi tam už dojel . Funguje to tak i v republice.

Odesláno

Privátné prodej myslíš od soukromé osoby, kde jsi to našel? A zajímá mě kolik pak platíš v ČR za přihlášení vozidla?

Odesláno

Neni v CR mozne v dalsim obcanskopravnim rizeni dostat z vinika nehody vice, nez by zaplatila jeho pojistovna? Nejsi prece povinen se spokojit s tim, co si ON nechal pojistit u nejake pojistovny. Anebo to vidim spatne?

Kaja

Odesláno

občas zaslechnu, že někdo o něčem podobném uvažuje - nesetkal jsem se ale nikdy s nikým, kdo by až k tomu soudu šel (natož aby docílil nějakého doplatku od pojištěnce/viníka)

Odesláno

V tom případě nevím proč by jsi se nechal pojišťovat, když by jsi stejně plati ze svého. Na to jsi pojištěný aby jsi nemusel platit sám. Něco jiného je když máš plnění do nějaké částky a škoda je větší.

Odesláno

ahoj, rozdiel medzi hodnotou vozidla a sumou, čo Ti vyplatí poisťovňa ako škodu, si môžeš vymáhať od vinníka dopravnej nehody v občiansko-súdnom spore. Teda ak sa s vinníkom nedohodneš inak. Môže súhlasiť s vyplatením určitej čiastky, na ktorej sa dohodnete a potom to nemusíš dávať na súd. Dá sa dohodnúť aj na tom, žeby si si to dal opraviť cez svoju havarijnú s tým, že rozdiel (spoluúčasť) vyplatí vinník dopravnej nehody a rozdiel na poistke tiež. Aj to je určitá dohoda. Všetko však závisí od postoja vinníka dopravnej nehody. Súd určite vyhráš, záleží však na tom, akú sumu Ti súd uzná.

Odesláno

To se mi nechce věřit, protože ty jako pojištěnec nemůžeš za to že pojistitel zaplatil škodu podle tabulek které někdo vydal a schválil.

Pokud vezmem do úvahy že se jedná o auto staré 15 let a poškozený si ho nechá opravit ve značkovém servisu výměným způsobem dílů za nové, tak já mu topřece nebudu platit ze svého, když jsem splnil zákonnou povinnost mět vozidlo pojištěné (povinné ručení).

Odesláno

Vozidlo je tedy total včera mi to potvrdil likvidátor. Vrak prodávají v aukci a pokud o něj bude mít někdo zájem, tak mě kontaktuje a já mu ho prodám za cenu kterou vydraží.

1. Vrak se prodává i ze značkama, nebo ty si nechám a odevzdám na dopraváku?

2. Musím nějak ukončit pojistku. Potřebuji pro pojišťovnu nějaké doklady od Alianz? A od které doby se ukončuje. Od doby kdy tam příjdu nebo kdy jsem boural?

Odesláno
Původně zaslal: MMMMM

Vozidlo je tedy total včera mi to potvrdil likvidátor. Vrak prodávají v aukci a pokud o něj bude mít někdo zájem, tak mě kontaktuje a já mu ho prodám za cenu kterou vydraží.

1. Vrak se prodává i ze značkama, nebo ty si nechám a odevzdám na dopraváku?

2. Musím nějak ukončit pojistku. Potřebuji pro pojišťovnu nějaké doklady od Alianz? A od které doby se ukončuje. Od doby kdy tam příjdu nebo kdy jsem boural?

Podle mě (není bez § záruky)

a) auto (vrak) se prodává i s doklady (tedy s RZ)

b) záleží, zda je auto (vrak) i nadále Tvým majetkem nebo zda ho od tebe pojišťovna odkoupila - pokud zůstalo v Tvém majetku, pak pojistka skončí až ho prodáš novému majiteli - pokud ho od Tebe pojišťovna odkoupila, tak s kupní smlouvvou jdi na pojišťovnu a pojuistku zruš. Každopádně pro zrušení pojistky potřebuješ doklad, že už auto není Tvoje (pojistka končí dnem, kdy to pojišťovně oznámíš).

Odesláno

To se musíš domluvit s tím kdo prodává vrak za tebe v aukci jestli ho nabídl jen na náhradní díly nebo tam uvedl i s doklady a Reg. Zn. Pokud to nabízí bez dokladů, tak ty auto můžeš odhlásit z registrace a tím i zrušit pojistku.

Odesláno
Původně zaslal: MMMMM

ne auto je stále moje a prodám ho jako vrak zájemci

v tom případě bych auto NEODHLAŠOVAL a prodal ho sice jako nepojízdné (uvedeno ve smlouvě) ale s doklady (prodejní cena by měla být vyšší). pojistku pak můžeš vypovědět až po prodeji, kdy bude auto od Tebe odhlášené.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Inac len pre zaujimavost, kamaradovi nabourali podobne Hondu, mal ji ne leasing, este cca pul roku, tj i havarijko...

Kdyz sel cez poistovnu, tak mu to ohodnotily jako totalku a mal dostat penize rozpisem. Problem bol taky, ze za ty penize co by dostal, by uz rovnake auto nekoupil ani ojete ...

Takze to dal cez svou havarijku, ktera to jako totalku neohodnotila, a vse proplatila. Pak spoluucast ktoru platil na havarijke, a bola myslim vic jak 10 tis, preplatila zmluvna poistovna vynnika.

O bonusy neprisel, nakolko cenu havarijnej poistky mal pri leasingu fixne danu, a po leasingu ju aj tak vypovedal... Navyse vieme ako to je teraz z bonusmy, nekde ty ho nedaju, tak naklusas jinde, a bonus je na svete ... Teda aspom na SVK to takto funguje...

Odesláno
Původně zaslal: radom

ahoj, rozdiel medzi hodnotou vozidla a sumou, čo Ti vyplatí poisťovňa ako škodu, si môžeš vymáhať od vinníka dopravnej nehody v občiansko-súdnom spore. Teda ak sa s vinníkom nedohodneš inak. Môže súhlasiť s vyplatením určitej čiastky, na ktorej sa dohodnete a potom to nemusíš dávať na súd. Dá sa dohodnúť aj na tom, žeby si si to dal opraviť cez svoju havarijnú s tým, že rozdiel (spoluúčasť) vyplatí vinník dopravnej nehody a rozdiel na poistke tiež. Aj to je určitá dohoda. Všetko však závisí od postoja vinníka dopravnej nehody. Súd určite vyhráš, záleží však na tom, akú sumu Ti súd uzná.

presne tak ja suhlasim podla mna je najlepsie to tahat z havarijnej a spoluucast zaplati poistka vinnika aspon tak sa to da urobit a teba to stoji max. tie bonusi a nemas ziadne tahanice po sudoch a tak:papa:papa

ps:ked budes chciet bonusi naspäť tak zmeň poistovnu

a tej 407 je mi luto:(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...