Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

V neděli jsem boural v Jirkově

Recommended Posts

Odesláno

Tak mě nedali v Jirkově na křižovatce u psího útulku nedali přednost. A než bych chlapovi v Suzuki Swift vjel do dveří, tak jsem to hodil na ostrůvek. Vyběhli tři airbagy a levá část vozidla je v háji. Ostrůvek je strašně vysoký a jiná možnost nebyla. V pravo mi seděla manželka a vzít to čelně to toho auta, nevím jak by dopadl ten chlap. Vozidlo je 6/2004. Nevím jestli když to opraví jestli bude vozidlo OK, trochu se toho bojím ale co člověk nadělá, hlavně že se nikomu nic nestalo. Palubka prý stojí 40000Kč, 3x airbag, nárazník, světlo, nevím jestli poloosa a kolo, byla tma a já to nezkoumal. Je to v Peugeotě v Mostě a prý to tipuje i na totálku. Nevím jak se k tomu postaví likvidátor z alianz, ale raději bych totálku, ale nevím kolik bych dostal.

Peugeot 407 Dynamic r.v.2004 (sedan)

[upravil dne 3.11.09 MMMMM]

Odesláno

Podle mě taková škoda u pětiletého auta opravdu bude totálka, kolik dostaneš od Alianz plnění netuším, ale žádnou vášeň bych nečekal. Tohohle se popravdě taky bojím, že budu účastníkem nehody bez mého zavinění a ve finále na tom budu díky pojišťovně viníka bitej - pravidlo, které pojišťovny využívají (použít u pojistného plnění i amortizaci, abych si náhodou auto použítím nových dílů nezhodnotil), mně (a určitě nejen mně) přijde fakt zcestné. Někdo kdysi psal, že se dá o rozdíl mezi plněním a skutečnou výší škody soudit s viníkem nehody - jaká je ale v takovém případě šance na úspěch fakt netuším.

[upravil dne 3/11/2009 Medvěd]

Odesláno

Napadlo mě to ještě hradit z mé havárky, nebo to nějak zkombinovat ale to netuším jestli jde a jak na to.

Odesláno

Zajímalo by mě o kolik jde kdyby to byla totálka. 150 000Kč, 200 000Kč. ....

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Proč bys to hradil ze své havárky a přišel tak o bonusy + musel platit část opravy cash (spoluúčast), když nejsi viník?

Napsal jsem to blbě.

Myslím si, že nemá smysl přemýšlet o využití Tvé havarijky, pokud nejsi viníkem nehody. Byť by možná plnění mohlo být o něco vyšší než z pojišťovny viníka, v konečném součtu bys byl krácen o bonusy + by byla od plnění odečtena Tvá spoluúčast, což jsou ve finále poměrně velké peníze.

Pokud se podíváš, za kolik se 407y takového stáří prodávají (http://www.sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/peugeot/407/7622805), určitě nemůžeš počítat s plněním vyšším než cca 100 - 120 000 Kč (pokud to bude totálka)

Odesláno

tak to je smula, foto nemas ?

jinak 150 -200 za totalku urcite ani nahodou, jak pise medved, pocitej spis kolem te 100

Odesláno

tak to není dobrá zpráva ale co nadělám, koupím něco malého do 20 000Kč (306 atp.) a budu šetřit na dalšího

Odesláno
Původně zaslal: kajvet

vrak bude tvůj a pojišťovna ještě odečítá zbytkovou hodnotu vozu (vraku)!!:papa

nebo si ho za tu zbytkovou cenu nechá :myslim

Odesláno
Původně zaslal: MMMMM

Když je to totálka, koho bude pak ten vrak?

Vrak bude tvůj, ale většinou ti pojištovna nabídne, že na to má kupce za určitou cenu a jestli to chceš prodat.

Já bych možná volil možnost vyhádat z pojištovny co nejvíc peněz a pak to spravit mimo autorizák. Ale takhle bez fotky těžko říct

Odesláno

jj přesně tak to je řešení pro normální lidi co si nemužou dovolit v klidu koupi jiný auto ale záleží jak moc to je bouchlí ale vím že nic se nejí tak horký jak se uvaří:papa

[upravil dne 3/11/09 zzipCZ]

Odesláno

Jak vyhádáš z pojišťovny co nejvíce peněz - max. se odvolat při totálce a čekat jestli cenu nezvýší

Odesláno

Tak dnse se dozvím resumé, včera byl v Peugeotě likvidátor od Allianz a je to prý na hraně, oprava nebo totálka.

Palubka prý stojí 44tisíc, 3x airbag - mnevím kolik přesně snad 20 tisíc.

Poloosa ani kolo není hnuté prý.

Ten likvidátor mě měl volat i s nabídkou náhradního vozidla ale neozval se vůbec.

[upravil dne 5.11.09 MMMMM]

Odesláno
Původně zaslal: Michael coupé

775993998 Peugeot Prunéřov , vyhádej z poj. prašule a tam ti to dají dohromady neříkám úplně zadarmo,ale budeš spokojen.

Dík za kontakt, hodí se

Odesláno

Takže je to total, auto je prý v nějaké aukci (zajímalo by mě kde, nevíte?) Už pokukuji po nějaké další 407 ale odvíjí se to od toho kolik budu mít peněz.

Měl jsem 2,0HDI 100kW

Pokukuji na 2.2HDI 125 kW co si o tom motoru myslíte?

Co koupit auto z Německa, jak to dne probíhá? Např. zde: http://suchen.mobile.de/

Máte s tím zkušenost jak to probíhá? Na kolik vozidlo ve finále vyjde? Nebo je levnější použít annonci.cz?

[upravil dne 9.11.09 MMMMM]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...