Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám na vás dotaz. Má někdo z vás hustěné pneu dusíkem? A jak se změnili jízdní vlastnosti vozu oproti pneu hustěným vzduchem? Pokud jste to vůbec zpozorovali. Mělo by to být tvrdší a lépe sedět. Potvrdí mi někdo nebo naopak vyvrátí tento názor?

Odesláno

Dobry napad jak tahat z lidi prachy. U obyc auta si myslim zbytecnost. Ma to udajne lepsi odvod tepla, respektive dusik je schopen rychlejsi tepelne vymeny. V praxi to znamena ze se pneumatika lepe chladi a dele vydrzi. Ale asi to nebude lip sedet, guma aby sedela tak musi byt tepla, cim vic, tim lip. Smysl to ma asi u nakladaku kde to nemusi ani tak sedet jako spis vydrzet.

Odesláno
Napsán autorem white

Mám na vás dotaz. Má někdo z vás hustěné pneu dusíkem? A jak se změnili jízdní vlastnosti vozu oproti pneu hustěným vzduchem? Pokud jste to vůbec zpozorovali. Mělo by to být tvrdší a lépe sedět. Potvrdí mi někdo nebo naopak vyvrátí tento názor?

Stojí to pár kaček a nehejbe se tolik tlak v gumách. Dával sem to , když se teplota stěhovala -5 +14 nebo kolik to bylo letos z jara a rozdíl byl celkem velkej. Taky když na to teď pere sluníčko tak pohoda, už tam vzduch nechci.

Odesláno
Napsán autorem vector

Napsán autorem white

Stojí to pár kaček a nehejbe se tolik tlak v gumách. Dával sem to , když se teplota stěhovala -5 +14 nebo kolik to bylo letos z jara a rozdíl byl celkem velkej. Taky když na to teď pere sluníčko tak pohoda, už tam vzduch nechci.

Tak tak.. hlavne by se nemel menit tolik ten tlak v pneu z cehoz vyplyva i castecne to opotrebeni ;) Jinak si myslim ze to v silnicnim provozu dalsi extra vyhody nema :P

Odesláno

Mám to taky - nemění se tlak v pneu a míň to uchází. Snad že to má větší molekuly, než vzduch, či co. Já jen vim, že pokud nepíchnu, tak se nemusím starat o dofukování.

Odesláno
Napsán autorem AKCZ

Napsán autorem vector

Napsán autorem white

Tak tak.. hlavne by se nemel menit tolik ten tlak v pneu z cehoz vyplyva i castecne to opotrebeni ;) Jinak si myslim ze to v silnicnim provozu dalsi extra vyhody nema :P

No ty víš jak jezdim a když sem tam měl vzduch, tak sem pořád řval, že je to málo, než se to ohřálo....

Odesláno

Od středy jezdím také na plynu.Tak uvidíme jaké to přinese zážitky.Snad ne pouze barevné čepičky na ventilky. :D (Do teď jsem si myslel, že je to jen součást tuningu jako jsou barevné gumičky na stěračích.:D )

[Editován dne 15/8/Sun, 15 Aug 2004 20:53:02 +0000Sun, 15 Aug 2004 20:53:02 +0000 white]

Odesláno
Napsán autorem Operator

Barevný gumičky na stěračích??? :o:o:o Tak to mi uniklo, zatim jsem viděl jen stříbrná ramínka anebo křiklavě zelený dvojstěrač! :bojim:bojim:bojim:cool::papa

Pak přihodíš pár modrejch ledek a máš tuning jako kráva :D

Odesláno

nevím to jistě,ale kdysi kdesi jsem čet,že vzduch se skládá z 89 % dusíku, 10 % kyslíku a zbytek nějaké jiné plyny.Takže vlastně je v pneu taky převaha dusíku.Ví o tom někdo víc ???

Odesláno
Napsán autorem Jardaned

nevím to jistě,ale kdysi kdesi jsem čet,že vzduch se skládá z 89 % dusíku, 10 % kyslíku a zbytek nějaké jiné plyny.Takže vlastně je v pneu taky převaha dusíku.Ví o tom někdo víc ???

Osobně jsem ty poměry slyšel jinak, ale to je celkem jedno...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...