Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

PSA má nově vlastní normy pro oleje a je dobré se jimi řídit, určitě nejlepším řešením pro HDI je olej TOTAL INEO ECS 5W30, norma PSA B71 2290

Z toho, co jsem tady četl, se můžete jednoduše dostat do problémů. Například zmíněný olej Valvoline 10W60 je namíchán podle americké normy API, ve specifikaci SL, což je olej určený pro zážehové motory. Dnes PSA už normu API nepoužívá, ale pro starší vznětové HDI byl minimální požadavek CF.

Ohledně filtrů nevím, jestli se vyplatí ušetřit pár korun, většinou filtry přímo od výrobce jsou na vyšší filtrovací úrovni než běžný aftermarket, a to i v případě aftermarketových výrobků od dodavatele do prvovýroby.

Takže řídit se normami PSA, v nejhorším případě evropskou ACEA, kde výkonnostně pro HDI musí být olej v úrovni A3/B4, ideálně C2 (určitě pro FAP), a viskozita SAE 10W40, 5W40 nebo 5W30

Odesláno
Původně zaslal: ozzy56

ad filtry--opravdu si myslíš,že Purflux z Benexu je jiný než jde do prvovýroby?? :bojim

s těmi oleji souhlasím--řídit se aspon ACEA

Většinou to tak je, ověřeno u více výrobců vozidel. Jde z pravidla o materiál filtrovací vložky, filtrovací schopnost a systém obtoku při studeným startu nebo zaplněným filtru.

Peugeot rozlišuje i filtr, který je dán na výrobním pásu do motoru a slouží po dobu záběhu, tento filtr je jiný, než další filtry určený pro údržbu.

Odesláno

Ahoj, chtěl bych se zeptat,

jaký je olej doporučený přímo Peugeotem pro 407 2.0HDi?

Četl jsem v jedné diskusi Total Quartz 9000 5W40, zde zase Total Quartz INEO ECS 5W30...tak nevím jaký mám koupit...Jinak filtry(vzduchový, olejový) bych bral asi Mann, slyšel jsem, že jsou také kvalitní...

Jak často se vyměnuje palivový filtr?

Děkuju

Odesláno
Původně zaslal: xplayer5

Ahoj, chtěl bych se zeptat,

jaký je olej doporučený přímo Peugeotem pro 407 2.0HDi?

Četl jsem v jedné diskusi Total Quartz 9000 5W40, zde zase Total Quartz INEO ECS 5W30...tak nevím jaký mám koupit...Jinak filtry(vzduchový, olejový) bych bral asi Mann, slyšel jsem, že jsou také kvalitní...

Jak často se vyměnuje palivový filtr?

Děkuju

INEO je vhodnější pokud máš FAP

Odesláno
Původně zaslal: Michael coupé

mám TOTAL INEO ECS 5W30, norma PSA B71 2290 , ale nezdá se mi teplota oleje .Stálá kolem 100C° motor 2.2Hdi v P607

co se na teplotě nezdá?

• O 4 týdny později...
Odesláno

Dnes som bol meniť olej aj filter somozrejme nie v Peugeote a zvolil som filter Fram ale trošku som sa oje... lebo som zobrať Champion. Kupil som olej BP.

Odesláno

Nekomplikujte si zivot. Pokud menite olej po 15 tis., je fuk, jaky filtr pouzijete. Pokud menite po 30 tis. je lepe pouzit neci kvalitnejsiho. A olej? 5W40 plna syntetika. Znackovy vyrobce. Urcite ne made in Lidl nebo Kaufland. A kdyz ma moturek neco za sebou, tak pouzit 10W40. Kvuli vetsim vulim v motoru. Petka maze vacku po 5 vterinach, desitka po patnacti.:(

Odesláno
Původně zaslal: vimvsechno

Nekomplikujte si zivot. Pokud menite olej po 15 tis., je fuk, jaky filtr pouzijete. Pokud menite po 30 tis. je lepe pouzit neci kvalitnejsiho. A olej? 5W40 plna syntetika. Znackovy vyrobce. Urcite ne made in Lidl nebo Kaufland. A kdyz ma moturek neco za sebou, tak pouzit 10W40. Kvuli vetsim vulim v motoru. Petka maze vacku po 5 vterinach, desitka po patnacti.:(

:D:D:D pekný nick máš :D:D:D Skús mrknúť do vlákna so žhaviacimi sviečkami, či vieš poradiť s výmenou, keď už vieš všetko ;);););)

ja mením olej a filtre každý rok, nevyjde ma to o nič viac ako servisné prehliadky, keďže si to vymením sám, hoci ročne najazdím tak 10 000km. Filtre dávam Bosh podľa odporúčaní známeho mechanika a sú v pohode, taký cenový stred. Pri kúpe však dávajte pozor na to, odkiaľ vám ich predajca dodá. Svetlý príklad sa mi stal včera. Palivový filter od jedného distribútora 20€ a od druhého 34€ ten istý, ešte aj kódy a tabuľky mali rovnaké:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik Našťastie predajca je známy a upozornil ma na to:super:super:super

Olej som tam dal mobil1 5w50 kvôli predchádzajúcemu majiťeľovi, ale asi to pri budúcej výmene prepláchnem a dám tam total, je skoro o polovicu lacnejší a na fórach ho chvália

[upravil dne 9/1/10 patko79]

[upravil dne 9/1/10 patko79]

Odesláno

Ja mam 1.6hdi a davam tam filtre Bosch a olej Total Quartz Ineo ECS 5W30, iba tento olej je urceny pre mototy s FAPom. Taky to tam leje aj Peugeot servis.

Odesláno

Mne zas v Peugeote povedali, že Ineo tam nemám dávať keď som lial predtým iný. Nevadilo by keby išlo o prvú výmenu, ale ak má cez 100k na inom oleji mohlo by to uškodiť.

Odesláno
Původně zaslal: King81

Ja mam 1.6hdi a davam tam filtre Bosch a olej Total Quartz Ineo ECS 5W30, iba tento olej je urceny pre mototy s FAPom. Taky to tam leje aj Peugeot servis.

Hmm tak pokud bych nebyl mechanik v peugeotu netvrdil bych s takovou jistotou, že peugeot servis leje iba ineo, zas to s tou důvěřivostí nepřehánějte. Rěknu vám příklad, do peugeotu 406 s fapem se taky lila 5w40 a jede to ja má. Ve 407 jsou ty motory na chlup stejný a žádné ineo určitě nepotřebují ani kvuli fapu, to je jen tah na peněženky. fap filtr olej nepotřebuje. To samé jako že jsou nějaké kouzelné oleje do naftových aut.

Odesláno
Původně zaslal: jp

Hmm tak pokud bych nebyl mechanik v peugeotu netvrdil bych s takovou jistotou, že peugeot servis leje iba ineo, zas to s tou důvěřivostí nepřehánějte. Rěknu vám příklad, do peugeotu 406 s fapem se taky lila 5w40 a jede to ja má. Ve 407 jsou ty motory na chlup stejný a žádné ineo určitě nepotřebují ani kvuli fapu, to je jen tah na peněženky. fap filtr olej nepotřebuje. To samé jako že jsou nějaké kouzelné oleje do naftových aut.

Nechcel som napisat, ze treba davat len 5W30. Ale myslim, ked to je olej urceny pre PSA, tak nim nic nepokazima a este ked je pre FAP, tak to je len lepsie. Asi na tom nieco bude, aj inde mi odporucali radsej naliat nejaky olej pre auta s FAP, samozrejme podla specifikacie. Ale nechcem sa hadat. No a, ze by motory v 406 a v 407 boli na chlup stejne:myslim

Odesláno

Původně zaslal: jp

Nechcel som napisat, ze treba davat len 5W30. Ale myslim, ked to je olej urceny pre PSA, tak nim nic nepokazima a este ked je pre FAP, tak to je len lepsie. Asi na tom nieco bude, aj inde mi odporucali radsej naliat nejaky olej pre auta s FAP, samozrejme podla specifikacie. Ale nechcem sa hadat. No a, ze by motory v 406 a v 407 boli na chlup stejne:myslim

No oni ti to doporučej, víc na tom vydělaj. 5w40 ti odvede stejnou práci jak ineofap, protože jsem o žádné revoluci v olejích neslyšel, určitě by se o tom něco vědělo, ale to je jedno nechci se hádat. Ty motory jsou určitě stejné, už dest let, možná víc, comonrail s fapem se dával i do 406.

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...