Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

R 35 je běh na hodně dlouhou trať, kdyby se s opravami D1 mělo čekat až do dokončená R 35, mám pocit, že by se ta dálnice do té doby rozložila na atomy.

Současný stav všech komunikací v ČR je zaviněný nehorázně zanedbanou údržbou - jejich uvedení do dobrého stavu bude trvat hodně dlouho a bude nás stát fakt těžké peníze. Vůbec se nedivím chystané rekonstrukci D1 spojené s jejím rozšířením - kde jinde nás pata tlačí více než na této páteřní \"hopsaštase\"?

[upravil dne 8/10/2009 Medvěd]

Odesláno

Tak s ceskymi cestami je to snad podobne jako u nas, ale tu ten usek medzi co jsem jel do slovenske D1 smerem do Brna, tak to bylo teda neco ...

Nechapu, proc se na to stezujete... Takovou cestu, jak je ten usek, nenajdu ani nikde mimo mesta, ne to este na dalnici.

Kdyz sme jeli ze sebetova na Sk, tak sem myslel ze tam necham podovozek ...

Odesláno
Původně zaslal: shwaara

Zas tak strašný to není, kromě asi 10km se dá v levém jet docela pohodlně, jen je třeba jet trochu víc než 130 a mít OK tlumiče.

Pravda, není to sice ideál pianko, ale i na sportovním podvozku se d1 nechá jet v levém pruhu (z vysočiny do Brna) \"relativně\" normálně. Faktem ale zůstává, že pravej pruh je otřes. Ten na tom bude možná opačně jak levej podle tvýho popisu - krom cca 10km se v něm nedá jet :D

Odesláno

Už jsem tu několikrát psal, že jezdím na dálnici vždy v pravém (samozřejmě pokud nepředjíždím) a problém s tím žádný nemám. Je fakt, že celá dálnice potřebuje \"dát do kupy\", ale \"leví\" jezdci mě občas dokážou opravdu pořádně vytočit (zejména pokud tvrdošíjně zůstávají v levém pruhu a tak mě donutí až třeba k jejich podjetí).

Na 20 km úseku z Prahy do Mirošovic má dálnice dokonce 3 pruhy, ty jsou ale úplně na pikaču, když většina řidičů ke své jízdě využívá jen dva z nich - myslím si, že spíše než na nesmyslné hlídání rychlosti by měla PČR zaměřit svou pozornost právě na zbytečnou jízdu vlevo, to by se vybralo korunek.

Je zajímavé, že jízda vlevo je doménou pouze řidičů v ČR a hlavně na D 1. Taková D 11 není o nic lepší, ale vlevo tam člověk takové množství aut nepotká.

Odesláno

Kdyby bylo po mém, tak 5let do silnic a podobných věcí nevrazím ani korunu. Ušetří se a bude to vypadat pořád stejně, v zhledem ke kvalitám staveb nebo oprav. Vydrží to jednu zimu, a pak to jde do kytek. Koleje, praskliny atd.

Evidentně si zase někdo potřebuje namastit kapsu:bacha

Odesláno

MJSytič - kuk do Rumunska, tam se taky dlouhodobě do silnic neinvestuje a momentálně mají dokonce v mapách značení, která silnice je sjízdná osobním autem. Jak mám Rumunsko rád tak zrovna z toho bych si příklad nebral.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

MJSytič - kuk do Rumunska, tam se taky dlouhodobě do silnic neinvestuje a momentálně mají dokonce v mapách značení, která silnice je sjízdná osobním autem. Jak mám Rumunsko rád tak zrovna z toho bych si příklad nebral.

Já vím, já to myslel spíš tak, že když už se do toho investuje, tak by měl kurňa někdo prostě požadavoat pořádnou kvalitu. U nás mi spíš přijde, že se ty opravy a stavby dělají, aby si vydělala třetí (čtvrtá, pátá atd.) strana :(

Odesláno

Pokud to bude se státními zakázkami fungovat i nadále tak jako doposud, tzn. že z každé zakázky má strana, v jejímž resortu se zakázka realizuje 10% provize, nikdy mít levnější dálnice nebudeme. Informaci mám od kámoše, který dělá ve velké stavební firmě a se státními zakázkami má své zkušenosti.

Odesláno

S tym pohodlim na vasej dialnici je to fakt mizerne, skuste si to v dodavke, je jedno ci vlavo, alebo vpravo, 80, alebo 140 Neda sa to.:(

Druha vec co by som podotkol, pokial tam budu dva pruhy s obmedzenim na 80km/h zabudnite na plynulu jazdu, teraz sme to zazili u nas.:bacha

Odesláno

Ona ta výběrová řízení jsou taky dost otázkou informovanosti o budoucnosti projektu. Pokud se např. dělá výběrové řízení pro dálnici, ale v průběhu řízení se překlasifikuje na rychlostní silnici, jak je asi možné, že vyhraje firma, která sice je nejlevnější, ale zároveň nemá v rozpočtu svodidla?:blicismajlik

Odesláno

nechápu rozšíření o 1m.. kdyby přistavěli další pruh na každou stranu, tak bych to pochopil, ale rozšíření o 1m? docela rád bych viděl ty studie z jakého důvodu to je.. každopádně D1 potřebuje rekonstrukci jako sůl...

Odesláno

Rozšíření o metr je proto, aby se při uzavírce na jednu stranu vešly 2 pruhy pro každý směr, tedy 4 pruhy celkově. Teď se to nevejde. Na rozšíření o celý pruh je třeba mnohem více času a peněz - výkup pozemků, přestavba mostů atd., kdežto o ten jeden metr se to dá ještě zvládnout bez toho, třeba zůžením dělícího pásu.

jaký bude skutečný přínos je otázka, že to bude o to dražší a delší, než kdyby se to dělalo rovnou, je asi jasné, na druhou stranu by se toho finálního řešení některé úseky nemusely dožít vcelku.

Jinak podle mě mít D1 2x 3 pruhy v opravdu celé délce je zbytečnost. Stejně se to zasekne v místek, které jsou 3-pruhové už dneska...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...