Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mate nekdo zkusenosti, jakym zpusobem probiha vymena pojisteneho rozbiteho predniho skla treba u 406ky? Marka na infolince je neschopna, nedostal jsem z ni nic. Zajima me to, jestli mi tam daji original pegisklo a jestli mi to udelaji v ofic.servisu. Podle vseho co jsem se zatim od te slepicky dozvedel je to, ze vymenu budu resit az s tim likvidatorem a ze s nim se domluvim. To snad neni mozny, ze nevi, za jakych podminek mi to sklo vymeni-jestli tam budou chtit dat nejlevnejsi za 4000,- nebo co. Mam tam origos pegi se senzorem deste, tak SAKRA ocekavam, ze mi tam daji origos pegisklo se senzorem deste a po teto operaci ani nebudu schopen rozeznat, ze se neco takoveho na aute delalo? Nebo uz vazne ziju na jine planete? Reknete zkusenosti....:mad::papa

Odesláno

Při výměně čeního skla jsem postupoval v tomto algoritmu:

1) zjistil jsem si pojiš?ovnu \"viníka\" (je jedno, zda jde o skutečného nebo o kámoše, kterého se Ti podaří ukecat)

2) zjistil jsem si servis, kde provádějí výměnu autoskel a SPOLUPRACUJÍ s pojiš?ovnou viníka

3) vzal jsem si formuláře, a to OBA typy (jak pro řidiče způsobivšího škodu, tak pro poškozeného)

4) šel jsem s viníkem do kavárny na kafčo a vyplnili jsme formuláře

5) dojel jsem do již vybraného servisu objednat veškeré parametry nového okna a objednal jsem se na výměnu

7) v domluveném datu a hodině jsem se ocitl v servisu a předal auto

8) po několika hodinách jsem auto převzal a odjel bez placení, většina autoskloservisů totiž dostane od pojiš?ovny prachy na účet, některé chtějí plnou moc k jejich nabytí

jediný problém je u aut firemních (plátců DPH), kde musíš servisu doplatit DPH

Jinak jsou povinni Ti namontovat sklo stejné kvality, které tam momentálně máš, jinak si můžeš vybrat i kvalitnější výrobek (pruh, vyhřívání a pod.) ale pochopitelně s potřebným doplatkem:papa:papa

Odesláno

Pojisteny to mam. Takze jak se mi neco stane, budu trvat na origos skle se senzorem a budu pozadovat perfektni provedeni ;-) Akorat teda budu muset zjistit, jestli maji podepsanou spolupraci s origos peugeot servisem...ach jo, to su zvedavej

Odesláno

Nemusí to být origo Peugeot, věř mi, že ve sklu od Autoskla či jiných firem rozdíl jako uživatel nepoznáš. A jinak bych do toho netahal, u koho to máš pojištěný Ty, ale vždycky bych se pokusil sehnat viníka. Vždy? náklaďáků převážejících su? či jinak neforemný náklad lze potkat na našich cestách dost a dost ( a kamarádů máme taky dost, ne???).

Odesláno

Kamose nebudu obtezovat, jednou jsem uz tuto sluzbu nekomu udelal, a ve finale jsem z toho mel jen problemy, takze to po nikom nechci. Proto to sklo mam pojisteny v ramci pojisteni a nikoho nemusim \"obtezovat\", nebo dokonce jezdit za nakladakem a cekat az uvidim, ze tam ma nalozenej sterk :bojim ale jinak mas pravdu :D:papa

Odesláno

Přijít za mnou někdo, abych mu dělal viníka na čelní sklo, urazím mu hlavu tyčí od heveru. A pokud to bude kamarád, tím spíš! Když je někdo trouba, a nemá dražší čelní sklo pojištěné za blbých 500,- ročně, je to jeho blbost, ale otravovat pak někoho, aby mu na to napsal zavinění, to už je sviňárna.

A to s tím sledováním náklaďáku se štěrkem je taky hovadina. I kdyby z něj něco nakrásně odletělo, a rozbilo vám to sklo, pokud s tím zaviněním on nebude souhlasit a pošle vás někam, máte smůlu.

Takže, pokud nemáte čelní sklo pojištěné, a máte auto, kde to sklo je lepené a drahé, doporučuju pojistit (na rozpadlou 205 to smysl namá). Pokud máte čelní sklo pojištěné, stačí zajet do skloservisu, co má smlouvu s tou vaší pojiš?ovnou, on si to vyřídí.

Odesláno

a jak zjistim jestli ho mam pojisteny? Ja mam totiz auta v leasingu a vsechno je zahrnuty v cene, takze se nestaram o pov. ruc. atd. Vim ze by to melo byt nekde ve smlouvach ale to se me zrovna hledat nechce... vim ale ze mam havarijni pojisteni... aby se to v tom cert vyznal :(

Odesláno
Napsán autorem Fusion

a jak zjistim jestli ho mam pojisteny? Ja mam totiz auta v leasingu a vsechno je zahrnuty v cene, takze se nestaram o pov. ruc. atd. Vim ze by to melo byt nekde ve smlouvach ale to se me zrovna hledat nechce... vim ale ze mam havarijni pojisteni... aby se to v tom cert vyznal :(

To si musíš připlatit sólo u tý pojiš?ovny, kde máš povinný ručení od leasingovky.

Odesláno

oddie:

takze pokud mam k povinnemu ruceni pripojisteni celniho skla, tak prijedu do spravneho skloservisu (co ma smlouvu s moji pojistovnou) necham si vymenit sklo se stejnymi parametry jako to rozbite (senzor deste, vyhrivane, tonovane, s pruhem, snad jsem na nic nezapomnel? :-) a nemusim nic platit, shanet nejakeho vinika, litat po pojistovnach? A jak je to potom s placenim pojistneho? Strhnou napr. bonus za bezeskodni prubeh?

Jsou to otazky spis na pojistovnu, ale predpokladam, ze uz v tom mas praxi ;)

Odesláno

pokud máš to sklo PŘIPOJIŠ?ENÝ,tak o žádnej bonus nemůžeš prijít samozřejmě pokud máš poškozený SVOJE sklo a neděláš někomu jinýmu škůdce nebo jak tomu v pojiš?ovnách říkají.Ještě se dá např. u Kooperativy pojistit bonus,nestojí to moc a máš klid,že o bonus nepřijdeš i když sám něco způsobíš.

Odesláno

jasne, predpokladam pripojisteni a rozbiti meho skla, ale mel jsem na mysli, ze pro pojistovnu to je pojistna udalost (nebo ne?) a plneni jde z meho pov. ruceni (mozna ne?) ... proste nevim jak to chodi ...

A amortizace (u starsich aut) se v tomto pripade neuvazuje?

Odesláno

připojištění skla nemá nic společnýho se zákonným pojištěním je to takový minihavarijní pojištění,který se vstahuje jenom na to sklo.Na sklo se žádná amortizace nevstahuje.Sakra teď to vypadá,že jsem pojiš?ovací agent ale NEJSEM je to pouze osobní zkušenost.Jak je to u ČP nevím já to mám u té KOOPERATIVY

Odesláno

Jo tohle připojištění je paráda, když se ti sklo nelíbí, máš ho třeba poškrabané, tak ho křápneš kladivem a jdeš vyměnovat:D

Odesláno

Je taky potreba vybrat firmu, ktera to udela poradne, na me byvale Nevade, kde je lepene predni sklo, se nenamahali sundat okolni tapecirunk a jak vyrizli to okno, tak ponicili hrany tapecirunku na sloupkach. Z kabiny to bilo pekne do oci.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...