Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Svagr koupil peugeota 307 a já mám 406. N

ějak se nemůžem domluvit kdo je větší frajer :-)

Nemáte někdo srovnání těchto dvou aut? Vím že 406 je o třídu vyšší, 307 je zas konstrukčně novější.

406 je údajně povedený peugeot, 307 údajně nepovedený (poruchový a tvrdší)

Rozsuďte nás dík

Odesláno

Ta zlá pověst na 307 se traduje do faceliftu, potom jsou v pohodě, samozřejmě se někdo může ozvat, že jeho není, ale to již je v technice, vždy se najde bílá vrána.:papa:papa

Odesláno
Původně zaslal: marisw

Původně zaslal: Tommy306

podívej se na výsledky crash testů..hned budeš vědět, kdo je větší frajer;)

:super

podívej se na http://www.auto.cz/main.php?site=crashtesty_faq

Zkouška bočního nárazu umožňuje plně porovnávat různě velké vozy. Při čelním nárazu můžeme však porovnávat pouze vozy stejné velikosti – střední třídu v rámci střední třídy atd.

Výsledky pro čelní náraz nemohou být tedy použity pro vozy různých velikostí stejně jako jejich celkové hodnocení hvězdičkami.

Odesláno

je zajímavé že auta střední třídy (a to p-406)mají obecně horší výsledky ne auta nižší střední třídy (p307)

Podívejte se třeba na

opel vectra 2001 je horší neý opel astra 1999

nebo Wv pasat 1997 horší než WV golf 1998

audi A4 1997 horší než audi A3 1997

taky se mi to nezdá takže věřím že asi mají pravdu že je to jinak hodnoceno. Navíc crash testy jsou do překážky v labolatorních podmínkách, v případě srážky dvou aut je rozdíl tříd určitě výraznější. Nevěřim že řidič fordu fiesta přežije protože má 5 hvězdiček když potká WV Sharan protože má jen tři...to je plbost už jen tím že se liší o 1000 kilo :-)

Odesláno

nie som profik. mam 307 sw a preto si myslim - zalezi aj na type (3dv, 5dv. break alebo sw) . co si myslim tak 307 ma nieco zo 406. takze je to tazke rozhodnut. aj mne bolo povedane ze 307 su najkazovejsie - ale nastastie ja nemam ziadny problem. mozno preto ze mam par mesiacom pred face liftom. ale je tazke porovnavat dve kategorie. ja som za 307 sw, ale bral by som aj ja 406 rocnik 2003, ak by nebola 307 sw toho isteho rocnika a motorizacie.

takze ja som za 307-sw :roker

Odesláno

No takze fakty. Mam nabehanych na 406-ke (break) haldu kilometrov. Teraz mam 307 SW a myslim, ze mozem objektivne porovnavat. 307 by som spat za 406-ku urcite nevymenil. Co sa tyka dizajnu mozeme sa tu hadat donekonecna, lebo je to vec vkusu. Niekto predo mnou napisal, ze 406 po facelifte ma najkrajsie svetla na svete, mne sa viac pacia tie na 307-ke, ale netvrdim, ze su najkrajsie na svete :) Co sa tyka delenia do tried 406 je vyssia trieda. Ale co to ta trieda je a co o aute to hovori? Nie som si isty. Po presadnuti z 406 do 307 som nikdy nezaregistroval, ze by som mal niekde menej miesta skor naopak. 307 je novsi model a s tym idu ruka v ruke nove technologie, nove riesenia a vo vacsine pripadoch plati, ze co je novsie je lepsie. Ale rozhodnut kto z vas je vacsi frajer? Vacsi frajer nie ste ani jeden ani druhy, kazdy ste si kupili auto ake vam vyhovuje a tak to ma byt. Moj kamos si kupil male trojdverove Clio a je spokojny a nezda sa mi, ze by bol menej frajer ako pred tym :)

[upravil dne 1/10/09 Sobek]

[upravil dne 1/10/09 Sobek]

Odesláno

toho frajera jsem myslel s úsměvem...

jinak třídy se dělí podle velikosti auta, konkrétně podle rozvoru náprav a většinou má větší třída větší výbavu. Nejde mi o vzhled jde mi o ježdění. 406-ka mi vyhovuje, je to klidná rychlá limuzína...neberu splašeným fabiatikům že tvrdý podvozek jede jak po kolejích, ale já se nechci kodrcat. Radši si spokojeně pluju krajinou. Mám doma ještě favorita a do toho jak sednu tak ho drtim. Pak přesednu do 406-ky a najednou nespěchám a jsem v pohodě...to auto si o to prostě řekne. Nasednete naladíte blažený úsměv a kocháte se.

Odesláno

Ta kludna, ticha a spokojna jazda je v niecom inom. Mam v robote sluzobny Peugeot Partner 1,6 HDi - na nom jazdim v praci. Je to typicke uzitkove auto. Ziadny prehnany komfort. Ked idem na partneri dlhsiu trasu tiez sa mi zda, ze ho \"drtim\", ale ked presadnem a idem z roboty na svojom - 307 SW, tak idem v pohodicke a tiez sa mi zda, ze to auto si ten klud pyta, ale nepyta, to auto ten klud robi. Idem po meste predpisovou 50-kou na partneri a kontrolujem si, ci nejdem prilis rychlo, lebo auto huci ako kombajn, kabina nie je dobre odhlucnena a necitim za volantom istotu. Na 307 je to naopak, idem v pohodicke, pomalicky - pozriem na tacho a zistim, ze uz mam o 20 prekrocenu rychlost a pritom sa mi zdalo, ze idem 40.

A este sa vratim ku tym triedam pises, ze je to vacsim razvorom kolies, mozno je na 406-ke vacsi razvor, ale nikdy som si to nevsimol ani na pohlad ani na jazdnych vlastnostiach, skor naopak mne pridu jazdne vlastnosti 307-ky o nieco lepsie ako u 406-ky (ale moze to byt len moj subjektivny pocit). Dalej by mala byt vyssia trieda vacsia, mozno je, ale napriek tomu v mojej 307 SW som sa nikdy necitil ako v mensom aute oproti 406 a zaroven nikdy som nemal problem nieco odviezt a to som tam uz viezol vselico. Jedine coho som sa obaval boli dvere so zarubnou - celkovy rozmer 120x240 cm, ale odviezol som ich a ani som nemusel nechat otvoreny kufor.

Vyssia trieda by podla teba mala mat zvacsa vyssiu vybavu. Dovolim si protestovat aj v tomto. Na 406-ke som mal manual klimu, el. okna len vpredu a styri airbagy. Na 307-ke mam automaticku klimu, okna komplet v elektrike, sest airbagov, ma navyse ESP a BAS. Ostatnu vybavu nejdem opisovat, lebo je v podstate rovnaka. Takze 307 ma v mnohych ohladoch vyssiu vybavu ako 406 a nenasiel som nic v com by 307 zaostavala.

Mozes protestovat, ze ta vybava bola priplatkova - ano ale len automaticka klima (v zaklade manual A/C) Dalo by sa este protestovat rokom vyroby, ale rok vyroby bol rovnaky. Myslim, ze o vyske vybavy rozhoduje skor nova modelova rada ako trieda auta.

DOLEZITA VEC NA ZAVER:

Nechcem 406-ku potopit ani 307-ku vynasat do nebies. Obe auta su skvele, na oboch som najazdil haldu kilakov a ani jedno ani druhe ma nikdy \"nenechalo v stichu\". Len som spomenul par faktov, ktore si chcel.

ZMENA ROZSUDKU:

V mojom poslednom prispevku som napisal, ze nie ste frajer ani jeden ani druhy, ale zmylil som sa - ste frajeri obaja, lebo obaja mate auta, za ktore sa nikde nemusite hanbit. Skor naopak.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...