Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kedze firma Supersprint ponuka v ramci ladenych stredovych tlmicov na konkretne auto aj alternativu bez tlmica (hola trubka), povedal by som, ze podtlak v tomto pripade netreba. Alebo ano? Inak nevidim vyznam v tej trubke, ked \'\'znizuje\'\' vykon

post-8749-14109621360499_thumb.jpg

Odesláno
koblih69: A jak si myslíš asi že to je... to by mě fakt zajímalo.... hlavně z toho nedělej scifi a future technologie, že nemůžeš na nic šáhnout a tak :papa

Nebudu dělat zádný scifi, ve firmě zabývající se laděním motorů a tím pádem i výfuků ( i když motocyklových ) jsem si nějakou dobu zdárně přilepšoval a když to tady čtu tak kroutím hlavou, ale nemá prakticky smysl rozvíjet nějaké debaty. Dejte si tam lešenářskou trubku a hlavně jí obalte termopáskou :D:D:D

Odesláno

No nic já to tu řešit nehodlám... já píšu jen fakty a to co jsem napsal asi těžko vyvrátíš pže to tak zkrátka je.

Věřim že o tom něco víš a oto víc nechápu co se ti furt na tom co jsem napsal nelíbí.

Odesláno

Řekněme si na rovinu že nejen papír, ale i auto snese všechno. Kdo chce něco lepšího, koupí supersprint nerez ze street řady. Potrubí s těmi tlumiči počítá, nedej je tam, zachovej průměr a délku + ohyb a jseš s \"tlakem a rychlostí\" mimo, ať tomu třeba někdo říká protitlak, podtlak a jinak... Ten střed od SS z race řady, to bychom míchali jablka a hrušky (nehledě na to, že to nic jiného než lešenářská trubka není)...

Odesláno

Velký otec Kim uměl myšlenkou řídit počasí a když poprvé držel golfovou hůl tak na 18-ti jamkovým hřišti zahrál 11x hole in one...

... to prostě těžko vyvrátíš.

PS: směs prosím skloňovat nikoliv podle vzoru žena, ale raději kost.

Odesláno
Řekněme si na rovinu že nejen papír, ale i auto snese všechno. Kdo chce něco lepšího, koupí supersprint nerez ze street řady. Potrubí s těmi tlumiči počítá, nedej je tam, zachovej průměr a délku + ohyb a jseš s \"tlakem a rychlostí\" mimo, ať tomu třeba někdo říká protitlak, podtlak a jinak... Ten střed od SS z race řady, to bychom míchali jablka a hrušky (nehledě na to, že to nic jiného než lešenářská trubka není)...

Rootsky a aky ma potom vyznam ta lesenarska trubka? :)

Resp. v akom pripade pouzit od Supersprintu ten stred s tlmicom a bez tlmica?

post-8749-14109621364324_thumb.jpg

Odesláno

S těmito díly se už ladí motor na určité úzce vymezené provozní podmínky. V extremu se některé vozy ladí na určité konstantní otáčky, takové nastavení však nelze v běžném provozu použít, proto se zde spíše užívá dílů s obdobnými vlastnostmi jako seriové + mírné úpravy programu řj. Jakákoli úprava na voze má dvě strany - pokud se někde výrazně přidá, jinde se ztratí, to je třeba při komplexních úpravách uvážit...

Osobně bych na 2,0 dal svody raceland + cat back nerez (SS, apd.) a doufal že bude vše OK...Seriový program řj by to měl \"pobrat\", dá se předpokládat že se parametry motoru o něco málo zlepší. Hlavní přínos bych viděl ve vzhledu celé sestavy... Pokud by cílem úpravy bylo dosažení co nejvyššího výkonu, potom by se sestava stavěla na míru, tam by uvedené díly nedostačovaly. Ta trubka bez tlumiče je sázka do loterie, těžko říci co to udělá s výsledným výkonem a zvukem. Ta s tlumičem se nejspíš přibližuje seriovým parametrům více a proto bych ji použil spíš... Koupil jsem od masterjj střed wolker na své auto, ten má mnohem průchodnější tlumič než serie a přeba polmo a žádný problém, s potrubím bez tlumiče které jsem zkoušel došlo ke ztrátě výkonu. Je pravda že 3,0 není 2,0...

Odesláno

No pokud má stejnej průměr a je stejně naohýbaná, tak největší rozdíl bude ve zvuku.

Prostě to bude řvát jak kráva bez tlumiče xD

Jinak jak řikal rootsky nejlepší je koupit celej set od jedný značky a ze stené řady (tzn. svody, střed, konec) Pže to na to auto bylo navrhnuté.

Nebo si to nechat udělat celý od nějakého výfukáře.

btw: ty seš fakt blázen Koblihu, já už se musím smát :D :D :D

Odesláno

no ja mam doma pripravene ladene zvody Raceland,ladeny vyfuk Ulter (oba diely priamo na moje auto a motor) a neviem,co so stredom,katalizatorom a zvyskom potrubia...niektori ste mi pisali,ze to bude mat iba lepsi zvuk,no a co vykon? Viem,najlepsi je komplet set,no co takyto mix?

Odesláno

ked daš do stredu len trupku rovnakeho priemeru ako je tam teraz ale daš len trubku tak to pojde lepšie :) určite to prida na vykone :-P

už len tie zvody ti dosť pridaju :)

Odesláno

ake ohyby potrubia???? :D no tak ty musiš zachvoať priemer a tvar celeho potruba len mieste tlmičov a katalizatov daš trubku :) to je taky zaklad pri uprave :) zvyši to vykon ataky upravi zvuk trošku :)

pak sa dela ešte že sa zväčšuje priemer potrubia a podobne ale to su už upravy väčšie a v tvojom pripade by to uškodilo....takže zachovaš priemer a ohyby ako je seria len vyťahneš tlmiče a kat a daš samozrejme tie zvody :)

• O 5 týdnů později...
Odesláno

zdarec,mám dotaz,koupil jsem si 3 trubky nerez na výfuk....mělo by to vystačít na celý výfuk p 206 1,4 r.v. 2001 nevím kdo by mi to naohýbal ,nevíte o někom? díky nebo v nejhorším případě kolena dokoupit?

Odesláno

nebudu to mít vůbec lehké vše dopasovat...kousek po kousku...přivařit kousek a zas jít pod auto a zase znova a ještě k tomu mám nerez výfuk který je ůplně iný než origo,takže ješte držák na něj vyrobit...

Odesláno

no tak to jo že ohybačka je lepšia :) mno keby nahodou tak to navariš :) a mylsim že by to nemusel byť taky problem :) na 1,4 8V su vlastne take zaklady len kolena na zvodoch to máš pravouhle všetko plus minus teda neaky ten stupeň aaaa pak myslim že len asi 2-3 kolena by si potreboval na stredovu trubku :) ale stejne najlepšia je ohybačka :P

a keby ju zoženeš a dokažeš spraviť ten vyfuk na 1,4 tak pak mi pišni cenu a ja bych si ho u teba objednal taky :P:D :D

Odesláno

Jak napsal - a Kobliha. Člověk žasne. Nejrozumější je asi přirovnání s tahem v komínu krbu. :D Motokáry a buggy mám za sebou. Při čtení tady toho kutilství ještě hodně před sebou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...