Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Nie, v tabuľke je od 5C. Tých 20C čo hovoríš platí počas štartovania bod 9.2 Heating Of The Preheater Plugs Under Starting

9.1 pred štartovaním

9.2 počas štartovania

9.3 po naštartovaní.

[upravil dne 26.2.2011 15:29 AnotherOne]

Odesláno

Ten problém mám i já na 406 a domnívám se že když to chytne a běží na tři válce a po pár minutách se to srovná tak to může být tou svíčkou protože pokud špatně žhavý tak po dobu cca 3 minut co je tzv dožhaveni to běží pouze na ty 3 předehřáté válce a ten jeden se chytne až se zahřeje prostředí . Můj názor znáte a doufám že to tak bude. Teď by mě zajímalo jak moc je nebezpecne vytahování svíček doma? Na motorů rhz?

Odesláno

Dnes som sa chcel na to pozrieť.Pred naštartovaním som skusil naťahať naftu a potom som to štartol.Motor naskočil úplne hladko aj ked auto stálo pár dní.Možno to bolo aj tým,že dnes nebola až taká zima-len okolo nuly.Budem musieť počkať pokial sa zase neochladí (aj ked už by nemuselo,bolo by po probléme) a skusiť to znovu.

Odesláno

Mne napriklad startuje stale na prvykrat, ja ked boli najväcsie mrazy. A u nas na vychode su dost silne mrazy. Zaznamenal som aj -26\"C. Nebol problem startnut na prvykrat. Horsie to je teraz, ale len s tym trhanim po nastartovani. Chvilku s autom trasie a prerusovane trha. Pri zohriatom motore nieje nic poznat. Auto netrha a ani netrasie. Moze vynechavat na zaciatku jeden valec, alebo zeby vstreky, zhavice, padajuca nafta?

Odesláno

Ještě k tomu žhavení. Podle mého názoru je ta tabulka, která udává stupně a délku předžhavení spíš orientační, aby byla představa, jak moc se změní doba předžhavení se změnou teploty. AnotherOne, máš pravdu, že se tam píše o předžhavení, podpoře žhavení během startování a dožhavení. Systém pomocného žhavení se prostě aktivuje, je-li teplota chladící kapaliny nižší, než 20°C. A nakonec asi nemá smysl řešit, jestli to žhaví už chvilku před zapnutím startéru nebo současně s ním. Podstatné je, aby to prostě žhavilo jak má. :) Co jsem stihl vypozorovat, tak v mém případě mám podezření na baterii, která je 5 let stará a při těch mrazech už je to na ní poznat a už se docela trápí. Ale pořád věřím, že ty mrazy už konečně poleví a do příští zimy mi ještě vydrží. :)

JJEENNDDAA : Tobě to vážně běží několik minut na 3 válce?? :o Já měl před Vánocemi upadlý kablík od žhavícího relé na 406, takže to nežhavilo vůbec. Při větších mrazech (kolem -10°C) to chytalo fakt dost špatně a systémem náhodných výbuchů, ale jakmile se motor jednou rozběhl, vždycky se během několika málo vteřin chytily všechny 4 válce. Zvuk to mělo jako starý traktor, to ano, ale vždycky čtyřválec. :D Jinak výměna žhaviček u 406 je legrace. Je k nim dobrý přístup a není to o nic složitější, než výměna zapalovacích svíček u benzinu. To u 407 je to daleko větší oříšek a je lepší to dát do servisu...

• O 9 let později...
Odesláno

zdravím pánové , moje 407 hdi rhr pri teplotách pod nulou startuje dýl něž normálně a to mám nové svíčky , také to na mě jen blikne a při startování se zase rozsvítí, myslel jsem si jestli to není náhodou třeba nějakým čidlem teploty , že si třeba myslí že je vyšší teplota, nevím. Budu rád za nějaké nápady, děkuji. 😊👍

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...