Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

VOLBY-nevolby-anketa  

1. 1. VOLBY-nevolby-anketa

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: destiny

Jen trochu odbočím:

Už tu začínají vystrkovat růžky trendy bývalého totalitního režimu. ČSSD by ráda znárodnila majetek, který před časem pod cenou prodala: http://aktualne.centrum.cz/domaci/volby-2009/strany/clanek.phtml?id=647100 :myslim

Paroubek je kretén, ale stále umí něčím překvapit. Bakala dodržel co slíbil, tak nechápu o co jim jde. (ale to je na nové téma)

To samý je s regulovaným nájemným. Už od Sametové komedie se žvaní o deregulaci nájmů. 20let!!!! A lidé, kteří v takovýchto bytech bydlí se nebyli schopni za dvacet let na to připravit? A teď to protáhli o další 3 roky, to je fakt neskutečný. Když platím za bydlení hovno, tak mi musí zbýt dost na nějaký spoření. A ne pořád fňukat. Doufám, že mezinárodní soud v Štrasburku nařídí deregulaci.

Odesláno

nevlastním, ale pár mých známých ano. Navíc v jednom z těch domů máme kancelář a když vidim ty lidi, jak brečí, že budou platit o pár set víc. :blicismajlik Nebýt majitel rozumný, už nám to tady spadlo na hlavu

Platíme tržní nájem a to je dohromady víc než všichni nájemníci dohromady. Chudák majitel.

Odesláno

Typické uvažování voličů levice je \"K čemu mi to bude dobré\"? Potom mohou s klidným srdcem volit ty, kteří jim slíbí úsporu 30kč u lékaře. Na otázku \"K čemu mi to bude dobré\" si totiž dokáží odpovědět - k ušetřeným třiceti korunám. Ale o krok dál už nedohlédnou. Nepochopí, že ty peníze budou někde chybět. A ani je to nezajímá. Jim jde o to, aby se oni měli dobře, nějaké dluhy oni platit nebudou (aspoň v to doufají).

Odesláno

BV406: treba k tomu, ze se najednou zjisti ze je tu spousta volnych bytu a i trzni najem najednou bude moci klesnout, protoze majitel z nej nebude muset dotovat prodelavajici byty?

Odesláno

Navíc nám tu bydlí paní přes 80let, v domě bydlí 60let a je to kamarádka bývalé majitelky, takže nemá ani nájemní smlouvu. Bydlí sama v bytě 80m2. A brečí jak želva, že platí 1800Kč nájem. Kdyby byl domácí hajzl, už dávno by jí vystěhoval, protože tu vlastně nemá co dělat.

(Já bydlím v bytě 70m2 s manžlekou, dcerou, čivavou a činčilou.)

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

OKčko, začínám mít pocit, že umíš věštit z kávové sedliny. 80% poslanců ve sněmovně na Pablbkův kotrmelec kouká jak zjara, jen OKčko tvrdí, že se to dalo očekávat se stejnou pravděpodobností jako že 1 + 1 = 2. Až budu muset řešit něco opravdu závažného tak si snad opravdu udělám cestu do Tejna, aby mi věštec OK mohl poskytnout svou vizi.

[upravil dne 15/9/2009 Medvěd]

Tak do Týna nad Vltavou samozřemě zavítat můžeš. Což o to, vítán budeš. Jinak stačí selský rozum, aby člověk neodhadl další vývoj. A na to, že 80% poslanců ve sněmovně na Pablbkův kotrmelec kouká jak zjara, tak snad sám to mu nevěříš. :nevim

Odesláno

Už jsem si dávno přestal o naších \"politicích\" cokoli myslet, ale důchodců je mnoho takže stejně vyhraje KSČSSD.... už jsem se začal učit Русский Язык.......

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

BV406: treba k tomu, ze se najednou zjisti ze je tu spousta volnych bytu a i trzni najem najednou bude moci klesnout, protoze majitel z nej nebude muset dotovat prodelavajici byty?

vvitty promin, ale tomuhle muze pri znalosti ceske povahy uverit jen naiva ....

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Typické uvažování voličů levice je \"K čemu mi to bude dobré\"? Potom mohou s klidným srdcem volit ty, kteří jim slíbí úsporu 30kč u lékaře. Na otázku \"K čemu mi to bude dobré\" si totiž dokáží odpovědět - k ušetřeným třiceti korunám. Ale o krok dál už nedohlédnou. Nepochopí, že ty peníze budou někde chybět. A ani je to nezajímá. Jim jde o to, aby se oni měli dobře, nějaké dluhy oni platit nebudou (aspoň v to doufají).

mozna tomu nebudes verit, ale ja takhle neuvazuji ...

Odesláno

Ale budu, já jsem to psal obecně. Ty lidi vážně netrápí, že ty dluhy budou muset jejich potomci zaplatit.

Odesláno

Nápodobně. Kurte, když jsi takový dobrý ekonom tak mi prosím vysvětli, jak je možné, že donedávna poplatky ve zdravotnictví \"nechyběly\"? Proč se nezvednou odvody a namísto toho se vymýšlí ptákoviny typu extra poplatky u lékaře? Vždyť kdyby zvýšily zdravotní globálně byť o jedno blbé procento, příjem by z toho měli vyšší a nikdo by se nad tím přiliš nepozastavoval, natož pak, aby na tom ČSSD \"založila svůj volební program\". Kurte vševědoucí, prosím o vysvětlení. :nevim

Odesláno

Nechyběly? O podfiniancování zdravotnictví se mluví mnoho let. Moderní postupy léčby jsou nákladnější, než ty dřívější. Poplatek je spravedlivější z principu - velká část lidí žádné odvody neplatí, takže jejich zvýšení není spravedlivé.

Ty kecy o ekonomovi a vševědoucím si nech od cesty.

Odesláno

bo nejde o tu hotovost (30,-CZK), nybrz o regulaci (prekvapive :) ), takze uspora spociva v tom snizeni rezie.

...ale to je prave ten popisovany pripad, kdy clovek vidi jen tech svych 30,-kc

Odesláno

tak tak toto opatření (polatky) mělo spíše i naučný charakter - a to chodit k doktoru pouze když jsem nemocný, a ne že si tam chodim jen postěžovat, pokecat atd..(ale to už se tu snad i řešilo) - očividěně se tím uhodil hřebiček do hlavičky, když se to lidem znelíbilo a hned při další možnosti přebarvili republiku na oranžovo když přece ČSSD bude 30kč vracet zpátky...

A že peníze nechyběly? České zdravotnictví je pro stát pěkně drahej špás, a potřebuje dost reformovat, bohužel, jak se do toho někdo jenom trochu pustí, už je oheň na střeše, a dopadá to jak to dopadá..

A co se týče zvyšení odvodů, ty opravdu neplatí všichni, a rozhodně ne stejnou částkou (to je potřeba si uvědomit)...

Odesláno
Původně zaslal: ART

tak tak toto opatření (polatky) mělo spíše i naučný charakter - a to chodit k doktoru pouze když jsem nemocný, a ne že si tam chodim jen postěžovat, pokecat atd..

dle meho se jedna o dalsi urban myth, neznam nikoho, kdo by rad chodil jen tak k doktorovi si pokecat ... s takovym magorem by i doktor vyrazil dvere ... to, ze jsou cekarny narvane duchodci asi budu kvuli jinym vecem, nenapadlo te, ze takovy duchodce ma opravdu hodne zdravotnich problemu ???

Odesláno

Čekárny se vyprázdnily nejen od důchodců, ale i od simulantů, kteří si neschopenkami prodlužovali dovolenou. Třicetikorunový poplatek měl právě proto, aby i důchodci tenhle strašný zásah do rozpočtu přežili, nastavený limit 5000,- Kč/rok, co bylo přes limit měl každý grátis - a 5000,- Kč ročně opravdu není suma, která by měla někoho položit(ale jak je vidět, tak v ČR na tomto základě lze i bez jakéhokoli dalšího programu vyhrát volby).

[upravil dne 18/9/2009 Medvěd]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...