Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Bude to úplně jinak.:mad::mad::mad::mad:

Protože je v háji těsnění pod hlavou, což je ÚDAJNĚ NEJSPÍŠ příčina přeskočení řemene (!!!!!!!!! :bojim:bojim:bojim:bojim), tak si to všechno zaplatím sám. Spodek motoru je prej v háji, takže uvažuju, co s tím dál.

A další věc: ačkoliv přeskočil řemen o dva zuby, nic se údajně nepotkalo. Je to celý nějaký divný. Dneska odpoledne o tom budu jednat.

Nabízejí mi za 40 papírů výměnu motoru, ale do toho nejdu.

Odesláno

Při přeskočení rozvoďáku o dva zuby se ještě potkat nemusí - to bys jej musel mít v max. otáčkách. Jak jsem říkal, pokud by se to fakt potkalo, téměř natuty by praskla vačka a minimálně jeden koník.

Jinak ten motor jsem viděl včera dopoledne, když ještě nebyl rozebraný, takže o těsnění pod hlavou jsem nevěděl. Nicméně, rozvody byly v pořádku, řemen napnutý tak jak má být, žádná závada. Muselo to přeskočit z nějaké vnější příčiny, nějakého rázu - odhadoval jsem nějakou událost na vačce nebo v čerpadle, ale bez rozebrání je to samozřejmě jen dohad.... Každopádně, pokud je v háji těsnění pod hlavou, ztráta komprese je způsobená tím.

Těch 40 je za opravu tohoto motoru, nebo výměna za jiný? Nebo kombinace obojího?

Odesláno

Protože je v háji těsnění pod hlavou, což je ÚDAJNĚ NEJSPÍŠ příčina přeskočení řemene. - tak to nechapu to jsem jeste nekouril :bojim

Kdyz mi odeslo tesneni pod hlavou, tak auto slapalo dal akorat se vytlacovala chladici kapalina(byla hned pryc). po vymene tesneni bylo po problemu. :papa

Odesláno

Oddie: 40 papírů za jinej motor, se vším všudy z toho stavu, jak je to teď (To znamená včetně odtahu a dosavadní práce, pokud jsem Řebíka správně pochopil).

Nebudu se s nikým hádat, ale přijde mi divný, že řemen překočí (o dva zuby) a po přeskočení vypadá jako novej. A přitom byl správně napnutej a jenom prasklo těsnění pod hlavou. Je to sice jenom francouzský auto, ale stejně... Zajímavý je, že se nepřipouští prohození příčiny s následkem. Vychází se z axiomu \"správně napnutý\" a tím to končí.

No nic, zaplatím za opravu a dál se uvidí.

Odesláno

Problém je v tom, že těsnění je prasklý mezi válci takže komprese utíká do druhého. To je taková zatímní teorie, že když to těsnění prasklo mohly tlaky něco šoupnout na klice, ale jasno v tom nemáme, jenže na motoru je všechno netknuté, takže tohle je jediný směr, kam se při té záhadě ubírat. Nicméně auto nejde protože nemají dva válce kompresi .... Nově nastavené rozvody nepomůžou. Za 40tkč by byl jiný ověřený motor + přehození + odtah + provozní věci okolo (gufera, olej ....)

Odesláno

Petr je rychlejší-)) U 2.1TD není co mechanikem napínat, kladka obsahuje samonapínací mechanismus - pružinu jako kráva a neujelo se s tím 20km.

Odesláno

Takže, ten neš?astný motor jsem viděl před chvílí rozebraný. Tedy:

Bezprostřední příčinou zastavení motoru, a ztráty komprese dvou válců bylo prostřelené těsnění hlavy mezi těmito válci - a to v šířce skoro 1 cm. Bylo to jen v můstku mezi válci, takže to nijak nezasahovalo do vody.

Pokud jde o to přeskočení, tak: Buď ten rozvoďák vůbec nepřeskočil, a mechanik mylně identifikoval závadu jen podle příznaků, jak se ten motor choval (bohužel tam nebyl, takže jsem se jej nemohl zeptat, nakolik pečlivě to kontroloval). To by se pravda stávat nemělo, ale přiznám se, asi bych to taky bral jako hotovou věc, a rovnou to rozebral. Nechci mu ale křivdit, tak se na to zeptej, až tam budeš.

A nebo to skutečně přeskočilo, když ten vystřelený kousíček někam vletěl a píst jej připlácl na hlavu či ventil. Možné to taky je, i když se mi to moc nezdá - vyloučit to ovšem nemůžu, někam ten kousek spadnout musel.

Plusem je, že se to prostě nesrazilo, protože jak jsem psal dřív, byla by to velká paseka - min. vačka a koník...

Každopádně, tě nepotěším, a to ze dvou důvodů:

Za prvé, to prostřené těsnění nemá s rozvody co společného, takže na záruční opravu to není

Za druhé, ten motor je v opravdu velmi špatném stavu. Ten spodek už je příliš jetý, má hodně vydřený výbrus, a není to ani na překroužkování - jedině výbrus + kompletní sada pístů atd., což je finančně nesmysl. Pokud se ten motor seskládá jen takhle jak je, s novým těsněním a orovnanou hlavou, v zimě nejezdíš... Pokud si to auto chceš nechat, doporučuju vzít jinej motor - z toho osvědčeného vrakoviště, co znají. Případně v maximalistické verzi, na ten nový motor dát tu orovnanou otlakovanou hlavu s novým těsněním...

Pokud by ses rozhodl to raděj prodat, doporučuju nejprv spočítat si variantu prodeje takhle. Bohužel ale platí, co jsi psal už na chatu - koupě jiného auta vyjde stejně dráž, než oprava tohoto, zvláš? když chceš takhle velké.

Odesláno

Petr: sám jsi chtěl, abych se na to podíval ;) No jo, znáš mě, já všechno říkám na plnou hubu... co naděláš, jinej už nebudu.

Taky bych byl nasranej, kdyby se mi to stalo, to asi každej. Nikdo nemáme tiskárnu na prachy... Holt se stalo, a nic s tím nenaděláš - ber to tak, že je to stokrát lepší, než kdyby ti to auto ukradli.

Jo, jinak jak se říká, že cizí neštěstí potěší - pamatuješ na mou dodávku? S tou jsem si pěkně naběhl, neodhadl jsem dobře stav. No, a když jsem si řekl, že to holt aspoň dojezdím, když už jsem to koupil, co se nestalo - rozpadla se napínací kladka na rozvodech (a co asi potom?). Takže mám akorát tak částečně mobilní sklad bordelu, místo auta... I když se těm autům věnuju dost dlouho, taky proti takovým příhodám nejsem imunní, nemysli si

Odesláno

Oddie: To byla samosebou jenom sranda (byli tam xichtíci, né), jsem rád, za další názor, i když mě nepotěšil. Nejvíc mě ale zaujala ta poznámka o tom, že to nemuslo bejt přeskočený. To by potom bylo úplně jasný a bez jakýchkoliv pochyb a věděl bych, na čem jsem, už od pondělka. Jenže Valda říkal, že to přeskočený bylo. No to je jedno. Za půl hodiny asi vyrazim z práce a půjdu se tam podívat.

Odesláno

To Petr605: Tak to tě lituju... takovejch peněz...na to bych neměl. (ještě studuju)

To Oddie: Jo, tenkrát jsem měl Peugeota měsíc a věděl jsem vělký prd za kolik se dá sehnat motor. Takže jsem sehnal tušim 3 motory a z toho ten za 15 byl nejlevnější.

Mimochodem, tu mojí závadu jsem už odtranil.:D U Vašendy v servisu mi pan Vašenda přímo řekl, že je to asi ložisko u klikové hřídele a že se neví, co všechno odešlo. Oprava by prej vyšla okolo 20-tis. Pak mi navrhl ještě dát tam nějakej GTI motor (v tom se nevyznám ale prej to jde).

Naštěstí jsem sehnal komplet motor (i s převodovkou, sáním, startérem, alternátorem, atd...) za 8 000kč (docela supr cena). Nicméně protože nemám prachy, tak jsem si řekl, že to zkusim přendat sám. No po 32 hodinách práce (asi 4 odpoledne) jsem motor přendal, zapojil hadiřky, kabely, naplnil vodou a zkusil nahodit...................naběhnul napoprvé (uuufffff). Dneska jsem s tim přijel do Prahy. Jediná věc, která se během jízdy projevila byla ta, že tam asi o něco mlátí potrubí k výfuku (takže to trošku rahtá). To zkusim ještě dneska pořešit (až to vychladne). :D

No a přemejšlim, že Pežó prodám...:o

[Editován dne 18/8/04 Spec]

Odesláno

Spec: dobrý! To byly pěkně dlouhý odpoledne, což, když měly 8 hodin... ;) taky znám taková \"odpoledne\".

Jinak ten GTI motor u Valdy je můj...

A co že to chceš najednou prodat? A co místo toho?

[Editován dne 8/19/04 oddie]

Odesláno

Jo, dlouhý odpoledne. Zvláš?, když to člověk dělá poprvé a teprve zjiš?uje co kde jakej šroub drží.:D

Ještě mi tam teď něco rachtá. Asi potrubí k vejfuku..musim na to někdy kouknout. Jinak to zatim jezdí dobře.

No prodat asi proto, protože se bojim, že když mi odešla klikovka ve dvou stejných motorech z 91 roku, tak u tohohle třetího může kdykoli odejít taky. Nebo něco jinýho. A já na to teď už fakt nemám prachy. Už na tenhle motor jsem si pučil.

:(

Za kolik můžu prodat převodovku? U startéru a alternátoru vim, jak se pohybujou ceny, ale převodovku jsem ještě naštěstí nekupoval.:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...