lampa Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 mam kamradku a ta vcera s hruzou zjistila ze ji sem tam se rozsviti STOPka ale po xvilce zhasne, co vse znamena STOP ? Citovat
oddie Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 Olej, přehřátí, tuším i dobíjení, možná i stav brzdovky. Olej a přehřátí tutově... Citovat
lampa Odesláno 22. červenec 2004 Autor Odesláno 22. červenec 2004 prehrati ceho ? teplota ji ukazuje kolem 70 - 75 stupnu Citovat
oddie Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 Tam jsou dva snímače - jeden na tu ručičku, a jeden snímač - spínač - přehřátí. Tenhle spínač klidně může být vadný, a bude to taky svítit... Jestli je to on, poznáš, když to odpojíš a ta kontrolka zhasne Citovat
oddie Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 Olej - tlak (údaj z baroskopu) - při rozsvícení kontrloky mazání (=nedostatečný tlak oleje) se rozvítí i kontrolka STOP (je to k nevíře, ale zezadu na budíkách jsou tyhle dvě kontrolky spojeny přes diodu, proto se to takhle rozsvítí). Přehřátí = příliš velká teplota chladící kapaliny. Snímač je na tělese termostatu. Při sepnutí tohoto snímače se rozsvítí kontrolka indikující přehřátí, a kupodivu opět zmíněná kontrolka STOP (je to k nevíře, ale taky jsou spojené přes další diodu). Ony diody zajistí, že vždy svítí jen ta \"správná\" kontrolka spolu se STOP, a ne úplně všechno. Ještě nějaké vtipné otázky? Co všechno je takto se STOPkou spojeno z hlavy fat nevím, ale můžu vám půjčit vyndané budíky a můžete zkoumat zapojení... Citovat
oddie Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 ... a koukám, že předchozí pisatel byl rychlejší, a svůj vtipný dotaz stihl smazat... Citovat
Lucky Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 a to nebyl dotaz, jen jsem si blbe precetl tvoji odpoved Splynulo mi to v prehrati oleje Sorry Citovat
broukson Odesláno 22. červenec 2004 Odesláno 22. červenec 2004 taky muzes mit malo oleje ... STOP se potom rozsvecuje napr. pri jizde vyssi rychlosti do kopce v pravotocive zatacce , sice sviti i kontrolka oleje, ale toho si vetsinou nevsimnes Citovat
lampa Odesláno 26. červenec 2004 Autor Odesláno 26. červenec 2004 zacalo to sviti az po srazce s motocyklistou na leve strane Citovat
Emiš Odesláno 28. červenec 2004 Odesláno 28. červenec 2004 Tak to je v poradku. Po srazce v s motocyklistou je vhodne zastavit. Auto to samo rozpoznalo a upozornilo ridicku na nutnost zastaveni signalem STOP. :D:D Jinak me sviti stopka kdyz mam malo oleje a treba prudce zabrzdim. Citovat
Kik Odesláno 29. červenec 2004 Odesláno 29. červenec 2004 A nemohlo by to bejt třeba snímačem opotřebení brzdových destiček ? Po srážce s motocyklistou se to mohlo někde u levýho kola vycychnout .... Citovat
broukson Odesláno 3. srpen 2004 Odesláno 3. srpen 2004 cidlo na ojete brzdove desticky neni napojeno na STOP, jen na zlutou kontrolku na palubce mozna je nalomeny dratek/kontakt k nejakemu cidlu? (olej, brzdovka?) nebo cidlo samotne? Asi byl motocyklista tvrdy chlapik Citovat
Kik Odesláno 3. srpen 2004 Odesláno 3. srpen 2004 Aha, tak tu žlutou kontrolku tam já asik nemám - nebo jsem ji eště nepostřehnul - sorry za mystifikáciu. Citovat
Guest zdeny.m Odesláno 10. srpen 2004 Odesláno 10. srpen 2004 myslím že tam bude mít kámoška málo oleje a v zatáčce se jí kontrolka rozsvítí,jo olej se musí kontrolovat a dolívat:bojim Citovat
mk405 Odesláno 11. srpen 2004 Odesláno 11. srpen 2004 Jednou jsem to taky ze 120 zašlap natvrdo před srnkou a od té doby ta se potvora kontrolka při intenzivnějším brždění rozvěcovala. Oleje bylo dost, ale na nic jsem nikdy nepřišel. ten plováček na brzdovce by to mohl taky být. mk Citovat
lasoft Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Koukám, že tohle fóum má úroveň. Mám stejnou závadu. Rozsvítí se mi STOP, ale až po zahřátí na provozní teplotu. Zkoušel jsem odpojit čidlo teploty, tlaku oleje a brzdovky mám taky dost. Docela mě to znérvózňuje. Máte s tím něgdo zkušenost? Citovat
Péťa Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Kontrolka STOP by se NIKDY neměla rozsvítit samostatně. Jseš si jistý, že fšechny ostatní kontrolky (voda, olej, brzdy,...) jsou OK a svítí? Má bývalá 309 GRD rozsvicela STOPKu vždy tak po ujetí 9850km a tak jsem věděl, že mám jít na výměnu oleje (to ale byla náhoda, nikoli úmysl skvělých francouzských konstruktérů) :papa:papa Citovat
lasoft Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Určitě mi svítí samotná - proto sem z toho blázen. Zkoušel sem i přečíst registr závad - ten byl čistý a to by svítila ta kontrolka autodiagnostiky. Díky za reakci, a kdyby tě ještě něco napadlo, tak dej vědět. Citovat
Petr605 Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Už to tady padlo: málo brzdovky STOPku nerozsvítí. Pokud to bliká samostatně, tak bych hledal závadu v přístrojovce, nebo v drátech k ní. Citovat
lasoft Odesláno 8. leden 2005 Odesláno 8. leden 2005 Díky a pokud vás někoho něco napadne - nebo se doslechnete - dejte vědět. Ale opět upozorňuju, že se STOPka rozsvěcí až po zahřátí motoru. [Editován dne 8/1/05 lasoft] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.