Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tam jsou dva snímače - jeden na tu ručičku, a jeden snímač - spínač - přehřátí. Tenhle spínač klidně může být vadný, a bude to taky svítit... Jestli je to on, poznáš, když to odpojíš a ta kontrolka zhasne :)

Odesláno

Olej - tlak (údaj z baroskopu) - při rozsvícení kontrloky mazání (=nedostatečný tlak oleje) se rozvítí i kontrolka STOP (je to k nevíře, ale zezadu na budíkách jsou tyhle dvě kontrolky spojeny přes diodu, proto se to takhle rozsvítí).

Přehřátí = příliš velká teplota chladící kapaliny. Snímač je na tělese termostatu. Při sepnutí tohoto snímače se rozsvítí kontrolka indikující přehřátí, a kupodivu opět zmíněná kontrolka STOP (je to k nevíře, ale taky jsou spojené přes další diodu). Ony diody zajistí, že vždy svítí jen ta \"správná\" kontrolka spolu se STOP, a ne úplně všechno.

Ještě nějaké vtipné otázky? :) Co všechno je takto se STOPkou spojeno z hlavy fat nevím, ale můžu vám půjčit vyndané budíky a můžete zkoumat zapojení...

Odesláno

taky muzes mit malo oleje ... STOP se potom rozsvecuje napr. pri jizde vyssi rychlosti do kopce v pravotocive zatacce :D, sice sviti i kontrolka oleje, ale toho si vetsinou nevsimnes

Odesláno

Tak to je v poradku. Po srazce v s motocyklistou je vhodne zastavit. Auto to samo rozpoznalo a upozornilo ridicku na nutnost zastaveni signalem STOP. :D:D:D

Jinak me sviti stopka kdyz mam malo oleje a treba prudce zabrzdim.

Odesláno

A nemohlo by to bejt třeba snímačem opotřebení brzdových destiček ? Po srážce s motocyklistou se to mohlo někde u levýho kola vycychnout ....

Odesláno

cidlo na ojete brzdove desticky neni napojeno na STOP, jen na zlutou kontrolku na palubce

mozna je nalomeny dratek/kontakt k nejakemu cidlu? (olej, brzdovka?) nebo cidlo samotne? Asi byl motocyklista tvrdy chlapik :D

Guest zdeny.m
Odesláno

myslím že tam bude mít kámoška málo oleje a v zatáčce se jí kontrolka rozsvítí,jo olej se musí kontrolovat a dolívat:bojim

Odesláno

Jednou jsem to taky ze 120 zašlap natvrdo před srnkou a od té doby ta se potvora kontrolka při intenzivnějším brždění rozvěcovala. Oleje bylo dost, ale na nic jsem nikdy nepřišel.

ten plováček na brzdovce by to mohl taky být. mk

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Koukám, že tohle fóum má úroveň. Mám stejnou závadu. Rozsvítí se mi STOP, ale až po zahřátí na provozní teplotu. Zkoušel jsem odpojit čidlo teploty, tlaku oleje a brzdovky mám taky dost. Docela mě to znérvózňuje. Máte s tím něgdo zkušenost?

Odesláno

Kontrolka STOP by se NIKDY neměla rozsvítit samostatně. Jseš si jistý, že fšechny ostatní kontrolky (voda, olej, brzdy,...) jsou OK a svítí?

Má bývalá 309 GRD rozsvicela STOPKu vždy tak po ujetí 9850km a tak jsem věděl, že mám jít na výměnu oleje :D (to ale byla náhoda, nikoli úmysl skvělých francouzských konstruktérů)

:papa:papa:papa

Odesláno

Určitě mi svítí samotná - proto sem z toho blázen. Zkoušel sem i přečíst registr závad - ten byl čistý a to by svítila ta kontrolka autodiagnostiky. Díky za reakci, a kdyby tě ještě něco napadlo, tak dej vědět.:papa

Odesláno

Díky a pokud vás někoho něco napadne - nebo se doslechnete - dejte vědět. Ale opět upozorňuju, že se STOPka rozsvěcí až po zahřátí motoru.:papa

[Editován dne 8/1/05 lasoft]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...