Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Skusenost a spolahlivost 407sw

Recommended Posts

Odesláno

Tak neviem ale neda mi nevyjadrit sa ohladom

spolahlivosti 407 -ciek.Asi pred 4 mesiacmi som si kupil

krasne auto -407sw

(a nie je to iba moj nazor,ze je cool)

Len pre uplnost 1/2006 prakticky plna vybava

a kym som si si ju kupil casto som chodil aj na toto forum

a vsade inde kde sa dalo zohnat info o tomto aute,

Z mnohych stran som pocul ake su peugeoty zle ,nespolahlive

otrasne jazdne vlastnosti apod.

asi to poznate.

Ale som velmi rad ,ze ma to neodradilo a dal som na zdravy

sedliacky rozum

Auticko je doma ,vsetci sa zneho tesime no hlavne ja,

poslucha, vyborne sa vnom jazdi,spotreba po bratislave 6 litrov a zatial okrem doplnenia ostrekovania ziadny problem,Je nadcasove a co je nemenej dolezite cena v porovnani s tzv lepsimi znackami myslim ,ze nizssia( 290 tisic skk) aj zo zimnymi gumami ,pravidelny potvrdeny servis

Tak len tolko vsetkym ktory vahaju nad kupou 407,

Tymto pozdravujem vsetkych peugeotakov a vsetkym prajem

vela stastnych km .

Pisem hlavne kvoli ludom ktori stale tvrdia ze francuza nikdy,radsej si kupia nemca o 20%drahsieho s min.vybavou

alebo MB -ecku, a tale pozeraju cez okno ci im ho nelopli.

Som rad ze som zakotvil v Peugeote!

Odesláno

tak sme si nasho mylacika kupovali skoro v rovnakom case :D

ja v Nitre ale 1.6 HDi

neviem ale, ako si sa dostal na spotrebu 6 l :( a to este v blave, kde je sama zapcha a spusta semaforov :)

Odesláno

Tak pre upresnenie ja mam 2.0 HDI a ta z tej spotreby

som sam velmi milo prekvapeny, ale samozrejme ze blavu poznam

vyuzivam dialnice,obchvaty pokial sa da,a jazdim casto mimo spicky,ale aj keby to malo tebars aj 7 litrov bolo by to fajn,ale tych 6 litrov plati - samozrejme lahka noha.

Odesláno

Tak to jsi klikar, ja mam 407SW 2.0HDI FAP a r.v. 10/2004 hodne jezdim cca 185000 km najeto, a muzu rici ze uz tohle auto moc nechci videt. Porad tam neco odchazi Starter 2x, baterka, chladic na klimu (shnil), motorek do ostrikovacu, ERG, ted kravne zase ESP :-( a ke slovu se hlasi spojka. no jsem z toho zklamany, 100kW je na toto auto malo, tomu odpovida i spotreba 7,8L co mám.

Pro porovnani mam jeste sluzebni O2 2.0TDI v podobne vybave. spotreba cca o 1l mensi a nikdy tomu nic nebylo. Je pravda ze oproti 407me je to nekomfortni trakturek, ale ma poradnej kufr a aspon tahne, kdyz na to slapnu.

Zaver je ze dalsi auto chci spolehlive, tak ze koupim bud drazsiho nemce, nebo japonce. Pro toho kdo hodne jezdi a opravdu se o to nechce starat to dle me neni (ale asi kus odkusu).

[upravil dne 11/8/09 Axiom]

Odesláno

Jestli ti vydržela spojka na 2.0HDI 185000 km, tak to máš teda opravdu \"smůlu\". Tady na fóru lidi píšou, že jí mění někdy už v 60000 až 100000. Vzhledem k počtu nalítaných kilometrů mi ty tvoje opravy nepřipadají tak strašné. A to jak jsem si ještě všiml tak to máš chipnuté.

[upravil dne 31.7.2009 HonzaZ]

Odesláno
:roll ja sa nad takýmito príspevkami len pousmejem ohľadom spoľahlivosti auta. To si vážne myslíte, že nemecké autá sa nekazia? Ja som nemca nemal a ani po ňom netúžim:D Sused má audi A4 a asi po trištvrte roka mu odišlo turbo. Kebyx som ho nepoznal, myslím si že na vine je on, ale je to starý automechanik a čo to o autách ve;) Teraz sa mu začína ozývať spojka a nehovorím o tom, že keď naštartujeme vedľa seba, tak tá A4 vrčí ako traktor;) Hold aké auto si kúpiš, do takého budeš vrážať peniaze:roker Výnimkou sú zatiaľ podľa vlastných skúseností iba Hondy, tie sa fakt nekazia;)
Odesláno

Mě taky většina lidí odrazovala od francouze respektive od 407, že se jim kazí elektronika, že maj gumové nepřesné řazení a tak dále - prostě tlachání do prázdna. Přesto jsem si ji před 3měsíci koupil a nelituji. Zatím je klasický servis, je tedy pravda, že už nějaké blbosti začínám pozorovat (nedotahuje zadní steřač - asi se zadírá, špatný jeden silentblok na motoru - nejpravděpodobněji ten horní, takže nic drahého a na závěr mi píská pravá zadní brzda) toť vše. Před koupí 407 jsem se rozhodoval ještě mezi posledním passatem v 2.0tdi a nestačil jsem se divit jak to auto (aspoň tedy první ročníky - protože na novější nebyli penízky:D) je kazivý, hlavně ten 2.0tdi motor. Takže od něho jsem opustil. Pokuď chce někdo nadprůměrně spolehlivé auto, tak snad tu hondu nebo toyotu. Ale sežente pěknej accord v dieselu v sedanu rok 2005/2006 kolem 250tis. já sem našel kloudný dva, jeden mi vyfoukli před nosem a druhej byl moc daleko.

Odesláno
Původně zaslal: honzza407sw

Mě taky většina lidí odrazovala od francouze respektive od 407, že se jim kazí elektronika, že maj gumové nepřesné řazení a tak dále - prostě tlachání do prázdna. Přesto jsem si ji před 3měsíci koupil a nelituji. Zatím je klasický servis, je tedy pravda, že už nějaké blbosti začínám pozorovat (nedotahuje zadní steřač - asi se zadírá, špatný jeden silentblok na motoru - nejpravděpodobněji ten horní, takže nic drahého a na závěr mi píská pravá zadní brzda) toť vše. Před koupí 407 jsem se rozhodoval ještě mezi posledním passatem v 2.0tdi a nestačil jsem se divit jak to auto (aspoň tedy první ročníky - protože na novější nebyli penízky:D) je kazivý, hlavně ten 2.0tdi motor. Takže od něho jsem opustil. Pokuď chce někdo nadprůměrně spolehlivé auto, tak snad tu hondu nebo toyotu. Ale sežente pěknej accord v dieselu v sedanu rok 2005/2006 kolem 250tis. já sem našel kloudný dva, jeden mi vyfoukli před nosem a druhej byl moc daleko.

přesně tak,taky jsem se rohodoval mezi par auty,jako je starší passat,mazda 6,ale vyhrála 407 na plné čáře...dokonce jsem kvůli ní jel až do Liberce....zatím jsem musel měnit brzdy a pár drobností,ale to je tím,že jsem kupoval starší auto a počítal jsem s tím...

Odesláno
Původně zaslal: Axiom

Tak to jsi klikar, ja mam 407SW 2.0HDI FAP a r.v. 10/2005 hodne jezdim cca 185000 km najeto, a muzu rici ze uz tohle auto moc nechci videt. Porad tam neco odchazi Starter 2x, baterka, chladic na klimu (shnil), motorek do ostrikovacu, ERG, ted kravne zase ESP :-( a ke slovu se hlasi spojka. no jsem z toho zklamany, 100kW je na toto auto malo, tomu odpovida i spotreba 7,8L co mám.

Pro porovnani mam jeste sluzebni O2 2.0TDI v podobne vybave. spotreba cca o 1l mensi a nikdy tomu nic nebylo. Je pravda ze oproti 407me je to nekomfortni trakturek, ale ma poradnej kufr a aspon tahne, kdyz na to slapnu.

Zaver je ze dalsi auto chci spolehlive, tak ze koupim bud drazsiho nemce, nebo japonce. Pro toho kdo hodne jezdi a opravdu se o to nechce starat to dle me neni (ale asi kus odkusu).

To Ti ta spojka vydržela opravdu dlouho.Skoro 200 000 je opravdu normál.O2 máme v práci a krom toho, že je tam už za 100 000 2 chladič tak se zase začala ztrácet voda nejspíš bude už 3 chladič pokud nebudem chtít vyměnit auto protože je to už 3 závada během roku a půl.Jinak je to traktor ale nutno uznat opravdu to jede, když se na to šlápne.Kdyby tak byla živá moje 407;).Co se týče disignu tak je hooodně za 407:D

Odesláno

Chlapy.....to je všechno váhou auta......a tím i bezpečností......

1350 kg pohotovostní u škodovky 2.0 TDI 103 KW a

1635 kg pohotovostní u P 407 2.0 HDI 100 KW

je chlapy ku*va rozdíl........proto O2 líp jede a líp táhne......

Odesláno

Nebudeme tu zakládat flame, na mé 407 bylo 2x měněno turbo a pár dalších věcí - to vše v rámci záruky na cca 30 tisících, od té doby klídek :-) naštěstí, naštěstí

Jak píše Přema - rozdíl 300kg je opravdu znatelný, aby jela O2 cca stejně jako Peugeot, musela by být plně obsazena čtyřmi stokilovými chlapy :-)

Je to trošku problém (jak pro koho), ale řeší to chiptuning - nebo 2.2HDi :)

Odesláno
Původně zaslal: Přema

Chlapy.....to je všechno váhou auta......a tím i bezpečností......

1350 kg pohotovostní u škodovky 2.0 TDI 103 KW a

1635 kg pohotovostní u P 407 2.0 HDI 100 KW

je chlapy ku*va rozdíl........proto O2 líp jede a líp táhne......

To jsem netušil, že je O2 o tolik lehčí jsem to nějak nestudoval:PProstě TDI s HDI se nedá srovnat.HDI má navrch:super

Odesláno
Původně zaslal: brade

Nebudeme tu zakládat flame, na mé 407 bylo 2x měněno turbo a pár dalších věcí - to vše v rámci záruky na cca 30 tisících, od té doby klídek :-) naštěstí, naštěstí

Jak píše Přema - rozdíl 300kg je opravdu znatelný, aby jela O2 cca stejně jako Peugeot, musela by být plně obsazena čtyřmi stokilovými chlapy :-)

Je to trošku problém (jak pro koho), ale řeší to chiptuning - nebo 2.2HDi :)

Chiptuning pomohl, tahne to lepe odspoda.... Ale neni to porad ono. Dneska po tom, co prestala chladit zase klima, jde z domu:bacha a misto toho si poridim Mondeo 2.2 TDCI :roker, jede to o dost lepe a design je pro me ted vedlejsi, chci spolehlivost a poradny kufr a spickove jizdni vlastnosti (407 ma taky).

Odesláno

Axiome s tolikama tisíci km se divíš, že se něco pokazí. A hned zatracovat peugeota. Znám pár lidí co měli peugeota a on jim sloužil přes 200000km s minimálními opravami(brzdy, rozvody a jiné spotřební věci) a pak se jim třeba potentoval centrál a v ten moment se do nich okolí pustí a hned to se kazí, protože to je peugeot. Tak oni jej vítězně prodají s dvoustovkou km na tachoši a koupí třeba Passata se 130000(říkají si super, přece tolik nenajezdím) a najednou koukají, jé jedu na dovču a nechladí, nebo ,jé centrál nefunguje atd. Ale to už není peugeot tak je to v pořádku a samozřejmé, přece se kazí jen peugeot. Toto se tady na fóru omýlá dokolečka. Tak proč se peugeot vyrábí a prodává? (odpovím si sám, protože je super)

Odesláno

To ELTON: Zatratil bych každé auto, které by takto zlobilo. Je normální u auta po 2,5letech měnit baterku ? a po 3 letech aby ti shnil chladič na klimu ? Nebo aby ti behem 185tis. km odešel 2x startér ? Měl jsem před tím 2x OI (r.v.2000 a 2003) na obouch jsme najeli cca 200tis km, než jsem je dal pryč, ale jen běžný servis, nic jiného...

Co se týče prodejů, prodává ho design ten je úžasný, bohužel užitná hodnota a spolehlivost nejsou pro fratíky prioritou :( T

PS: Nezatracuju Peugeota, zatracuju 407 - viz testy TUV ;)http://www.kurzy.cz/tuv-testy-spolehlivosti-automobilu/

Odesláno

je treba si uvedomit, ze treba chladic na klimu a ostatni veci nevyrabi PEUGEOT :), takze bud nasrany treba na Valeo a ostatni dodavatelske firmy, vis bejby :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...