Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zazil som jeden prijemny zazitok. Na ceste z Chorvatska som zastavil na nemenovanej pumpe a natankoval som plnu nadrz. Po dotankovani som pred vytiahnutim pistole pocul v nadrzi divne zvuky (take nieco ako odvzdusnenie). Zaplatil som prichadzam k autu a pod autom kaluz ... Zohnem sa pod auto a vidim, ze mi tecie nafta z nadrze. Pumpar ma odtlacil na parkovisko a hned som volal som do Peugeotu a povedali mi ze sa neuzavrel nejaky ventil, ze kludne mozem ist dalej. Po navrate domov som bol v servise a nezistili ziadnu chybu a ze ked tak nech natankujem nadrz do plna .... Stretol sa niekto s niecim takym a vie poradit ci sa to da nejako diagnostikovat a odstranit ? Diky

Odesláno

Těžko by to vyteklo ovzdušňovací hadičkou, ta je logicky vedená výše než možná hladina v nádrži (pokud to teda někdo nějak nevedl jinak, když tam třeba něco dělal).

Ale mohlo by to téct okolo nějakého vrchního výčka. Tak mrknout na nádrž zeshora (pod sedačkou, v kufru, teď nevím), jestli není nějaké víčko povolené.

Odesláno
Původně zaslal: raul

Zazil som jeden prijemny zazitok. Na ceste z Chorvatska som zastavil na nemenovanej pumpe a natankoval som plnu nadrz. Po dotankovani som pred vytiahnutim pistole pocul v nadrzi divne zvuky (take nieco ako odvzdusnenie). Zaplatil som prichadzam k autu a pod autom kaluz ... Zohnem sa pod auto a vidim, ze mi tecie nafta z nadrze. Pumpar ma odtlacil na parkovisko a hned som volal som do Peugeotu a povedali mi ze sa neuzavrel nejaky ventil, ze kludne mozem ist dalej. Po navrate domov som bol v servise a nezistili ziadnu chybu a ze ked tak nech natankujem nadrz do plna .... Stretol sa niekto s niecim takym a vie poradit ci sa to da nejako diagnostikovat a odstranit ? Diky

Asi bych se divil kdyby ti v Peugeotu poradili něco jiného než,že je vše v pořádku a že můžes pokračovat v jízdě,ale kde je problém ti neřeknou....

byla to určitě nafta co ti tekla z pod auta?a tekla nebo jen kapala?

Odesláno

U 406 mi to teklo přes již zmiňované víčko v nádrži kde bylo čerpadlo.Může to být ten samý problém.Dotáhlý přes závit atd.Taky říkájí, že když pistol cvakne nemělo by se už dále tankovat.Může pak nějaká nafta vytéct.Záleží kolik ti vyteklo?

Odesláno

Možná byla nádrž \"rozpálená\" a tak došlo k ohřevu a následnému zvýšení objemu tankované nafty. Netvrdím, že je to tak na 100%, jen si myslím, že by i to mohlo být příčinou.

Odesláno

v každém případě vytáhni tankovací pistoli,když sama vypne--je to jasně napsáno v návodu...,a

netlačte tam těch pár litříků navíc--nemá to vůbec smysl !!!--auto na nádrž ujede hafo km a pumpy jsou dnes na každém rohu :)

tím nechci říct,že je to tvůj případ...:)

Odesláno

Ahoj stalo se mi to už dvakrát 406,407.Nechal jsem si vyměnit těsnící kroužek pod plastovým uzávěrem nahoře na nádrži.Jen se to musí důkladně utáhnout.U Peugeotu na to mají speciální utahovák.Když už to bude otevřený tak vytáhní podavací čerpadlo a nechej si vyčistit sací koš (filtr).

:papa

• O 8 měsíců později...
Odesláno

ahoj..asi uz to nie je aktualne, ale stalo sa mi to iste, raz , ked som sa pokusal dotlacit maximum co islo :) od tej doby po vyskoceni pistole uz nedotlacam :D

Odesláno

tak ja sa tiez pripajam s tou istou prihodou......po jednom krasnom dlhom useku v nemecku som to samozrejme prehnal

s tankovanim. samo co keby som zostal vysiet niekde s prazdnou nadrzou. tak sup plna a par krat kym sama pistol nevypla. kym som sa vratil od kasy ....:myslim auto sa mi postalo. som myslel ze klima najprv. ale ked som to cekol.

mlaka bola uplne na inom mieste - v zadu pod nadrzou. nafta nekvapkala ale tiekla prudom. cca auto vypustilo 3L nafty.

Otazka v servise a odpoved bola - priepustna hadica alebo nieco podobne . proste je tam ventil na pretanokanie nadrze.

takze len pekne po zastavenie pistole ostatne je vam tak nanic ked to nechate na pumpe pod autom .

Odesláno
Původně zaslal: piškotek

Ahoj stalo se mi to už dvakrát 406,407.Nechal jsem si vyměnit těsnící kroužek pod plastovým uzávěrem nahoře na nádrži.Jen se to musí důkladně utáhnout.U Peugeotu na to mají speciální utahovák.Když už to bude otevřený tak vytáhní podavací čerpadlo a nechej si vyčistit sací koš (filtr).

:papa

je to presne co pisal ,piskotek,ja som to mal tiez na mojej 406. Vyhodit zadny sedak odkrutit vrsok na cerpadle-super pristup a skusit napravit tesnenie taky kruzok.

Odesláno

Stejnej problém sme řešily s densi1 tomu se to taky stalo a samo u dotankování po hrdlo od té doby tankuje do druhého vycvaknutí a má vše v poho. Taky mu řekli že je tam ventyl kterej zustal otevřenej a přes něj to vytéká.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...