Petis136 Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 čau ,že píská turbo když přidám tak to chápu,ale když dám nohu z plynu tak se rozpíska ještě víc.I v malých rychlostech.807 2.2 hdi Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Pískanie je závislé od otáčok motora nie od rýchlosti auta. Keď to píska viac po ubratí plynu tak to nebude turbo. Možno spojkové ložisko alebo remeň. Citovat
sidonius1 Odesláno 24. červenec 2009 Odesláno 24. červenec 2009 Ahoj...mám to taky tak. Na volnoběh když je horký motor tak to píská. když maličko přidám, přestane to. prý to může být maličká dirka na výfukovém protubí u turba nebo prý nějaký plech. nemusí to nutně být turbo. I když jestli ti to píská stále tak bych se přikláněl k poškozené lopatce turba. Ale jsem laik !! [upravil dne 24/7/09 sidonius1] Citovat
Petis136 Odesláno 26. červenec 2009 Autor Odesláno 26. červenec 2009 na volnoběh ne ,jen při jízdě,třeba s kopce bez plynu se to zozhvízdá jak liazka Citovat
AnotherOne Odesláno 26. červenec 2009 Odesláno 26. červenec 2009 Tak teda počkaj keď stojíš na mieste a pridávaš plyn tak nie? Potom je to niečo od kolies, najskôr brzdové doštičky. Citovat
MatrixChose Odesláno 26. červenec 2009 Odesláno 26. červenec 2009 Původně zaslal: AnotherOne Pískanie je závislé od otáčok motora nie od rýchlosti auta. Keď to píska viac po ubratí plynu tak to nebude turbo. Možno spojkové ložisko alebo remeň. To taky vůbec není pravda. Turbo pohání výfukové plyny, takže se dá říct od polohy plyn. pedálu. Když pojedeš s kvaltem a nohu z plynu tak se nebude točit skoro vůbec Citovat
AnotherOne Odesláno 26. červenec 2009 Odesláno 26. červenec 2009 Pravda je niekde uprostred. Motor musí mať otáčky a byť pod plynom aby expandujúce výfukové plyny roztočíli turbo. Môžeš mať plyn na podlahe, ale kým motor nedosiahne určité otáčky turbo nedosiahne plniaci tlak. Takže od polohy plynu to závislé priamo určite nie je. Citovat
Petis136 Odesláno 27. červenec 2009 Autor Odesláno 27. červenec 2009 píská víc- hlavně s kvaltem a bez plynu-jedno jestli s kopce nebo na rovině-pravda s kopce víc ,hlavně při podřazení nebo brždění motorem Citovat
Ferry Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 pri brzdeni motorem se ale nedodava palivo, takze neni ani tlak vyfukovych plynu, ktery by roztacel turbo Citovat
mio Odesláno 27. červenec 2009 Odesláno 27. červenec 2009 Původně zaslal: sidonius1 Ahoj...mám to taky tak. Na volnoběh když je horký motor tak to píská. když maličko přidám, přestane to. prý to může být maličká dirka na výfukovém protubí u turba nebo prý nějaký plech. nemusí to nutně být turbo. I když jestli ti to píská stále tak bych se přikláněl k poškozené lopatce turba. Ale jsem laik !! [upravil dne 24/7/09 sidonius1] Taky jsem měl ruplý výfuk před katem a turbo bylo opravdu slyšet víc. Dokonce po jízdě když jsem zastavila nechal klapat na volnoběh turbo \"dohoukávalo\" asi půl minuty než úplně ztichlo.Myslel jsem si že je po něm , byl prasklý výfuk ,před katem přímo ve sváru kde začíná kat a končí roura ,spodní část.Při akceleraci se prasklina otvírala a \"pískání\" bylo slyšet víc. Citovat
dravec Odesláno 17. prosinec 2009 Odesláno 17. prosinec 2009 Taky mě turbo pískalo a stále intenzivněji, tak jsem zajel do servisu a po výměně těsnění to bylo O.K. sice nadávali, dělal na tom známej 3 dny. Dostupnost k turbu bez vyndání motoru úplně příšerná. říkal, že než by to dělal znova, tak dá raději výpověď. Citovat
jákob01 Odesláno 21. prosinec 2009 Odesláno 21. prosinec 2009 taky mi pískalo. pak najednou úplně vypovědělo a musel jsem ho vyměnit. pěkná pálka to byla... Citovat
Midar68 Odesláno 17. únor 2024 Odesláno 17. únor 2024 Dobrý večer, mám peuegot 407 sw 2.0 Hdi 100kw a když přidám plyn na volnoběh na otáčky turba, tak chvilku pískne. Lehce cca 5 vteřin. Co by to mohlo být? Děkuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.