Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Olejová vana - je nutná výměna?- Hotovo

Recommended Posts

Odesláno

Zdarec přátelé. Mám stržený závit u olejové vany. Nemá někdo nějaké řešení - vyříznout větší závit nebo tak něco. To by možná šlo :myslim. Jen je mi divný, že všude kde jsem se ptal, tak mi doporučili novou vanu. A to se mi přirozeně nechce.

[upravil dne 25/7/09 Gargamell]

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

ok ušetřim te komunikace , matrix tam dal svíčku :D

Tak to je slušnej nápad :D Možná jen bych se trochu rozpakoval dát to potom do servisu ... ale pokud to funguje, jsem pro ...

[upravil dne 22/7/09 Gargamell]

Odesláno

Tak jsem tady a koukám, Pe.Tr už mě předběhl :D Jo, mám tam normálně benzínovou svíci (zatím jako nouzovka), asi po 2 tisících km jsem dělal spojku a ani kapka, jen se bojím, že zasahuje docela dolů abych ji někde neurazil. Každopádně Autokelly má sadu vložek se závitníkem. Je to (myslím) 15 kusů (3 druhy) a verze pro vany stojí 2500,- takže asi sehnat servis, kde tohle mají nebo se s někým podělit. Ale myslím si, že větší zavit a jiný šroub to taky vydrží. :)

Odesláno

v kelly jsem videl i dvoslozkovou epoxidovou sadu na opravu strzenych zavitu a melo to vydrzet dotahovaci moment snad az 30Nm, psali na tom, ze to je prave vhodne i na strzene zavity olejove vany, tak zkus i tuhle variantu

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

v kelly jsem videl i dvoslozkovou epoxidovou sadu na opravu strzenych zavitu a melo to vydrzet dotahovaci moment snad az 30Nm, psali na tom, ze to je prave vhodne i na strzene zavity olejove vany, tak zkus i tuhle variantu

Hledám to na netu a nikde nevidím. Poslal jsem tam dotaz, tak mi snad něco poví :)

Odesláno

Ak sa tam dá urobiť závit na sviečku tak nevidím problém prečo by sa to malo riešiť závitovými vložkami, epoxidom a podobne. Prerezať väčší závit a k nemu zohnať výpušťaciu skrutku. Prípadne sviečku na 21 kľúč, vylámať porcelán a dieru zavariť. Ten závit je tuším 14x1,5 mm.

Odesláno

Hlavně že má menší stoupání, to zajistí větší počet závitů na délku a v konečném důsledku nemusíš ničím pakovat. obalovat závit, ale stáčí měděná podložka a nepoteče. Jinak mě se zničil v servisu Peugeot i ten závit na svíčky, tak jsem musel jít o velikost nahoru a dal jsem stoupání 1. V práci jsem si pak stočil jiný šroub. Akorát hlavu šroubu mám na 24 ku klíč :-)

Odesláno

Vidím, že bude asi přijatelnější metoda právě ta s epoxidem. Protože s obráběním kovů a řezáním závitu nemám zkušenosti. Nějaké závitníky doma mám, soustruh taky...ale to bych to musel umět použít :nevim

Odesláno

máš tam závit M14,sehnal bych vypouštěcí šroub z 3litru tam je závit M16 sehnal bych závitník a zvětšil jen :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...