Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Zdarec přátelé. Mám stržený závit u olejové vany. Nemá někdo nějaké řešení - vyříznout větší závit nebo tak něco. To by možná šlo . Jen je mi divný, že všude kde jsem se ptal, tak mi doporučili novou vanu. A to se mi přirozeně nechce. [upravil dne 25/7/09 Gargamell] Citovat
marko306 Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 závity sú v bloku motora a nie na vani takže vaňa neviem načo nová Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 MatrixChose to měl to same , zeptej se ho , pokud vim vyresil to velmi originalne a levně Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Jo, špatně jsem se vyjádřil... jde mi o vypouštěcí šroub oleje. Já hlava... Citovat
marko306 Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 prerezať väčší závit a dať adekvátny šrób na ten závit Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Taky si myslim, že by to neměl být problém... Ještě k tomu šroubu, to může být naprosto obyčejný šroub, že? Nebo se jedná o nějaké specialní komponenty? Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 ok ušetřim te komunikace , matrix tam dal svíčku Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Původně zaslal: Pe.Tr ok ušetřim te komunikace , matrix tam dal svíčku Tak to je slušnej nápad Možná jen bych se trochu rozpakoval dát to potom do servisu ... ale pokud to funguje, jsem pro ... [upravil dne 22/7/09 Gargamell] Citovat
MatrixChose Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Tak jsem tady a koukám, Pe.Tr už mě předběhl Jo, mám tam normálně benzínovou svíci (zatím jako nouzovka), asi po 2 tisících km jsem dělal spojku a ani kapka, jen se bojím, že zasahuje docela dolů abych ji někde neurazil. Každopádně Autokelly má sadu vložek se závitníkem. Je to (myslím) 15 kusů (3 druhy) a verze pro vany stojí 2500,- takže asi sehnat servis, kde tohle mají nebo se s někým podělit. Ale myslím si, že větší zavit a jiný šroub to taky vydrží. Citovat
Ferry Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 v kelly jsem videl i dvoslozkovou epoxidovou sadu na opravu strzenych zavitu a melo to vydrzet dotahovaci moment snad az 30Nm, psali na tom, ze to je prave vhodne i na strzene zavity olejove vany, tak zkus i tuhle variantu Citovat
Gargamell Odesláno 22. červenec 2009 Autor Odesláno 22. červenec 2009 Původně zaslal: Ferry v kelly jsem videl i dvoslozkovou epoxidovou sadu na opravu strzenych zavitu a melo to vydrzet dotahovaci moment snad az 30Nm, psali na tom, ze to je prave vhodne i na strzene zavity olejove vany, tak zkus i tuhle variantu Hledám to na netu a nikde nevidím. Poslal jsem tam dotaz, tak mi snad něco poví Citovat
Ferry Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 taky jsem to bohuzel nenasel, na emaily docela odpovidaj svizne, tak uvidis Citovat
pastorek Odesláno 22. červenec 2009 Odesláno 22. červenec 2009 Ak sa tam dá urobiť závit na sviečku tak nevidím problém prečo by sa to malo riešiť závitovými vložkami, epoxidom a podobne. Prerezať väčší závit a k nemu zohnať výpušťaciu skrutku. Prípadne sviečku na 21 kľúč, vylámať porcelán a dieru zavariť. Ten závit je tuším 14x1,5 mm. Citovat
Georginho_cz406 Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Hlavně že má menší stoupání, to zajistí větší počet závitů na délku a v konečném důsledku nemusíš ničím pakovat. obalovat závit, ale stáčí měděná podložka a nepoteče. Jinak mě se zničil v servisu Peugeot i ten závit na svíčky, tak jsem musel jít o velikost nahoru a dal jsem stoupání 1. V práci jsem si pak stočil jiný šroub. Akorát hlavu šroubu mám na 24 ku klíč :-) Citovat
Gargamell Odesláno 23. červenec 2009 Autor Odesláno 23. červenec 2009 Vidím, že bude asi přijatelnější metoda právě ta s epoxidem. Protože s obráběním kovů a řezáním závitu nemám zkušenosti. Nějaké závitníky doma mám, soustruh taky...ale to bych to musel umět použít Citovat
marko306 Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 nie je to nič zložité. Ak máš doma potrebné náradie tak si to skús na nejakom materiály, len tak ako ti to pôjde a uvidíš. Citovat
AnotherOne Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Najskôr by som skúsil na mäkkom materiáli Citovat
pastorek Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 Gargamell: Myslím že je to jedno z technichy horších riešení ale rob ako vieš. AnotherOne: nerýp, nie každý mal z gramatiky jednotku... Citovat
Guest servisman Odesláno 23. červenec 2009 Odesláno 23. červenec 2009 máš tam závit M14,sehnal bych vypouštěcí šroub z 3litru tam je závit M16 sehnal bych závitník a zvětšil jen Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.