Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

406 bouchání na přední nápravě =horní uložení Monroe = VYŘEŠENO !!! Reklamace vyřízena pozitivně !!!!

Recommended Posts

Odesláno

Dneska jsme s Honzou406 na komorně-pracovním minisrazu P-C vyřešili dlouhodobé bouchání + klepání na přední nápravě na straně řidiče. V letos dubnu jsme měnili na přední nápravě kompletně horní uložení zn. Monroe + pružiny. Po první jízdě to začalo podivně bouchat na levé straně (u řidiče). Vyndala se pružina s tlumičem a nic. Tak se delší dobu nejezdilo, ale bouchání neustávalo. Tak jsem před cca 14 dny opět sundal krytku na vrchu horního uložení (v mot.části) a viděl jsem, že horní uložení je pootočené = to kovoné ,,účko\" a je to ,,utopené\" cca o 1cm, takže vyčnívalo jen asi 2-3mm!! Ale kdzž jsem nazvedl heverem rameno, tak to vystouplo! Tak jsem sundal kolo a tlumič s pružinou a nic. Tak jsem namontoval zpět a po další jízdě opět pootočené. Tak jsem nazvedl levé rameno a s horním uložením jsem mohl lehce otáčet!! Tak jsem to konzultoval s Honzou 406, Pe.Trem i ferrym a nikdo neměl zkušenost s horním uložením, že by bylo vadné. Tak jsem jej dneska s Honzou406 vyndali komplet a zjstili jsme, že jak u kovový střed uložení v gumě, tak je tam vůle 1 cm a ,,jezdí\" to v gumě a proto to tluče!! Honza406 koupil nový a to je pevné!! Zkusím reklamaci v AK a uvidím, co mi řeknou!! Takže i nové věci nejsou vždy v pořádku.

[upravil dne 22/7/09 OK406]

[upravil dne 19/8/09 OK406]

post-0-14109608468148_thumb.jpg

Odesláno

Prostě mne to nedalo tak jsem koupil nové/bez předchozí dohody s OK406/.Dcera se nabídla že pojede se mnou tak jsme zajeli na pokec a opalování a kafe.Za 2 hodky jsme razili zpětně domů k plné spokojenosti OK406,že má problém vyřešen a byl rád že nemusí jet do ČB pro novýž kousek že jej mám s sebou

OK406 co tak hodit foto toho poškození jak je tam ta mezera?? Co jsem komunikoval s klukama tak se nikdo taky s tím nesetkal.Uvidíme co prokáže reklamace

Odesláno

Dcerku tvojí jsem nechtěl uvádět!! Je pravda (není foto) že byla ozdobou před garáží a i auta jezdila záhadně pomalu. Však taky bylo na to počasí!!:superJinak jsem dal fotku z nového se šipkou, kde je ta vůle. Díky Honza406!!! Jsem taky zvědav, zda se stím někdo sektak a kór u nového horního uložení!:myslim

Odesláno

takze dnes musim tuto smutnou skutecnost o hornich ulozenich Monroe z vlastni zkusenosti taky potvrdit.

Nejdriv jsem byl nucen vyhodit ty jejich loziska a zustaly jen tyhle misky, ted tak posledni dva mesice lehce obcas neco kleplo od predni napravy, byl jsem z toho uz taky na prasky, nebot vsechno jsem tam vymenil a uz jsem netusil co by tam mohl byt, ted posledni tyden uz se ozyvaly vetsi rany, takze jsem dnes na popud tohoto vlakna sel omrknout tyhle misky a jsou totalne KO-jedna miska - na prave strane se uplne protaci, lezou z ni cary gumy ve ktere byl puvodne ten kovovy stred zavulkanizovan, druha jeste neni zcela utrzena, ale evidentne ji to ceka taky (to je tak kdyz ma clovek nasazeny ty plastove krytky a nejsou ty misky bezne videt kdyz kontroluju olej nebo dolevam ostrikovace)

Zaver jednoznacny, horni ulozeni Monroe uz NIKDY !!!

hned jsem objednal u Pe.Tra v Peugeotu original a co nejdriv prijdou vymenit.

Jsem zvedav jak Olda uspeje s tou reklamaci, pokud ano, budu reklamovat taky

[upravil dne 23/7/09 Ferry]

Odesláno

koukám u Peugeota cena okolo 1800 takže se zde asi nevyplatí šetřit.Ještě že mám uložení jak nové jen se měnily ložiska.

čekám až se někdo ozve kdo měnil za Monroe zda má klid či ne

Odesláno

jj tentokrat jsem setril na nespravnem miste, resp. veril jsem ze Monroe je aspon trochu znacka a netusil, ze ty horni ulozeni budou takovej smejd. mozna kdybych tam byval nechal puvodni stary peugeot, byly lepsi nez tyhle. Tenkrat jsem nemel cas a naradi na to abych si to menil sam a rozhodle se az po rozebrani, tak jsem to dal do dilny at to vymeni komplet.

Jinak jak rikas, 1800 za origo komplet, to bych rekl, ze je slusna cena ( v Kelly stoji od SKF 2ks 4300), tak to pro klid duse vymenim jeste jednou cele

Odesláno

Dneska jsem byl v AK v ČB reklamovat př. horní uložení tlumičů zn. Monroe. Je pravda, že se zpočátku divili, že něco reklamuji, ale nakonec jsme sepsali reklamační protokol a za 30 dnů se dozvím výsledek!!!

Zde jsou fotky předního horního uložení Monroe. Je zde vidět, jak vystupuje kovový střed z gumy. Správně to má být na gumě a nikterak se nehýbat!!! Je to bez ložiska, které nikterak nepřevyšuje.:

[upravil dne 24/7/09 OK406]

post-0-14109608539433_thumb.jpg

Odesláno

tak o vikendu vymeneno, udelal jsem to nakonec sam, dal jsem obe slozeni komplet nove origo Peugeot (obsahuji loziska SKF) a kdyz uz byl vypusten olej z prevodovky (vyndaval jsem poloosy, abych nemusel povolovat matice na tehlici) tak jsem pretesnil domecek nahonu cidla rychlosti

Ted konecne ticho a zadne poklepavani. Tak doufam, ze to dlouho vydrzi.

Monroe ulozeni pujdou na reklamaci

Jinak zbyly mi jeste navic dve lehce jeta loziska SKF (na rozdil od Monroe ve 100% stavu a funkcni), tak pokud by mel nekdo zajem, muzem se dohodnout

Odesláno

u mne taky jen jedno - prave, ale leve uz bylo nacate, dnes jsem to odnesl do Kelly, do 30ti dnu se k tomu vyjadri, zda reklamaci uznaji

[upravil dne 3/8/09 Ferry]

Guest servisman
Odesláno

u OK406 taky levé před řidičem to druhé je dobrý prozatím

Odesláno

Tak jak tak na to koukám, tak asi budu jedinej, kdo bude jezdit s horním uložením monroe :aut Ferry kolik za to uložení, že bych si ho vzal do zásoby ;) Zvládneme (čti Zvládneš) to vyměnit u mě doma v garáži??? :D

Odesláno

Neboj, Já mám taky Monroe a doufám, že to buby ,,náhoda\", i když pochybuji, když se to stalo i Ferrymu. Jinak reklamaci by uznat měli + náklady na ni tjz. cesta do AK a zpět dle Obč.zákoníku č. 40/1964 Sb. § 598 !!!

Ferry moc pěkná vůle. I mi s Honzou406 na to koukali u mě:o!!

Pe.Tr: co víš, možná, že svolávačku Monroe svolá :D:D:D:o:o

[upravil dne 19/8/09 OK406]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...