Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar lidi, nenapadá vás čím by mohlo být že mi auto za jízdy táhne doleva? když volant držím rovně, tak auto jede rovně, jakmile volant pustím stočí se auto doleva. Zkoušel jsem nechat udělat geometrii, vyměnit gumy, prozkoumat jestli nepřibržďuje přední brzda, nebo okouknout jestli není ohnutý rameno. Ani jedno z toho nepomohlo. Napadá někoho něco???

306 Break, 1.9 TD \'98

Díky za rady.

Odesláno

Geometrii Ti dělal Franta ve stodole nebo jsi byl na optickém zařízení?

Pokud je správně varianta A, zkusil bych tu geošku udělat pořádně v servisu, kterej ví co zkouknout.

Odesláno

Geometrii dělali oba ;) Nejdriv Franta ve stodole, coz nepomohlo, pak jsme se v tom jeste trosku vrtali a uplne to rozstelovali:myslim, takze nakonec jsem nechal geometrii udelat na nejaky optice. Nicmene v tom evidentne problem neni, protoze po vsech pokusech je stav zavady nemenny...:(

Odesláno

Začalo to dělat najednou, nebo to mělo pozvolný náběh? Co ložiska, otáčí se obě kola stejně lehce, když nadzvedneš př.nápravu? Nemůže to dělat posilovač řízení (že by byl nějak rozhozený) >>> v tomhle se zrovna moc nevyznám.:nevim

Odesláno

podle mě to posilovač být může je to hydraulické zařízení, zkus s nastartovaným motorem několikrát za sebou střídavě vytočit kola do plného rejdu a chvilku je tam podržet, to se otevřou přepouštěcí ventily na posilvači a vyženeš případnou bublinu. jinak mě nic nenapadá teště by to mohly být ty tyče.

Odesláno

Koukni na brzdy,zdvihni si kolo,jestli se točí volně,jestli ne,tak se ti nevrací destička a lehce drhne,to by taky mohlo dělat

[upravil dne 22.7.2009 vendi.stejskal]

Odesláno

Zdarec, tak mně to dělá taky ale jen na plecháčích se zimníma gumama a ty jsem nechával přehazovat na diskách a dělá to pořád! I po nové geometrii. Ale jakmile nasadím liťáky, tak jede rovně! Divné, že? :myslim

Odesláno

jak jsou na tom loziska hornich ulozeni tlumicu? pokud je jedno zarezle a sekle, neotaci se tlumic komplet s pruzinou ale pruzina zustava v jedne poloze a sponuje se do krutu, pak ma tendenci strhavat rizeni k jedne strane

Odesláno

Tak pro upřesnění, v pneumatikách a diskách to není, protože mám dvě sady gum i s diskama (letní/zimní) a dělá to u obou i když kola proházím. Dokonce jsem letos na jaže kupoval funglovky gumy a změna žádná. Brzdiče jsem už kontroloval jestli jeden nepřibržďuje a to jak za studena, tak po delší cestě (cca 60 km) a v tom taky problém není. Ramena ohlé taky nejsou, takže jediné co mě z Vašich reakcí vychází je prověřit ty ložiska tlumičů, zadní brzdy a tyč řízení, to jsem ještě nedělal. Ještě nejaké nápady, abych mohl začít vylučovat :myslim Jinak teď mi k tomu přestal ukazovat tachometr včetně počítání kilometrů, to bych se z toho :blicismajlik

Každopádně díky za všechny reakce.:super

Odesláno

zkus zvednout celej predek, aby byly kola volne ve vzduchu a pak otacej volantem az nadoraz na kazdou stranu, pomocnik at se diva na pruzinu, jestli se otaci jak ma a neni torzne namahana tim, ze by jeden jeji konec zadrhaval, zaroven uvidis, jestli a kam tahne volant sam, kdyz ho pustis

Odesláno

Dělá to od koupě, nebo od určité doby?

Je možné, že je špatně opravené po havárii?

Zadní ramena mohou být ohnutá, to by objevila laserová geometrie celého podvozku.

Silentbloky předních ramen jsou OK? (jistě, to by měl na geometrii kontrolovat jako první).

Odesláno
Původně zaslal: wooody

a dělá to pokaždý????? může to býd jenom nakřivo silnice...... což je v čr úplně normální jev

Jenže v ČR většina silnic asi táhne doprava a ne doleva...bych řekl...:myslim

Odesláno

Dela to porad, takze krivou silnici vylucuju:papa Auto mam ctvrty rok a rekl bych ze predtim to takovy nebylo, ale uz mi to tahne tak dluho, ze si neuvedomuju kdy to zacalo. Puvodne jsem myslel ze to je kolama a gumama, tak jsem to neresil a cekal jsem az budou novy gumy. Jelikoz se pak nic nezmenilo, tak zacinam hledat kde je zakopanej pes. J a jeste jsem nechaval delat asi pred pul rokem repas zadni napravy, protoze mi to tam bouchalo o sto sest, nebo spis o tristasest:)

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak,a mě se to stalo taky,už asi 14 dní zjišťuju,že když jedu rovně a lehce pustim volant,začne mě to lehce tahnout taky do leva,pročetl jsem si to tady a začnu s tim něco dělat:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...