Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj. Ten \"BORD\" už je trochu dědeček a jak jsem se díval, tak poslední aktualizace biosu a chipsetu, někdy z roku 2007, např. pro ATI technologii řady 2xxxx. Via chipset - taky žádný zázrak - používaný hlavně pro univerzálnost při použití periferií různých výrobců (ATI, nVidia.... atd.) To, co sis vybral bude fungovat bez problémů, ale může se stát, že u některých aplikací - především hry - může vyloženě zklamat. Jinak ATI je dobrá volba už pro perfektně dotažený problém TV výstupu/výstupu i pro HDTV. Perfektně spolupracuje i WinFast TV/R kartou. Co se týká napájení (zdroje). Tady jde spíš o budoucnost, tedy předpoklad dalšího rozšíření. Už dost dlouho platí, že největším žroutem není procesor ale paměti. Dá se tedy předpokládat, že přechodem na kartu s 512MB pamětí se odběr zvýší, ale zase nijak dramaticky a patrně by to ten 350W zdroj utáhl. Nicméně je lepší 50% rezervy než 5% nedostatku. Při poklesu napětí pod toleranci se pak dějí docela zajímavé věci až po ztrátu dat a to je na:bacha

FrantaCV

Odesláno

Já vím, že ta deska už má nejlepší léta za sebou, hlavně mě štve to omezení pamětí už u 2 GB....

Právě, chtěl bych se vyhnout tomu, že u her to bude zklamání. Připojení k televizi nevyužívám, ani nehodlám, takže bez toho se klidně i obejdu. Jenom se chci kouknout na film na PC, zahrát si nějakou tu hru a nebýt zklamanej z toho, že se to kouše. Už u LOTR: Battle for Middle Earth jsem musel polevit na rozlišení 1024x768, což bych na 22\'\' monitoru uvítal i větší. Už i Call of Duty 2 jsem musel jet na 800x600, Gothic 3 už byla jedna velilikánská sekačka, nehratelná, Oblivion skoro taky, takže asi tak....

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

i ta ramka tomu pomuze 1GB je podle me zalostne malo na dnesni dobu...

Na dnešní dobu jo, k Pentiu 4 ne, tam je to adekvátní. Samozřejmě při dnešních cenách pamětí se člověk nemusí nijak omezovat, ale P4 s 1 GB paměti mi přijde na tu dobu jako celkem vyvážená kombinace. :)

Problém je, že by to chtělo novou grafiku, přidat víc paměti, větší/další disk a nakonec se stejně dostaneš k tomu, že by bylo ideální vyměnit i desku s procesorem a k nim odpovídající bednu a vlastně to celý navrhnout a poskládat znova. :)

[upravil dne 21/7/09 Fakir]

Odesláno

Tak je pravda, že o výměně celý desky jsem už taky uvažoval, ale prozatím zase hned zavrhl, moc času s výběrem, více peněz. Prozatím jsem tedy právě objednal nové RAMky - 2x 1 GB 667 Mhz (víc deska neumí) Kingston, tak jsem zvědavej a už teď se na ně těším.

Pak tedy začne vybírání grafiky....

Odesláno

Já teda nechci malovat čerta na zeď, ale on ten procesor taky nebude zrovna to pravý ořechový, co se nových her týká. Vím o čem píšu, protože teď na jaře jsem řešil přechod z P4 3,4 a kvůli omezeným možnostem desky jsem zvolil výše zmíněné C2D. No a musím říct, že to je úplně jiná liga. Měl jsem původně tu P4 s obyč grafikou. Pak jsem koupil jetou 3870(tu mám do dnes) a bylo to znatelný zlepšení. Ale teprve až teď při upgrade CPU to má ten správnej efekt :super Myslím to tak, že jestli má cenu kupovat teď grafárnu, když jí ta P4 bude stejně brzdit :myslim

Jinak já osobně se přikláním k celkovýmu upgrade. Prostě si počkat, našetřit a pak to celý vyměnit:nevim

Edit: Přepsal jsem to do češtiny :D

[upravil dne 21.7.09 MJSytic]

Odesláno

Sakra, chlapi, vy mi dáváte. :roll:D No jo, asi to tak teda dopadne, zatím nazbírám nějaký zkušenosti a vyměnim pak celou desku s CPU... Paměti jsem už objednal, ty mi překážet nebudou. S tou grafikou teda ještě počkám.

Ale co bylo zajímavý, tak Doom 3 chodil úplně bezvadně. :mrk

Odesláno
Původně zaslal: FrantaCV

... Co se týká napájení (zdroje). Tady jde spíš o budoucnost, tedy předpoklad dalšího rozšíření. Už dost dlouho platí, že největším žroutem není procesor ale paměti. Dá se tedy předpokládat, že přechodem na kartu s 512MB pamětí se odběr zvýší, ale zase nijak dramaticky a patrně by to ten 350W zdroj utáhl. Nicméně je lepší 50% rezervy než 5% nedostatku. Při poklesu napětí pod toleranci se pak dějí docela zajímavé věci až po ztrátu dat a to je na:bacha

FrantaCV

Já nevím no:nevim Když to beru podle sebe. Měl jsem P4 3,4 a ta brala 90W, k tomu tu Atinu s DDR4 a 512MB ext. napájení (je to gigabite s tím mega chladičem přes dva sloty) k tomu 4x 1GB DDR2 800, jeden HDD (někdy dva) a 2x DVD. Občas nějaký to USB (volant joypad, camera apod) a nebyl s tím problém (a že to Dirtík a FarCry2 dokázaly otestovat:D) ... Určitě souhlasím s tím, že rezerva je nutná, ale v tomhle konkrétním případě si myslím, že nový zdroj by měl cenu, pokud by se dělal kompletní upgrade vnitřností a ne jen GPU (navíc ze starý na low-end):myslim

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Původně zaslal: f3Rd@

i ta ramka tomu pomuze 1GB je podle me zalostne malo na dnesni dobu...

Na dnešní dobu jo, k Pentiu 4 ne, tam je to adekvátní.

Procesoru je úplne jedno koľko máš pamäte, ten dokáže fungovať aj s minimálnym množstvom. Výkon procesora a množstvo pamäte nie je v absolútne žiadnej závislosti. To čo robí hlad po pamätiach je OS a aplikácie a z nich hlavne hry.

Odesláno

Procesoru je úplne jedno koľko máš pamäte, ten dokáže fungovať aj s minimálnym množstvom. Výkon procesora a množstvo pamäte nie je v absolútne žiadnej závislosti. To čo robí hlad po pamätiach je OS a aplikácie a z nich hlavne hry.

Souhlas;) Kde to mám podepsat?:aut

Odesláno
Původně zaslal: FrantaCV

Už dost dlouho platí, že největším žroutem není procesor ale paměti.

FrantaCV

Tak to jistě vysvětlíš, proč se procesor (a grafika) musí chladit a paměti ne, když jsou tak žravý :roll:D

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

No vsak ja myslel jako ze celkovemu vykonu PC ta ramka pomuze, ne ze zrychli CPU... :D:D:D

Odesláno

A Fakír to myslel tak, že 1 GB je u sestavy s Pentiem 4 v podstatě dostačující množství, protože víc paměti (ač nikomu nic nebrání tomu jí tam víc dát) to stejně nijak výrazně nerozhejbe. Nepředpokládám, že by někdo dobrovolně provozoval na P4 Vistu, nebo 7, stejně jako nějaký náročný software, který na tak starém PC stejně dobře běhat nebude. Když v práci dám do nějakého z našich Delláckých notebooků místo původních 256 MB 1 GB, tak je výkonový rozdíl obrovský. Když u stolního PC s Pentiem 4 a 1 GB paměti přidám další GB paměti, rozdíl bude zanedbatelný. Nejsem zkrátka zastáncem upgradů tři generace starého hardwaru, když se dá slušná domácí sestava s Core2 Duo postavit z kvalitních komponent za 12 tisíc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...