Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P607: Engine antipollution system defective

Recommended Posts

Odesláno

Pegeot 607, 2.2HDi automat (4-stupnovy), r.v.2002, najazdenych cca. 298 000km

Bol som na ceste mimo republiky, uz od zaciatku sa mi pri rychlosti mimo obce okolo 90km/h nepozdaval zvuk motora. Myslel som, ze by tam mohol byt pod kapotou nejaky listok alebo nieco co by vydavalo ten zvuk. Bol to zvuk ako ked date plyn na podlahu, podradi sa a motor ide do vyssich otacok. Nebol to zvuk hucania z vysokych otacok, ale taky specificky. Hoci do aut sa nevyznam, prislo mi to ako zvuk turba alebo co. Cca. 80km za hranicami mi na jednom kopci vyskocila chyba ASR/ESP a par sekund na to Engine antipollution system defective. Vedel som, ze ked uz pise nieco s motorom, tak je zle. Na palubovke svietila cely cas oranzova kontrolka. Volal som do Peugeotu na Slovensku, tak mi povedali, ze tazko povedat, ze bez diagnostiky to moze byt hocico, ale kym je oranzova kontrolka, tak este mozem ist, sice len v nudzovom stave, ale mozem. Tak som kopce v Polsku prechadzal ledva 40km/h, dole kopcom to slo aj stovkou, ale auto lenive na cca. 2200 otackach.

Cesta domov bola uz zla, zacali sa tvorit niekde zapchy kvoli udrzbe cesty a ked som stal, tak mi z nicoho nic zhasol motor. Niekedy len otacky miesto 800 otacok pri stati padlo na 600, potom to mierne skocilo nad tisic, auto cukalo a hapkalo. Obcas to zacalo vydavat strasny zvuk, prislo mi to ako keby som mal manualnu prevodovku a zle stlacil spojku a vtedy zaradil iny stupen, ako keby bolo pocut skripat ozubene kolesa na prevodovke.

Neviem cim by to mohlo byt, ze ci bude chyba niekde v motore, ci odislo turbo, ci prevodovka. Stretol sa uz niekto s niecim takymto podobnym a vedel by mi povedat, ze co by to asi tak mohlo byt a kolko by mohla stat oprava, resp. suciastky, ktore by som potreboval (kolko stoji asi tak turbo, prevodovka atd...).

Do Peugeotu som objednany na konci tohto tyzdna, snad sa mi podari prist do vedlajsieho mesta.

Odesláno

Tak ako povedali v servise, bez diagnostiky sa to nedá povedať. Ten znížený výkon je normálny sprievodný jav, kvôli ochrane motora. S turbom robíš unáhlené závery. Prevodovkou to nebude. O tejto chybovej správe je tu veľa vláken, skús pohľadať. Ale pravdepodobne sa toho veľa aj tak nedozvieš kým neabsolvuješ diagnostiku čo konkrétne je s tvojím autom.

Odesláno

To turbo ma napadlo kvoli tomu zvuku ked som siel este len z domu, uz vtedy to malo taky zvuk, mozno by si to nevsimol hocikto, ale proste pocul som to ked som mal ticho hudbu alebo som ju vypol, ze to je trosku iny zvuk a pripadalo mi to na zvuk pri turbe. Ale mozno to bolo nieco ine, ved to mohlo byt kludne sposobene aj nejakym upchanym filtrom alebo ventilom. Prevodovka ma napadla preto, ze to vydavalo taky zvuk ako ked zle preradis na automate a pocujes skripanie ozubenych kolies.

Odesláno

HakTac : Vies co, je to aj mozne, pretoze uz dlhsie mi pisalo obcas, ze: Clean diesel filter (FAP). Takze by to mohlo byt nakoniec aj tym, ze sa uz vazne upchal?

Odesláno

HakTac : Vies co, je to aj mozne, pretoze uz dlhsie mi pisalo obcas, ze: Clean diesel filter (FAP). Takze by to mohlo byt nakoniec aj tym, ze sa uz vazne upchal?

Odesláno

Myslím, že ano. Repasovaný stojí něco kolem 7tisíc? nebo tak nějak + aditiva. Nebo jej vymývají horkou párou. Ale co zvolíš bude asi na tobě a finančních prostředcích. Určitě bych ale jel jen do servisu a někam jinam. Mě to hraní na dýmovnici na dálnici stálo nový FAP, turbo, cooler a katalizator. A to mi v servise řekli, nejezdit, počkat až dorazí nový FAP a vymění se to. Ne já jezdil dál a bylo vymalováno. ;):papa

Odesláno

Novy FAP nechcem, chcu za to 400 eur ci kolko, za samotne aditivum tusim okolo 150-200 eur mi vravel. Ale pokial viem, tak sa da miesto aditiva pouzit aj nafta ci ropa, pripadne ho dat vytiahnut. Ale ak by sa tam dala pouzit ropa ci nafta, tak preco nie? Musim sa informovat aj v tom Peugeote, ale kvoli zisku mi zrejme povedia, ze to mozne nebude.

Odesláno

kurna chlapy proc vymejslite takove kraviny , jedna baba povi ze tam muzet dat naftu a ty ji tam nalejes ?? ,bud si nech ten FAP kloune zrepasovat se vsim co je potreba :mrk a nebo si ho nech odborne odinstalovat , pak to sice bude obcas mirne cudit ale rozhodne to lepe jede,a uz ti to nikde neklekne

a protoze si ignoroval varovani ,ze je ucpany a jezdis po vsech certech ,a premejslis ze by jsi tam nalil naftu misto adit. ,tak je pro tebe lepsi ta druha varianta

Odesláno

pagot: Vsak predsa vo FAPku je aditivum, ktore sa pridava do nafty, tak preco by tam nestacilo miesto toho pouzit aj obycajnu naftu? :P

FAP sa predsa automaticky precistuje pokial viem, tak povedali v Peugeote, pisane je to aj tu v diskusiach a aj v manuale k autu to je pisane. Niekedy to napisalo ked som siel do kopca, po par minutach to zmizlo a objavilo sa napriklad az o 500 kilometrov. Nevidel som dovod preto to menit ci plnit alebo kto vie co s tym bolo. Ked som sa chcel objednat v Peugeote, tak najblizsi volny termin bol az o tri tyzdne, tak som to uz neriesil.

A v Peugeote mi asi tazko odstrania FAP, skusal som nejakych ludi na Slovensku, ozval sa mi aj jeden pan, ze sa este ozve, pretoze nevedel ci budu vediet preprogramovat riadiacu jednotku, no uz sa neozval. Keby bol kontakt na niekoho zo severu, pripadne stredu alebo aj zapadu Slovenska, tak velmi rad do toho idem.

[upravil dne 14/7/09 ecc]

Odesláno

Bol som na diagnostike, odpoved bola jasna: FAP v cudu, je potrebny novy. Naklady na material 980 eur + robota. Ked som na tom isiel, tak to cukalo, trhalo, sycalo ako neviem co, pod kapotou sa objavila aj rozspliechany olej z motora. Neviem ci odchadza turbo alebo je to len FAPkom. Spotrebu ukazovalo 20 litrov na 100km, vykon takmer ziadny, strasne sycanie a cierny dym z motora. Dnes auto odtiahla odtahovka, pretoze som do servisu s nim ani nedosiel.

Dufam, ze to bude len FAP a nie turbo, bol by som rad, keby sa ten FAP vytiahol a bude pokoj.

Odesláno

Hlavně, že jsem ti psal, abys s tím jel jen do servisu a ne jinam. To, že to syčelo je jasný - ucpaný fap a tlak od turba - někudy to musí utéct. Buď rád, že ti turbo nenasálo olej z motoru a nepřetočil ti to, pak toho nafťáka nezastavíš a bylo by hotovo. Ten olej mohl být z chladiče od turba. Mě se stalo to samé - ucpaný fap, turbo v prdeli a roztržený tlakem chladič - oprava 70 000kč. Ale teď jde turbo sehnat levně nebo ho repasovat. Já si myslím, že bude oprava za 15 000kč a auto bude ok. Příště sleduj kontrolky, od toho tam jsou a vždy svítí když je závada. :papa:bacha

Odesláno

Bol som na diagnostike v Peugeote, povedali mi, ze je to FAP a ze najblizsi volny termin maju az o dva tyzdne. Tak som s tym siel domov. Vybavil som si servis v inom meste, tak ze tam odnesiem auto, ibaze som videl, ze to uz nepojde, tak som rovno zavolal tam a poslali mi odtahovku. Uvidim ako to teda dopadne.

Odesláno

Repasovaný FAP (je repasovaný vo Francúzsku, v original fabrike) stojí asi 7500 Kč.

Škoda, že nemáš nablízku servis - nie koncesionár, ale špecializovaný na Peugeot. Skús sa ešte pýtať v okolí. Tu taký mám, a som s ním spokojný. Možno skús pobočky firmy autobenex.sk

[upravil dne 18.7.2009 P607Olda]

Odesláno

Samozrejme, ze je auto v Peugeot servise, ale dal som ho do ineho mesta, tam mali volny termin a da sa s nimi aj lepsie dohodnut. Ten Auto Benex skusim pozriet, akujem za radu.

Odesláno

Tak je to uz opravene. Nakoniec mi FAPko nemenili, len ho precistili a vymenili nejake rozvody a hadice k nemu ci co to, navyse mam vymenene zadne kotuce aj s platnickami, vymeneny olej, vymenene filtre ako je olejovy, vzduchovy a pelovy, potom bola opravena rucna brzda, ktora akosi nesla, koza v aute bola osetrena vcelym voskom ci cim sa to robi, vymenene rameno ci cap v pravom prednom kolese... a to je asi vsetko. Spolu za 1250 eur.

Odesláno

ecc: zlatý zákazník. Veľmi sa nezaujíma, čo bolo vymenené - nejaké rozvody alebo čo... nejaké rameno alebo čo...

1250 EUR je 31 875 KCZ - no nekúp to za tie prachy...

PS: podľa toho, čo si uviedol, by to tu urobili asi za polovičku.

[upravil dne 26.7.2009 P607Olda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...