Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Chov rybek

Recommended Posts

Odesláno

Tlamovce bych rozhodně pro začátečníka nedoporučil!!! Napřed si kup nějakou knížku, projdi net co se kde píše a napřed běž do nějakýho menšího akva,třeba 100l. Jinak spotřeba zase tak velká není, svítím 2x 36w, jedno topení,myslím že fachčí tak 10 hodin denně, přes léto míň a přes zimu zase víc, je lepší koupit silnější, protože rychleji ohřeje vodu a zase se vypne. potom vnější filtr a vzduchování. Každopádně je dobrý tam mít živý rostlinky kvůli celkové rovnováze akva a taky kvůli menším intervalům odkalování. A s pojištěním akva je to dnes již v poho, většinou jsou akva pojištěný až do výše 5 000 000.- ale musíš ho posadit na rovnou plochu a podložit buď polystyrenem cca 2cm tloušťka a nebo přímo koupit pěnovou podložku pod akva. Je taky důležitej správnej výběr ryb, aby nebyli jen pěkný ale i užitečný, jako třeba pár panceřníčků na dno aby vysávali dno od zbytků krmení a třeba parmičku siamskou na požírání řasy, jako jedinná požírá všechny druhy řasy. A taky nějakýho krunýřovce na čištění skla zevnitř.

Když všechno správně vybereš tak budeš rybky jen krmit a jednou za měsíc až dva vyčistíš filtr, a jen dolívat odpařenou vodu :D:super

Odesláno

mal som rybky par rokov a stalo sa nam aj to co spominal medved (prasklo.. koberer mokry, susedia vytopeny ale poistovna ani slovo nepovedala, prisla pani zapisala a ziaden problem vraj...)

par krat sa mi stalo ze komplet rybky mi vykapali (znamy priniesli od mora musle a mama zobrala kefku a vycistila dajakou chemiou.. to dala do akvarka a rybky hned skapali atd..

jedina ryba ci vydrzala vsetky tieto nastrahy bol \"prisavnik\"

a inak pouzival som na osveltenie obycanu neonku, vyhrievanie ziadne a voda mala optimalnu teplotu :)

drzim ti palce s chovom :papa

Odesláno

choval som mlokov afrických, ale nejako sa im nedarilo tak som od toho upustil, potom som choval akvariovich rakov(taký mini raci) a tý sa mi zas premnožili tak tiež som sa ich zbavil. Teraz mam klasicke akvarko(prísavníky, platy, gurami, pancierniky a kopu slimákov) a som spokojný.

Odesláno

oddie: heh, aky ma usmev na tej fotke, pekny tvor, zaujimavejsie ako rybicky:mrk...ako ja na toto niesom, mna by nebavilo sa o to starat:mad:...ale keby som mal volit, tak ten mlok by vyhral:super

...kamos ma terarko a velku jastericu, s tou je aspon zabava:aut:xvul

Odesláno

My máme asi 400l akvárko a je pravda že je s ním nesrovnatelně míň práce než když jsem měla malý, který se muselo čistit mnohem častěji. Jednou nám taky už začalo téct, takže proběhl výlov a sklář ho opravil, ale i tak je pojištěný.

Máme tam skaláry, tetry, šneky, mečovky........... nenáročný rybičky, a teď jsme koupili takový háďátka Bichirek

post-0-14109608173083_thumb.jpg

Odesláno

Ještě je také dát pozor na rybky, které kupuješ. Kamarád si koupil do neonkami osazeného akvária červené akary - 2 kousky a do 4 dnů bylo po neonkách. Prodavač mu řekl, že se jedná o mírumilovné ryb, které ostatním neuškodí.

Odesláno

Tak mi byl nabídnut tento komplet od www.akvarium-pavlica.cz

Potřeboval bych od Vás poradit, jestli to není nějak předražené. Akvárko bude vypouklé jako je na obrázku. Docela velká cena je za ten kryt s osvětlením. Dalo by se tam ušetřit, pokud bych nechtěl ta zářivková tělesa a koupil si je sám, ale nevím jaká je cena, co vy na to?

Akvárium 100 x 40 x 50 cm, sklo 8mm

vč. krycího skla 2383,- Kč

Skříň 100 x 40 x 70 cm, vč. štěrkové clony

lamino dle výběru na www.kronospan.cz 4588,- Kč

Kryt lamino s osvětlovacím tělesem T8 2x36W 4517,- Kč

Samostatné osvětlovací těleso T8 2x36W 2810,- Kč

Reflektory nad zářivky/ zrcadla/ 270,- Kč/ks

Podložka pod akvárium zdarma

Uvedené ceny jsou včetně DPH.

C1b37FzDDk_small.jpg

n2mcoemyYC_small.jpg

nqJap2EeMP_small.jpg

Odesláno

francouz_407 ceny takovýhle setů sou velmi rozdílný,ale myslím že se to dá, cena za samotný akva je v poho, jen ta cena za kryt a za osvětlení se mě zdá vysoká, a tu skříňku bych si udělal sám do 2 000.- takže cena když by sis ju nechal udělat tak by byla stejná jak píšeš a navíc fa KRONOSPAN je super, jako stolař od nich beru veškerý lamino a plná spokojenost:super Ale můj názor je ten že do toho můžeš jít :):super A přeju hodně štěstí v chovu a na začátek hodně trpělivosti:)

Odesláno

Ty ceny mi nepřijdou přemrštěný. Hlavně aby ten kryt byl dobře chráněn proti vlhkosti a aby se s ním dalo dobře manipulovat. Na té fotce je krásný přepadový filtr, s tím to chce mít trochu zkušeností. Mrkni se když tak na akvarista.cz, tam výborně poradí. Dříve jsem tam byl pořát.

Odesláno

Nevíte jestli v těchto krytech je i osvětlovací rampa?

http://www.zekia.cz/kryt-standard.php

Jsou tam dva otvírací kryty, které se otevřou celé? Tam ale překáží pak ty zářivky ne?

Jinak tahle kombinace krytu a akvárka(standartní), je slušná hlavně cenově, nevím ale s jakého materiálu je kryt. A nevím jestli T5 nebo T8, jaké jsou v tom krytu, jaký je v tom vůbec rozdíl?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...