Francouz_407 Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Nechci chovat jen pro radost. Tohle nemá chybu, tak bych si to představoval http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=936&druh=3&objemod=100&objemdo=200 Citovat
Šalda Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Tlamovce bych rozhodně pro začátečníka nedoporučil!!! Napřed si kup nějakou knížku, projdi net co se kde píše a napřed běž do nějakýho menšího akva,třeba 100l. Jinak spotřeba zase tak velká není, svítím 2x 36w, jedno topení,myslím že fachčí tak 10 hodin denně, přes léto míň a přes zimu zase víc, je lepší koupit silnější, protože rychleji ohřeje vodu a zase se vypne. potom vnější filtr a vzduchování. Každopádně je dobrý tam mít živý rostlinky kvůli celkové rovnováze akva a taky kvůli menším intervalům odkalování. A s pojištěním akva je to dnes již v poho, většinou jsou akva pojištěný až do výše 5 000 000.- ale musíš ho posadit na rovnou plochu a podložit buď polystyrenem cca 2cm tloušťka a nebo přímo koupit pěnovou podložku pod akva. Je taky důležitej správnej výběr ryb, aby nebyli jen pěkný ale i užitečný, jako třeba pár panceřníčků na dno aby vysávali dno od zbytků krmení a třeba parmičku siamskou na požírání řasy, jako jedinná požírá všechny druhy řasy. A taky nějakýho krunýřovce na čištění skla zevnitř. Když všechno správně vybereš tak budeš rybky jen krmit a jednou za měsíc až dva vyčistíš filtr, a jen dolívat odpařenou vodu :super Citovat
PnR Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 mal som rybky par rokov a stalo sa nam aj to co spominal medved (prasklo.. koberer mokry, susedia vytopeny ale poistovna ani slovo nepovedala, prisla pani zapisala a ziaden problem vraj...) par krat sa mi stalo ze komplet rybky mi vykapali (znamy priniesli od mora musle a mama zobrala kefku a vycistila dajakou chemiou.. to dala do akvarka a rybky hned skapali atd.. jedina ryba ci vydrzala vsetky tieto nastrahy bol \"prisavnik\" a inak pouzival som na osveltenie obycanu neonku, vyhrievanie ziadne a voda mala optimalnu teplotu drzim ti palce s chovom Citovat
marko306 Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 choval som mlokov afrických, ale nejako sa im nedarilo tak som od toho upustil, potom som choval akvariovich rakov(taký mini raci) a tý sa mi zas premnožili tak tiež som sa ich zbavil. Teraz mam klasicke akvarko(prísavníky, platy, gurami, pancierniky a kopu slimákov) a som spokojný. Citovat
Qcko Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 oddie: heh, aky ma usmev na tej fotke, pekny tvor, zaujimavejsie ako rybicky:mrk...ako ja na toto niesom, mna by nebavilo sa o to starat:mad:...ale keby som mal volit, tak ten mlok by vyhral:super ...kamos ma terarko a velku jastericu, s tou je aspon zabava:aut:xvul Citovat
Kurt Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 S jaštěricou je víc starostí, než s čudlama - odzkoušeno O akvárku taky uvažuju, ale je to hudba (zřejmě) daleké budoucnosti - zatím se kochám na http://www.akvarko.cz Citovat
Petra XSI Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 My máme asi 400l akvárko a je pravda že je s ním nesrovnatelně míň práce než když jsem měla malý, který se muselo čistit mnohem častěji. Jednou nám taky už začalo téct, takže proběhl výlov a sklář ho opravil, ale i tak je pojištěný. Máme tam skaláry, tetry, šneky, mečovky........... nenáročný rybičky, a teď jsme koupili takový háďátka Bichirek Citovat
PnR Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 inak odporucam dat kus zrkadla na stranu akvarka.. rybky sa pred tym predvadzaju, roztahuju pltuvy atd Citovat
Šalda Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Když sem dělal nový pozadí tak sem neodolal a udělal pár foteček, tady je jedna z nich : PTERYGOPLICHTHYS GIBBICEPS Krunýřovec síťovaný 32cm a 9 let Citovat
Otan Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Ještě je také dát pozor na rybky, které kupuješ. Kamarád si koupil do neonkami osazeného akvária červené akary - 2 kousky a do 4 dnů bylo po neonkách. Prodavač mu řekl, že se jedná o mírumilovné ryb, které ostatním neuškodí. Citovat
elton Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Taky přikládám foto mých gibbicepsů, Pat(35cm) a Patašon(32). Citovat
Francouz_407 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Tak mi byl nabídnut tento komplet od www.akvarium-pavlica.cz Potřeboval bych od Vás poradit, jestli to není nějak předražené. Akvárko bude vypouklé jako je na obrázku. Docela velká cena je za ten kryt s osvětlením. Dalo by se tam ušetřit, pokud bych nechtěl ta zářivková tělesa a koupil si je sám, ale nevím jaká je cena, co vy na to? Akvárium 100 x 40 x 50 cm, sklo 8mm vč. krycího skla 2383,- Kč Skříň 100 x 40 x 70 cm, vč. štěrkové clony lamino dle výběru na www.kronospan.cz 4588,- Kč Kryt lamino s osvětlovacím tělesem T8 2x36W 4517,- Kč Samostatné osvětlovací těleso T8 2x36W 2810,- Kč Reflektory nad zářivky/ zrcadla/ 270,- Kč/ks Podložka pod akvárium zdarma Uvedené ceny jsou včetně DPH. Citovat
Šalda Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 elton--- jo jo,Gibbicepsy jsou super Citovat
Šalda Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 francouz_407 ceny takovýhle setů sou velmi rozdílný,ale myslím že se to dá, cena za samotný akva je v poho, jen ta cena za kryt a za osvětlení se mě zdá vysoká, a tu skříňku bych si udělal sám do 2 000.- takže cena když by sis ju nechal udělat tak by byla stejná jak píšeš a navíc fa KRONOSPAN je super, jako stolař od nich beru veškerý lamino a plná spokojenost:super Ale můj názor je ten že do toho můžeš jít A přeju hodně štěstí v chovu a na začátek hodně trpělivosti:) Citovat
Šalda Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 možná se zkus podívat sem: http://www.levnaakvaristika.cz/?p=productsMore&iProduct=2968&sName=Akvarijni-set-Diversa-Comfort-240-litru-vypoukly--osvetleni-3x30-w ale na netu je toho spousta, stačí si udělat čas a hledat a hledat Citovat
elton Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Ty ceny mi nepřijdou přemrštěný. Hlavně aby ten kryt byl dobře chráněn proti vlhkosti a aby se s ním dalo dobře manipulovat. Na té fotce je krásný přepadový filtr, s tím to chce mít trochu zkušeností. Mrkni se když tak na akvarista.cz, tam výborně poradí. Dříve jsem tam byl pořát. Citovat
Francouz_407 Odesláno 11. červenec 2009 Odesláno 11. červenec 2009 Nevíte jestli v těchto krytech je i osvětlovací rampa? http://www.zekia.cz/kryt-standard.php Jsou tam dva otvírací kryty, které se otevřou celé? Tam ale překáží pak ty zářivky ne? Jinak tahle kombinace krytu a akvárka(standartní), je slušná hlavně cenově, nevím ale s jakého materiálu je kryt. A nevím jestli T5 nebo T8, jaké jsou v tom krytu, jaký je v tom vůbec rozdíl? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.