Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Varování všem, kteří užívali v Praze 7 zkratku kolem Stromovky (ZRUŠENO - zpátky na stromy)

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem dnes při procházce s prckem zjistil, že odbor dopravy MČ Praha 7 opět vymyslel, jak donutit maximum aut poskakovat v kolonách na Veletržní - úsek ulice Nad Královskou oborou (mezi Oveneckou a Šmeralovou ulicí) má totiž otočenou jednosměrku a tak je průjezdný přesně v obráceném směru, než je řidičům mířícím na Prahu 6 milo. Můj pocit z tohoto zásahu je prozatím rozpačitý, ale já si vzhledem ke svému bydlišti tudy cestu stejně nijak extrémně často cestu nezkracoval. Z pozice otce venčícího kluka na přilehlém hřišti jsem zaznamenal poměrně citelné zklidnění dopravy v této ulici, je ale otázkou jak dlouho bude trvat, než se tudy začnou prohánět auta poskakující v Korunovační (vlevo do Jana Zajíce, pak Nad Královskou oborou, Oveneckou, u Splendidu vlevo U studánky a Strojnickou pak sjet k Výstavišti. Z Korunovační sice nejde oficiálně do Jana Zajíce odbočit, ale při představě ušetření několika desítek minut tento manévr spoustu řidičů určitě nerozhází).

Každopádně dnes v otočené jednosměrce bratři MPci zkasírovali jen během cca hodiny 4 auta jedoucí v protisměru (po 500,- Kč) a když jsem se nimi začal bavit, dozvěděl jsem se, že tu budou stát denně minimálně do konce prázdnin - než se uzavření ulice mezi lidmi dostatečně proflákne.

[upravil dne 7/11/2009 Medvěd]

Odesláno

dík za varování ale už jsem tam třikrát vjel jelikož jsem na to vždy zapomněl a při pohledu na žlutovestaky se mi rozjasnilo a musel jsem to vycouvavat.

jezdim tudy z prace okolo treti a to nastesti ty kolony nejsou jeste tak hrozny.

ale i tak je to vos.r

dík za varování ale už se vidim jak tam v utery vjedu znovu to je holt zvyk:aut:aut

Odesláno

Ano, typický přístup policie (především městské). Místo toho, aby tam postavili policistu na záčátek nové jednosměrky, který bude stavět auta hodlající do jednosměrky vjet a upozorňovat je na novou změnu, raději postaví hlídku, která bude za bukem číhat a rovnou pokutovat. Jakmile se lidi změnu naučí, už to pro ně nebude kšeft a půjdou kasírovat jinam. Já tohle prostě na české povaze nesnáším. Tenhle birokratický přístup. Proto zde nikdy nebude mít policie žádný respekt a všichni v ní vidí jen bandu buzerantů, kteří číhají až uděláme chybu, aby nás mohli pořádně zkasírovat! Např. v Americe by při taková zásadní změně v dopravním značení udělali maximum pro bezpečnost dopravy. Místo by bylo velmi zřetelně označeno, blikala by tam výstražná světla a myslím si, že by tam denně po nějakou dobu i asistoval policista. U nás jen proste přehodí značku a jdou pokutovat. Převážná většina lidí jezdí po paměti (i já) a to se našim výběrčím pokut velmi hodí. S bezpečností provozu tento přístup nemá naprosto nic společného!!!

Odesláno

Môžem len potvrdiť, že v amerike ak je hocijaká práca na ceste alebo krajnici, uzavierka, jednoducho, hocičo sa deje, tak kým sa práce neskončia stojí pred opravovacou čatou policajné auto zo zapnutými všetkými svetlami a majákmi, vrátane na údržbarskych autách ( hotová svetelná šou ) ktoré vodíč zbadá aj z kilometra a policajt odíde, až keď sa skončia práce a nič nebráni premávke.

Odesláno
Původně zaslal: destiny

Ano, typický přístup policie (především městské). Místo toho, aby tam postavili policistu na záčátek nové jednosměrky, který bude stavět auta hodlající do jednosměrky vjet a upozorňovat je na novou změnu, raději postaví hlídku, která bude za bukem číhat a rovnou pokutovat. Jakmile se lidi změnu naučí, už to pro ně nebude kšeft a půjdou kasírovat jinam. Já tohle prostě na české povaze nesnáším. Tenhle birokratický přístup. Proto zde nikdy nebude mít policie žádný respekt a všichni v ní vidí jen bandu buzerantů, kteří číhají až uděláme chybu, aby nás mohli pořádně zkasírovat! Např. v Americe by při taková zásadní změně v dopravním značení udělali maximum pro bezpečnost dopravy. Místo by bylo velmi zřetelně označeno, blikala by tam výstražná světla a myslím si, že by tam denně po nějakou dobu i asistoval policista. U nás jen proste přehodí značku a jdou pokutovat. Převážná většina lidí jezdí po paměti (i já) a to se našim výběrčím pokut velmi hodí. S bezpečností provozu tento přístup nemá naprosto nic společného!!!

Když jsem se s policajtama bavil, tak mi vyprávěli, že první týden údajně opravdu stáli v křižovatce a odkláněli auta, po týdnu ale přišel befel shora, že už mají vybírat pokuty. Jinak si nemyslím, že by úsek byl špatně označen (celkem 4 značky upozorňující na to, že a) vjíždíš do neprůjezdné oblasti, b) přikázaný směr jízdy VLEVO při vjetí do ulice Nad Král. oborou c) samozřejmě Zákaz vjezdu do jednosměrky.

Jinak to, co jsem včera na vlastní oči viděl, kdy na MPka vysloveně řval řidič dodávky, ať mu žádný bločky nepíše, že mu dá klidně 5000,- Kč, ale ať ho pustí, že veze ženu na letiště - v tu chvíli jsem jim jejich práci opravdu nezáviděl. Jsem docela otrlý, ale při jednání s policajtem se mi vždycky vyplatilo sklopit uši, kór u tak jednoznačného přestupku jako je vjetí do jednosměrky v protisměru.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Od 1. 11. je ulice Nad Královskou oborou opět průjezdná ve směru od Výstaviště (Kamenická) k ruskému vyslanectví (Korunovační), takže se dá opět při cestě na Prahu 6 úspěšně vyhnout křižovatce na Letenském náměstí, která je celodenně velice špatně průjezdná.

Proč byl v ulici na tři měsíce změněn směr průjezdu nechápu, každopádně pokud si někdo (jako já) na úpravu zvykl a jezdil podle Stromovky až k Výstavišti, momentálně na něj čekají MPci na roku Nad Královskou oborou - Ovenecká (sami nechápou šachy, které odbor dopravy MČ Praha 7 vytváří a tak jsou docela lidští (mě nevybrali, ale řidiči, kterého včera odchytli přímo mě před očima to dali domluvou).

Odesláno

Dle vyjádření MČ Praha 7 se prý směr průjezdu v části ulice Nad Královskou oborou mezi ulicemi Ovenecká a Šmeralova změnil v souvislosti s prázdninovou uzavírkou ulice Veletržní, aby si řidiči tudy nezkracovali cestu. Fakt zajímavé zdůvodnění.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...