Haryk Odesláno 26. duben 2010 Odesláno 26. duben 2010 Původně zaslal: MotoMoto Nejlepší je hlavu pod volant a ucpat jí pusu. tak až zas bude chtít ječet tak to vyskouším Citovat
mablees Odesláno 29. duben 2010 Autor Odesláno 29. duben 2010 ahaaa , takže prý jednotku BSI vyměnit a pošlape to i mě (orig. 13 tis. , vrakáč 5 tis. ) Citovat
mablees Odesláno 8. květen 2010 Autor Odesláno 8. květen 2010 uff , když tam vyměním BSI (z benzínovýho auta s tempomatem) do naftovýho - tak to nevadí . To BSI je jen jednotka řídící nadstadartní výbavu . . ? Citovat
martas76 Odesláno 31. srpen 2010 Odesláno 31. srpen 2010 Zdravím všechny pežoťáky, mám takový dotaz. Jelikož mám 807 v plné verzi s el. otvíráním dveří atd ale nemám tempomat, nevíte zda je to možno doplnit případně ověřit třeba dle vin. Měl jsem půjčenou 407SW a je to skvělé hlavně na delší trasy. Mé vin VF3EB4HWG13186845. dÍKY Citovat
Pe.Tr Odesláno 31. srpen 2010 Odesláno 31. srpen 2010 Napiš členu Přema a domluv se sním na testu tempomatu , netušim jestli ted ma nejakou packu u sebe free ale ma diagnostiku , tou to umi povolit a staci nacvaknout packa ktera v peu stoji 1800,- .melo by to na 99% fachat. Citovat
Igor Odesláno 31. srpen 2010 Odesláno 31. srpen 2010 Na diagnostice Ti zjistí, jestli jde tempomat domontovat (stačí páčka, povolit v dia a díra v krytu pod volantem), ale než koupíš páčku ověř si to na dia, i když máš vše ostatní, občas to dia nepovolí a nejde s tím nic udělat. Good luck. Citovat
martas76 Odesláno 7. září 2010 Odesláno 7. září 2010 Omlouvám se, až teď jsem se tady dostal ale díky moc za odpovědi. Jdu to řešit. Zítra si zajidu na dia a uvidíme. Díky;) Citovat
martas76 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Zdravím všechny, tak jsem byl minulý týden u Přemy v Krnově na oživení tempomatu. Skvělý přístup a pokec, s oživením trochu problém ale nakonec perfektně Tempomat FUNGUJE a jsem velmi spokojen. Jen je trochu škoda že u 807 se nezobrazuje nastavená rychlost ale dá se na to zvyknout. Ještě jednou díky, Přemo. Martin:papa Citovat
Shemik Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Hele kuci a jak vam sviti ta oranzova kontrolka tempomatu na pristrojovce za volantem? Mam tempomat dodelavany dodatecne, presneji receno jen dodanou packu a zaktivovanou pripravu tempomatu, ktera uz v aute byla a delali mi to primo v originalnim autosalonu Peugeot. U me je to tak, ze kdyz mam tempomat uplne vypnuty tim otocnym koleckem na pacce tempomatu, tak kontrolka nesviti. Kdyz tempomat aktivuji timto koleckem tak sviti ta oranzova kontrolka, ale i kdyz tepmomat zrovna \"netempomatuje\", a stejne je to pak i kdyz tempomat primo uvedu v cinnost a rychlost vozu je drzena tempomatem. Ja myslel, ze by to melo byt tak, ze by ta kontrolka mela svitit, jen kdyz je tempomat primo uvedeny do cinnosti a zrovna \"tempomatuje\" a kdyz ho vypnu, treba slapnutim na brzdu, tak by mela kontrolka zhasnout. Tak nejak by mi to davalo vetsi smysl, nez takto, kdyz mi tam ta kontrolka otravne siviti porad, kdyz je tempomat aktivovany jen tim otocnym koleckem, ale neni v tu chvili uvedeny primo v cinnost. Jak to mate vy ????????? Citovat
Tango C8 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Hele kuci a jak vam sviti ta oranzova kontrolka tempomatu na pristrojovce za volantem? Mam tempomat dodelavany dodatecne, presneji receno jen dodanou packu a zaktivovanou pripravu tempomatu, ktera uz v aute byla a delali mi to primo v originalnim autosalonu Peugeot. U me je to tak, ze kdyz mam tempomat uplne vypnuty tim otocnym koleckem na pacce tempomatu, tak kontrolka nesviti. Kdyz tempomat aktivuji timto koleckem tak sviti ta oranzova kontrolka, ale i kdyz tepmomat zrovna \"netempomatuje\", a stejne je to pak i kdyz tempomat primo uvedu v cinnost a rychlost vozu je drzena tempomatem. Ja myslel, ze by to melo byt tak, ze by ta kontrolka mela svitit, jen kdyz je tempomat primo uvedeny do cinnosti a zrovna \"tempomatuje\" a kdyz ho vypnu, treba slapnutim na brzdu, tak by mela kontrolka zhasnout. Tak nejak by mi to davalo vetsi smysl, nez takto, kdyz mi tam ta kontrolka otravne siviti porad, kdyz je tempomat aktivovany jen tim otocnym koleckem, ale neni v tu chvili uvedeny primo v cinnost. Jak to mate vy ????????? Ja to mám tak jak popisuješ. Myslím že to není špatné, alespoň vím že tempomat je v provozu (připraven). Tak kdyby kontrolka zhasla po pauznutí tempomatu, musel by si koukat jestli je zapnutý kolečkem:myslim? To není moc praktické. Hm, mně to zatím nevadí, když svítí, tak vím že je v provozní poloze, když ne, tak ho musím zapnout. [upravil dne 14/10/10 od Tango C8] Citovat
filas1 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Zdravím všechny, tak jsem byl minulý týden u Přemy v Krnově na oživení tempomatu. Skvělý přístup a pokec, s oživením trochu problém ale nakonec perfektně Tempomat FUNGUJE a jsem velmi spokojen. Jen je trochu škoda že u 807 se nezobrazuje nastavená rychlost ale dá se na to zvyknout. Ještě jednou díky, Přemo. Martin:papa Mě teda tempomat nastavenou rychlost zobrazuje na tom malém displeji za volantem... Citovat
Shemik Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Hele kuci a jak vam sviti ta oranzova kontrolka tempomatu na pristrojovce za volantem? Mam tempomat dodelavany dodatecne, presneji receno jen dodanou packu a zaktivovanou pripravu tempomatu, ktera uz v aute byla a delali mi to primo v originalnim autosalonu Peugeot. U me je to tak, ze kdyz mam tempomat uplne vypnuty tim otocnym koleckem na pacce tempomatu, tak kontrolka nesviti. Kdyz tempomat aktivuji timto koleckem tak sviti ta oranzova kontrolka, ale i kdyz tepmomat zrovna \"netempomatuje\", a stejne je to pak i kdyz tempomat primo uvedu v cinnost a rychlost vozu je drzena tempomatem. Ja myslel, ze by to melo byt tak, ze by ta kontrolka mela svitit, jen kdyz je tempomat primo uvedeny do cinnosti a zrovna \"tempomatuje\" a kdyz ho vypnu, treba slapnutim na brzdu, tak by mela kontrolka zhasnout. Tak nejak by mi to davalo vetsi smysl, nez takto, kdyz mi tam ta kontrolka otravne siviti porad, kdyz je tempomat aktivovany jen tim otocnym koleckem, ale neni v tu chvili uvedeny primo v cinnost. Jak to mate vy ????????? Ja to mám tak jak popisuješ. Myslím že to není špatné, alespoň vím že tempomat je v provozu (připraven). Tak kdyby kontrolka zhasla po pauznutí tempomatu, musel by si koukat jestli je zapnutý kolečkem:myslim? To není moc praktické. Hm, mně to zatím nevadí, když svítí, tak vím že je v provozní poloze, když ne, tak ho musím zapnout. [upravil dne 14/10/10 od Tango C8] Tak samo je to vec nazoru a individualni potreby, ale me to moc nevyhovuje, protoze vzhledem k tomu ze tempomat vubec nikdy nevypinam (myslim na tom kolecku), protoze k tomu nevidim zadny duvod, proc ho take vypinat, ze? (hlavne bych ho pak v pripade potreby, musel zapinat nadvakrat!!!) ... tak mi tam ta kontrolka jen porad otravne sviti. Pres den to neni tak strasne, ale vecer je to jednoduse otrava. Jasne neni to nic, s cim by se nedalo jezdit, ale je to proste a jednoduse zbytecne. Naopak bych daleko vic ocenil, kdyby mi ta kontrolka davala vedet, kdy je tempomat opravdu aktivni a zrovna pracuje. To by, rekl bych, byla pro ridice obecne vzato, mnohem uzitecnejsi informace, nez to, ze je k praci pouze pripraveny. Ze je k praci pripraveny v ostatnich autech vim, protoze ten druhy (to kolecko) vypinac vubec nemaji a v 807 to tez vim, prtoze ho tim koleckem nikdy nevypinam, takze aby mi to davala najevo jeste kontrolka vubec nepotrebuji. Naopak jak rikam, ocenil bych od kontrolky info, ze tempomat prave pracuje. Uprimne ani v jinych autech jsem tohle dvojite zapinani a vypinani tempomatu nikdy nevidel. Ten tempomat se z uplne vypnuteho stavu, musi zapinat na dvou mistech a bozinku proc? Vsude jinde se tempomat zapina jednou packou ci jednim klinutim a ne nadvakrat a pokud ma nejakou svetelnou indikaci, tak logicky, kdyz tempomat pracuje, tak kontrolka sviti, kdyz tempomat nepracuje, tak kontrolka nesviti. Ale indikovat pripravenost a neindikovat samotnou cinnost, mi proste moc smysl nedava No a nehlede k te barve samotne. Ja to chapu tak, ze oranzove kontrolky obvykle hlasi nejaky problem, nebo na neco upozornuji, at uz je to zavada hlasena ridici jednotkou, nebo kdyz neco nekde dochazi atd atd, ale obvykle neni bezna cinnost, ktera je v poradku indikovana oranzovou barvou. Ona tam totiz ta oranzova barva skoro vsechny, co to auto neznaji, mate a oni se pak ptaji na to, co mi to tam sviti. Kdyby to svitilo bile, zelene, nebo modre, tak by si toho nejspis nikdo nevsiml, ale ta oranzova barva proste v lidech evokuje problem, nebo minimalne upozorneni na neco a rozhodne ne na beznou cinnost Citovat
filas1 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Hele kuci a jak vam sviti ta oranzova kontrolka tempomatu na pristrojovce za volantem? Mam tempomat dodelavany dodatecne, presneji receno jen dodanou packu a zaktivovanou pripravu tempomatu, ktera uz v aute byla a delali mi to primo v originalnim autosalonu Peugeot. U me je to tak, ze kdyz mam tempomat uplne vypnuty tim otocnym koleckem na pacce tempomatu, tak kontrolka nesviti. Kdyz tempomat aktivuji timto koleckem tak sviti ta oranzova kontrolka, ale i kdyz tepmomat zrovna \"netempomatuje\", a stejne je to pak i kdyz tempomat primo uvedu v cinnost a rychlost vozu je drzena tempomatem. Ja myslel, ze by to melo byt tak, ze by ta kontrolka mela svitit, jen kdyz je tempomat primo uvedeny do cinnosti a zrovna \"tempomatuje\" a kdyz ho vypnu, treba slapnutim na brzdu, tak by mela kontrolka zhasnout. Tak nejak by mi to davalo vetsi smysl, nez takto, kdyz mi tam ta kontrolka otravne siviti porad, kdyz je tempomat aktivovany jen tim otocnym koleckem, ale neni v tu chvili uvedeny primo v cinnost. Jak to mate vy ????????? Mám dojem že mě tam nic nesvítí, pouze se mi zobrazuje ikona tempomatu na malém displeji před volantem. V jedné poloze otočného ovladače je tam ikona tempomatu a v druhé ikona omezovače rychlosti. Citovat
Přema Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Nedávno sem aktivoval dodatečně tempomat v 807 a je to tak jak popisuješ , kontrolka ukazuje jen otočení kolečka ale aktivaci či deaktivaci již zapnutého tempomatu ne...... Citovat
filas1 Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 Hele kuci a jak vam sviti ta oranzova kontrolka tempomatu na pristrojovce za volantem? Mam tempomat dodelavany dodatecne, presneji receno jen dodanou packu a zaktivovanou pripravu tempomatu, ktera uz v aute byla a delali mi to primo v originalnim autosalonu Peugeot. U me je to tak, ze kdyz mam tempomat uplne vypnuty tim otocnym koleckem na pacce tempomatu, tak kontrolka nesviti. Kdyz tempomat aktivuji timto koleckem tak sviti ta oranzova kontrolka, ale i kdyz tepmomat zrovna \"netempomatuje\", a stejne je to pak i kdyz tempomat primo uvedu v cinnost a rychlost vozu je drzena tempomatem. Ja myslel, ze by to melo byt tak, ze by ta kontrolka mela svitit, jen kdyz je tempomat primo uvedeny do cinnosti a zrovna \"tempomatuje\" a kdyz ho vypnu, treba slapnutim na brzdu, tak by mela kontrolka zhasnout. Tak nejak by mi to davalo vetsi smysl, nez takto, kdyz mi tam ta kontrolka otravne siviti porad, kdyz je tempomat aktivovany jen tim otocnym koleckem, ale neni v tu chvili uvedeny primo v cinnost. Jak to mate vy ????????? Ja to mám tak jak popisuješ. Myslím že to není špatné, alespoň vím že tempomat je v provozu (připraven). Tak kdyby kontrolka zhasla po pauznutí tempomatu, musel by si koukat jestli je zapnutý kolečkem:myslim? To není moc praktické. Hm, mně to zatím nevadí, když svítí, tak vím že je v provozní poloze, když ne, tak ho musím zapnout. [upravil dne 14/10/10 od Tango C8] Tak samo je to vec nazoru a individualni potreby, ale me to moc nevyhovuje, protoze vzhledem k tomu ze tempomat vubec nikdy nevypinam (myslim na tom kolecku), protoze k tomu nevidim zadny duvod, proc ho take vypinat, ze? (hlavne bych ho pak v pripade potreby, musel zapinat nadvakrat!!!) ... tak mi tam ta kontrolka jen porad otravne sviti. Pres den to neni tak strasne, ale vecer je to jednoduse otrava. Jasne neni to nic, s cim by se nedalo jezdit, ale je to proste a jednoduse zbytecne. Naopak bych daleko vic ocenil, kdyby mi ta kontrolka davala vedet, kdy je tempomat opravdu aktivni a zrovna pracuje. To by, rekl bych, byla pro ridice obecne vzato, mnohem uzitecnejsi informace, nez to, ze je k praci pouze pripraveny. Ze je k praci pripraveny v ostatnich autech vim, protoze ten druhy (to kolecko) vypinac vubec nemaji a v 807 to tez vim, prtoze ho tim koleckem nikdy nevypinam, takze aby mi to davala najevo jeste kontrolka vubec nepotrebuji. Naopak jak rikam, ocenil bych od kontrolky info, ze tempomat prave pracuje. Uprimne ani v jinych autech jsem tohle dvojite zapinani a vypinani tempomatu nikdy nevidel. Ten tempomat se z uplne vypnuteho stavu, musi zapinat na dvou mistech a bozinku proc? Vsude jinde se tempomat zapina jednou packou ci jednim klinutim a ne nadvakrat a pokud ma nejakou svetelnou indikaci, tak logicky, kdyz tempomat pracuje, tak kontrolka sviti, kdyz tempomat nepracuje, tak kontrolka nesviti. Ale indikovat pripravenost a neindikovat samotnou cinnost, mi proste moc smysl nedava No a nehlede k te barve samotne. Ja to chapu tak, ze oranzove kontrolky obvykle hlasi nejaky problem, nebo na neco upozornuji, at uz je to zavada hlasena ridici jednotkou, nebo kdyz neco nekde dochazi atd atd, ale obvykle neni bezna cinnost, ktera je v poradku indikovana oranzovou barvou. Ona tam totiz ta oranzova barva skoro vsechny, co to auto neznaji, mate a oni se pak ptaji na to, co mi to tam sviti. Kdyby to svitilo bile, zelene, nebo modre, tak by si toho nejspis nikdo nevsiml, ale ta oranzova barva proste v lidech evokuje problem, nebo minimalne upozorneni na neco a rozhodne ne na beznou cinnost U aut z koncernu VW to ale takhle je. Na páčce je přepínač, kterým se tempomat zapne, pak se rozsvítí trvale oranžová kontrolka tachometru na budíkách. Tempomat se pak aktivuje tlačítkem na páčce. Já mám asi novější model, tak to mám jinak. Citovat
MotoMoto Odesláno 14. říjen 2010 Odesláno 14. říjen 2010 No já v tom logiku celkem vidím. Představ si že budeš sváteční řidič, který mnohdy (jako občas jedna moje kamarádk) zběsile v nějaké krajní chvíli hýbe všemi páčkami a mačká jakékoliv tlačítka. A když nebude mít vypnutý blokovaný tempomat tak kdoví co to pak způsobí. Navíc třeba u mě v autě (novější model) má to kolečko dvě funkce Tempomat a nebo omezovač rychlosti. A signalizce jak zanutí tempomatu tak i to že je zapnutý nebo zda auto jede rychleji než tempomat je signalizováno na malém displeji a nikoliv už kontrolkou. Citovat
orlik.99 Odesláno 1. září 2011 Odesláno 1. září 2011 Tak jsem byl dnes v nejmenovaném Citroenu s C8, aby zkusili pres diagnostiku aktivovat tempomat, ale koukali na me jak z jara, co to chci, a pak listovali tema menuckama (byl jsem u toho) ale nic nenasli, je mozne ze to tam neni a tedy nelze mi to zaktivovat nebo to hledali jinde? Nemuze prosim nekdo napsat, kde v tom menu by to melo byt? Diky... Citovat
golias Odesláno 11. září 2011 Odesláno 11. září 2011 taky si chci nechat domontovat tempomat. Jak jse s tím dopadli vy co jste si ho nechávali dodělat a kolika z vás to nešlo? Zkusim nejdřiv zajet na diag. jestli to pujde nebo nee. [upravil dne 11/9/11 11:56 od golias] Citovat
golias Odesláno 12. září 2011 Odesláno 12. září 2011 já dneska volal do Peugeotu a chtěli vin, prej mi to tam pujde. Za cca 2000.-. Ale řikal mi ten elektrikář, že u některých to nejde, tak jsem zvědavej. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.