MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Promiň, ale pokud to bylo jak píšeš, bylo tam těch chyb asi víc. Nejspíš jsi nekoukal do zrcátka jestli to auto za Tebou opravdu brzdí (což se přece poznat dá), protože kdybys zastavil u přechodu v době, kdy je auto 60-70m za Tebou, tak než dojede k Tobě, tak chodec dávno není před Tvým autem a Ty jsi mohl \"utéct\" do prostoru za chodcem, ale pravděpodobně jsi ještě k tomu zastavil na neutrálu, takže zařadit a rozjet se bys stejně nestihl. Počítám, že jsi ani nezastavil dost daleko před přechodem, protože kdyby ano, a pokud jsi sledoval auto za sebou (který je pro Tebe v ten moment největším a v podstatě jediným nebezpečím) a viděl jsi, že nebrzdí ani 20m za Tebou, mohl jsi začít troubit a popojet dopředu, jako jsem to udělal já nedávno v Teplicích. Nejlepší na tom bylo, že ta holka za mnou se dál bavila s kamarádkou a ještě dělala posunky, jak to zvládla Taky záleží na tom, jak rychle jste jeli, pokud to bylo míň nebo 50km/h, buď si jistý, že to co píšu bys opravdu stihnul, kdybys to měl už dopředu \"pro sichr\" připravený a sledoval vše kolem sebe. Pokud to bylo někde, kde se jezdí třeba 70-80km/h, tak pak holt chodec musí počkat, náhlý zastavení v takový rychlosti s někým, o kom nevím jaký je řidič, 60m za zadkem, je ruská ruleta. Při 80km/h ujede auto těch 60m za 3 sekundy. To je zhruba doba, kterou Ti stráví chodec před autem, teoreticky by tam prostor byl, ale už je to fakt na hraně, to bych radši chodce protroubil ať nepřechází. A teď do mě, že takhle to nejde a že je to jen kdyby... Málokterej řidič si přizná chybu - to rozhodně nemyslím konkrétně na Tebe Vvitty. Každej by si měl ale neustále představovat co by udělal kdyby mu tam teď někdo vjel z protisměru, co by udělal, kdyby mu tam teď mezi auty vběhlo dítě, jak by řešil tuhle situaci a jak tuhle a ne přemýšlet nad tím, jestli si dá k večeři radši knedlo-zelo, nebo svíčkovou... Jenže když už jsem na tu situaci připravenej, tak když nastane, řeším jí okamžitě a ne že teprve hledám řešení, to už je většinou pozdě. Třeba když někdo vjede někomu do křižovatky z vedlejší, každej se vyhýbá do protisměru, přitom je právě tohle největší blbost, ale je to první co tě napadne. Za prvý rozjetý auto nikdy necouvne a za druhý v protisměru dost často něco jede, pak jsou z toho smrťáky = pokud to trochu jde, vždycky se vyhýbat za auto! Další věc - NIKDY nezastavovat v připojovacím pruhu, NIKDY!!! Sledovat provoz už když do připojovacího vjíždím a buď přidat nebo ubrat většinou stačí, ale když takhle všichni sledujou zrcátko a někdo zastaví, tak je z toho vždycky rána... [upravil dne 1/7/09 MichalTalbot]
agresssor Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: MichalTalbot Promiň, ale pokud to bylo jak píšeš, bylo tam těch chyb asi víc. Nejspíš jsi nekoukal do zrcátka jestli to auto za Tebou opravdu brzdí (což se přece poznat dá), protože kdybys zastavil u přechodu v době, kdy je auto 60-70m za Tebou, tak než dojede k Tobě, tak chodec dávno není před Tvým autem a Ty jsi mohl \"utéct\" do prostoru za chodcem, ale pravděpodobně jsi ještě k tomu zastavil na neutrálu, takže zařadit a rozjet se bys stejně nestihl. Počítám, že jsi ani nezastavil dost daleko před přechodem, protože kdyby ano, a pokud jsi sledoval auto za sebou (který je pro Tebe v ten moment největším a v podstatě jediným nebezpečím) a viděl jsi, že nebrzdí ani 20m za Tebou, mohl jsi začít troubit a popojet dopředu, jako jsem to udělal já nedávno v Teplicích. Nejlepší na tom bylo, že ta holka za mnou se dál bavila s kamarádkou a ještě dělala posunky, jak to zvládla Taky záleží na tom, jak rychle jste jeli, pokud to bylo míň nebo 50km/h, buď si jistý, že to co píšu bys opravdu stihnul, kdybys to měl už dopředu \"pro sichr\" připravený a sledoval vše kolem sebe. Pokud to bylo někde, kde se jezdí třeba 70-80km/h, tak pak holt chodec musí počkat, náhlý zastavení v takový rychlosti s někým, o kom nevím jaký je řidič, 60m za zadkem, je ruská ruleta. Při 80km/h ujede auto těch 60m za 3 sekundy. To je zhruba doba, kterou Ti stráví chodec před autem, teoreticky by tam prostor byl, ale už je to fakt na hraně, to bych radši chodce protroubil ať nepřechází. A teď do mě, že takhle to nejde a že je to jen kdyby... Málokterej řidič si přizná chybu - to rozhodně nemyslím konkrétně na Tebe Vvitty. Každej by si měl ale neustále představovat co by udělal kdyby mu tam teď někdo vjel z protisměru, co by udělal, kdyby mu tam teď mezi auty vběhlo dítě, jak by řešil tuhle situaci a jak tuhle a ne přemýšlet nad tím, jestli si dá k večeři radši knedlo-zelo, nebo svíčkovou... Jenže když už jsem na tu situaci připravenej, tak když nastane, řeším jí okamžitě a ne že teprve hledám řešení, to už je většinou pozdě. Třeba když někdo vjede někomu do křižovatky z vedlejší, každej se vyhýbá do protisměru, přitom je právě to je blbost. Za prvý rozjetý auto nikdy necouvne a za druhý v protisměru dost často něco jede, pak jsou z toho smrťáky = pokud to trochu jde, vždycky se vyhýbat za auto! Další věc - NIKDY nezastavovat v připojovacím pruhu, NIKDY!!! Sledovat provoz už když do připojovacího vjíždím a buď přidat nebo ubrat většinou stačí, ale když takhle všichni sledujou zrcátko a někdo zastaví, tak je z toho vždycky rána... [upravil dne 1/7/09 MichalTalbot] Sorry ale tohle mi prijdou opravdu hadky o nesmyslu. Nehodu auta, ani nehodu letadla neovlivnis...... Proste se to stane a muzes si rikat cokoliv....
MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: agresssor Sorry ale tohle mi prijdou opravdu hadky o nesmyslu. Nehodu auta, ani nehodu letadla neovlivnis...... Proste se to stane a muzes si rikat cokoliv.... NE, právě tohle je o čem se bavíme. To, že \"Nehodu auta neovlivníš...... Proste se to stane a muzes si rikat cokoliv.... \" je ten největší nesmysl, kterej se snažím vyvrátit, zatímco nehodu letadla skutečně nikdo z cetujících nemá šanci ovlivnit.
destiny Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Mě lítání nevadí. Rozhodně mám nalítáno víc než MichalTalbot najezdil a jsem tady živý a zdravý. Když se vrátím k těm statistikám, hovoří naprosto jasně, že letecká doprava je nejbezpečnější ze všech. Jak často padají letadla?? 2x za rok? To je dejme tomu 500 lidí mrtvých. Na českých silnicích jen minulý měsíc zemřelo 79 lidí. Za první pololetí roku 2009 zemřelo 380 lidí. Takže za rok se jen v ČR zabije stejně lidí, jako celosvětově v letecké dopravě. Teď si to vem s automobilovou dopravou ve světovém měřítku. Takže můj názor, kdybych na to měl peníze, tak budu lítat i Praha - Brno, nebo Praha - Plzeň.
MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Jakto, že jsou lidi, který mají \"nezaviněnou\" bouračku několikrát do roka a jakto, že jsou lidi, kterým se to prostě nestává, přestože jezdí denně po Praze v provozu? Co by dělali taxikáři, kdyby měli furt auto v servisu, i když by \"za nic nemohli\"? Co bych dělal já, kdyby \"mi někdo\" zbořil Tagoru, na kterou už díly plechařiny prostě neexistují? Prostě ne, jedu tak, aby se do mě nikdo netrefil, ani kdyby chtěl, vždycky si musím nechat místo kam uhnu, i kdyby ten vedle mě byl ožralej parchant, kterej se rozhodl někomu schválně pro srandu zbořit auto. Problém je v tom, že většina lidí chápe řízení, jako něco, co musí udělat, aby se dostali z bodu A do bodu B, ale pro mě je to souhra reakcí, schopností, myšlení, která se musí provést s chirurgickou přesností, aby vše klaplo bez komplikací. O tom, že některý lidi nemyslí, protože myšlení bolí a tak radši čekají co jim osud nebo náhoda přinesou, ani nemluvím.
destiny Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: MichalTalbot Původně zaslal: agresssor Sorry ale tohle mi prijdou opravdu hadky o nesmyslu. Nehodu auta, ani nehodu letadla neovlivnis...... Proste se to stane a muzes si rikat cokoliv.... NE, právě tohle je o čem se bavíme. To, že \"Nehodu auta neovlivníš...... Proste se to stane a muzes si rikat cokoliv.... \" je ten největší nesmysl, kterej se snažím vyvrátit, zatímco nehodu letadla skutečně nikdo z cetujících nemá šanci ovlivnit. A proč bys měl ovlivňovat nehodu letadla??? V letadle když nastane nehoda, máš tam zkušenou posádku, která má taky doma rodiny a chce se v pořádku vrátit jako ty. Jsou to stejně zkušení piloti jako ty si zkušený řidič. Stejně tak předvídají možná rizika, jako ty je předvídáš v autě. Navíc ve vzdušném prstoru se nestákš s magory v zastydlé pubertě, kteří budou zkoušet s letadlem kraviny a kolik z něj vytáhnou, machrovat na ostatní letadla a nedodržovat předpisy. Prostě si říkej co chceš, já se budu vždycky cítit v letadle bezpečněji než stebou nebo sám v autě. Když pojedeš např. do Itálie a já tam poletím, Tobě hrozí tak 100x vetší riziko než mě. To, že jsi najel tolik kilometrů bez nehody považuju spíš za štěstí než za um.
destiny Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: MichalTalbot Jakto, že jsou lidi, který mají \"nezaviněnou\" bouračku několikrát do roka a jakto, že jsou lidi, kterým se to prostě nestává, přestože jezdí denně po Praze v provozu? Co by dělali taxikáři, kdyby měli furt auto v servisu, i když by \"za nic nemohli\"? Co bych dělal já, kdyby \"mi někdo\" zbořil Tagoru, na kterou už díly plechařiny prostě neexistují? Prostě ne, jedu tak, aby se do mě nikdo netrefil, ani kdyby chtěl, vždycky si musím nechat místo kam uhnu, i kdyby ten vedle mě byl ožralej parchant, kterej se rozhodl někomu schválně pro srandu zbořit auto. Problém je v tom, že většina lidí chápe řízení, jako něco, co musí udělat, aby se dostali z bodu A do bodu B, ale pro mě je to souhra reakcí, schopností, myšlení, která se musí provést s chirurgickou přesností, aby vše klaplo bez komplikací. O tom, že některý lidi nemyslí, protože myšlení bolí a tak radši čekají co jim osud nebo náhoda přinesou, ani nemluvím. Jak to, že někdo si vsadí sportku poprvé a hned vyhraje a někdo jí sází celý život a ani jednou nevyhraje??? Prostě je to o štěstí. Buď rád, že si nikdy neboural a dál prováděj promyšlené manévry s chirurgickou přesností. Možná po první nezaviněné bouračce změníš názor.
MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Destiny: štěstí je neexistující pojem, něco co si vymysleli lidi, ale neexistuje to. Um ano a já rozhodně trvám na tom, že bouračka je výsledkem neumu než neštěstí. Já teda zrovna jedu o víkendu do Itálie a samozřejmě jedu autem, protože to je i rychlejší a levnější, můžu si zastavit kde chci a budu tam mobilní, můžu se sebrat a projet třeba několik míst na koupání a vyjedu/vrátím se kdy já budu chtít, nikdo mi neukradne drahý voňavky ze zavazadel, jak se mi to stalo při cestě letadlem do Egypta a hlavně - nebudu se muset mačkat s nikým ce frontě na odbavení, čekat na zavazadla u pásu a trnout jestli budou v pořádku, atd atd. Navíc sice nejsem ekolog, ale letadlo vyprodukuje při jednom startu mnohem víc škodlivin než 100aut na 100km jízdy, takže za mě auto jednoznačně vítězí nad letadlem.
MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: destiny Jak to, že někdo si vsadí sportku poprvé a hned vyhraje a někdo jí sází celý život a ani jednou nevyhraje??? Prostě je to o štěstí. Buď rád, že si nikdy neboural a dál prováděj promyšlené manévry s chirurgickou přesností. Možná po první nezaviněné bouračce změníš názor. Jéé a kdo říká, že jsem nikdy neboural? měl jsem pár zaviněných i tzv. nezaviněných nehod, ale když se na to podívám zpátky, i těm nezaviněným jsem mohl zabránit, jenže to jsem ještě jezdil jako vy - že za to nemůžu a nic s tím nenadělám. Pak už mě nebavilo furt řešit problémy a naučil jsem se jim předcházet a od tý doby mám klid a pokoj.
Medvěd Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Přeju Ti, abys opravdu dlouho dokázal žít v přesvědčení, že jsi nejlepší a vlastně jediný dobrý řidič minimálně v celém Peugeot-clubu. Jen bych Tě rád upozornil, že bezchybných hrdinů jsou plné hřbitovy
agresssor Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Vyzni to blbe ale prijdes mi jako pan chytry,dokonaly co vsude byl a vsechno zna.... Pokuddse chces trmacet hodniy v aute nez radsi v klidku letet nekam letadlem je to tvoje vec, ale nerikej ze nehody muzem predvidat natozpak jim predejit....
MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: Medvěd Přeju Ti, abys opravdu dlouho dokázal žít v přesvědčení, že jsi nejlepší a vlastně jediný dobrý řidič minimálně v celém Peugeot-clubu. Jen bych Tě rád upozornil, že bezchybných hrdinů jsou plné hřbitovy Ba ne, člověče, přijde mi, že víc lidí, který znám jezdí s rozumem a ne \"se štěstím\". Akorát, že těm nic vysvětlovat nemusím, ti to vědí
MichalTalbot Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Původně zaslal: agresssor Vyzni to blbe ale prijdes mi jako pan chytry,dokonaly co vsude byl a vsechno zna.... Pokuddse chces trmacet hodniy v aute nez radsi v klidku letet nekam letadlem je to tvoje vec, ale nerikej ze nehody muzem predvidat natozpak jim predejit.... Připadáte mi stejně zabednění jako všechny ty většiny, který nevěřili, že je Země kulatá, že člověk dokáže vzlítnout, že někdo může mít v autě z roku 78 palubní počítač, atd. Prostě co si sami nedokážete představit, tomu nevěříte. Ale je to jen vaše věc, tak si bourejte, když vás to baví a společně pak brečte nad tím jaký vás to postihlo neštěstí a jací jste smolaři hlavně ne aby jste se z toho poučili a začali nad řízením víc myslet, to je zbytečný, stejně vás příště zase někdo nabourá, s tím se holt nedá nic dělat PS: letět letadlem je pro Tebe možná fajn, ale nezapomínej na cestu taxíkem na letiště nebo parkovný 1000,-Kč na den, na čekání 2 hodiny na odbavení, frontu u odbavovací přepážky, kdejakej trubka tě zbuzeruje kvůli šamponu v tašce, pití s sebou mít nemůžeš, nebo to že si v letadle ani nemůžeš zakouřit, pak ještě hodinu na letišti, kde přistaneš a pak cestu taxíkem/busem do hotelu. To je fakt \"pohodička\" už nikdy více! [upravil dne 1/7/09 MichalTalbot]
agresssor Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 Muzu nad rizenim myslet sebelip ale kdyz potkas na jizni spojce blbecka tak proste nehode nezabranis. Ja uz nehodu mel, a mela ji ex pritelkyne a nikdy sem nad tim nebrecel. Pro me je auto uzitkova vec, a sou to plechy, kdyz nejde o zivot jde v podstate o h*vno. Beres tu horsi moznost co kdyby te na letiste nekdo odvezl?? myslim 30 minut na parkaci zdarma., Esli je to jinak opravte me dekuji. Odbaveni ano, neprijemna vec. A ty bezpecnostni opatreni?? no , nejdriv lidi nadavaj jak je mozny ze se do letadla dostane cokoliv, a ted budou zase nadavat ze si tam nemuzes vzit nic?? Letadlo je docela dobra zbran a pokud se ocitne v cizich rukou, muze udelat dobrej bordel...... A to ze si kurak je tvoej vec tak to necpi ostatnim, muzes si za to sam ze si zacal kourit.
Radek Hurvajz Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 No myslím že už bylo vše k neštěstí Airbusu řečeno, Michal nám už taky řekl vše, takže LOCK
Recommended Posts