ross29 Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 aha, sem to tedka zkoušel nastartovat a při nastartovanym motoru to dělá ikdyž sešlápnu....tak že se to horší....nemůže tomu chybět nějaká kapalina? Citovat
Medvěd Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Původně zaslal: ross29 Původně zaslal: Fusion Než tady teoretizovat a číst příspěvky o tom jak ti vypadne motor z auta (?!?) tak zavolej do autoservisu Vašenda, vidím že seš z Prahy, ppokud vím tak přijedou a odvezou. http://www.autovasenda.cz/ Pokud to chceš risknout tak jeď normálně jako vždy, akorát pomaleji a netočit to vyosoko do otáček. Silentblok motoru toto nedělá, to by na to neměla spojka vliv. napsal sem jim mail snad se ozvou díky, pokud teda tomu dobře rozumim tak bud je na odpis spojka nebo převodovka.....převodovka je v rozmezí 10-20 tisíc......nevíte kolik stojí výměna spojky? Někteří mě opravdu neustále dokážou překvapit a) než abych čekal, zda se mi servis ozve na mail - to bych opravdu oželel pár kaček za telefon a rovnou se se servisem dohodl co a jak b) přemýšlet o tom, že spojku vyměním za spojku z vrakáče to přece nemůžeš myslet vážně. Výměna spojky je spojena s kupou práce a použít starej díl s tím, že si celou anabázi třeba za čtvrt roku zopakuju - to mi nepřijde jako šetření na správném místě. Co se týče ceny spojky, záleží na tom, jaké HDI máš - zda 66 kW nebo 80 kW (66 nemá dvouhmotnostní setrvačník). Mě u Vašendů měnili spojku nedávno a cena byla včetně práce kolem 17 000,- Kč - 80 kW HDI. Citovat
BV406 Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 medvede, to ti menili i ten setrvacnik ??? Citovat
ross29 Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 jenže já 17 000 u sebe nemám tedka, nemyslíš že v to je ten důvod proč takhle přemejšlim? Citovat
Medvěd Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Původně zaslal: BV406 medvede, to ti menili i ten setrvacnik ??? Ano, měnili mi celou sadu (ani bych jiné řešení nechtěl) a to nějakou náhradní sadou přímo od VALEA - už je nahražen problematický dvouhmotový setrvačník jednohmotou, samořejmě s odpruženou lamelou. Tato sada stojí cca 12000,- Kč, práce byla původně odhadnuta na 3000,- Kč, ale došlo k nějakým problémům při demontáži přední nápravy (musí kvůli tom u ven a měl jsem totálně zrezlé šrouby, takže na demontáži ztrávili o několik hodin víc, proto cena o ty 2000,- Kč vyšší). To ross29: Každá sranda (i ježdění autem) něco stojí a než abych riskoval, že na vrakáči koupím za 5000,- spojku, zaplatím 3000,- za práci (spíš víc) a za pár týdnů tu anabázi budu opakovat - to bych raději šetřil a chvíli nejezdil, než bych ty kačky sehnal. Je třeba si i uvědomit, že na novou sadu máš záruku, zatímco se starou sadou se můžeš maximálně vyfotit (a sehnat servis, kterej by Ti starou spojku namontoval taky nebude sranda, je něco jiného vzít na vrakáči dveře a něco jiného takový díl jako spojka). Citovat
ross29 Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 Původně zaslal: Medvěd To ross29: Každá sranda (i ježdění autem) něco stojí a než abych riskoval, že na vrakáči koupím za 5000,- spojku, zaplatím 3000,- za práci (spíš víc) a za pár týdnů tu anabázi budu opakovat - to bych raději šetřil a chvíli nejezdil, než bych ty kačky sehnal. Je třeba si i uvědomit, že na novou sadu máš záruku, zatímco se starou sadou se můžeš maximálně vyfotit (a sehnat servis, kterej by Ti starou spojku namontoval taky nebude sranda, je něco jiného vzít na vrakáči dveře a něco jiného takový díl jako spojka). je mi to jasný no, škoda jen že se všechno posere když se to nejmín hodí heh. Citovat
Otan Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Původně zaslal: ross29 ještě poslední dotaz, když s tim pojedu co se stane nejspíš? mám jezdit všude na trojku? nebo jak? abych neřadil..... Některým neporadíš, jak píše ozzy -- je to Tvoje auto.. Citovat
Medvěd Odesláno 12. červen 2009 Odesláno 12. červen 2009 Ross29 - pokud s tím pojedeš, je možné, že najedeš třeba i několik desítek km (malá pravděpodobnost) nebo Tě spojka opustí a něco dalšího odejde s ní (řekl bych že pravděpodobnost, že bude servis ještě v jiné finanční rovině než těch 15 - 20 000,- Kč je nepoměrně vyšší). Jak už tu psali ostatní, je to Tvoje auto - ale já bych s tím ani nevyjel z řady a ne abych přemýšlel, že budu jezdit na trojku, abych nemusel řadit - takový rozjezd na trojku autu opravdu pomůže (do kytek). Citovat
ross29 Odesláno 12. červen 2009 Autor Odesláno 12. červen 2009 ok rozumim tak děkuju za rady, jezdit nebudu vůbec. Citovat
ross29 Odesláno 23. červen 2009 Autor Odesláno 23. červen 2009 tak to neni spojkou ale zadřenym motorem, je v nom plno černýho oleje všude a na rysce žádnej taky došla chladící kapalina, myslíte že to jde opravit? Citovat
Ferry Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 na tech fotka neni nic videt, odtahni to nekam do servisu, neuraz se, ale nevypada, ze bys tomu nejak zvlast rozumel a neco s tim sam vymyslel Citovat
ross29 Odesláno 23. červen 2009 Autor Odesláno 23. červen 2009 Původně zaslal: Ferry na tech fotka neni nic videt, odtahni to nekam do servisu, neuraz se, ale nevypada, ze bys tomu nejak zvlast rozumel a neco s tim sam vymyslel jj nerozumim proto se ptám, v pohodě už je to v servisu Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červen 2009 Odesláno 23. červen 2009 jestli máš opravdu zadřený motor,tak ho neopravuj --stojí to hodně peněz sežeň jiný stejný typ motoru (dnes už jsou...) a vyměň ho--je to levnější a hlavně spolehlivější,než by se někdo tady hrabal v klice,ojnicích,pístech atd. Citovat
weninger Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 setrvacnik se nemeni jen obcas pokud je v pici, ja menil spojku VALEO (sadu) a vysla me na 5500kc plus prace Citovat
zzipCZ Odesláno 24. červen 2009 Odesláno 24. červen 2009 no tak to jsem zvědavej jak to dopadne protože nevěrím tomu že je zadřenej motor a projevuje se to na spojce:bojim to se spíš ta spojka rozletěla a někde se něco urvalo nebo prorazilo:nevim [upravil dne 24/6/09 zzipCZ] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.