Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak to ti ja uz neporadim s tym altikom, ale ak je z takeho isteho motoru tak hadam hej, ale to uz musia zasiahnut odbornici aby som ta neoklamal

[upravil dne 11/6/09 marko306]

Odesláno

tak jsem to dneska rozdal.a zjistil jsem že se mi klepe strasne remen co pohani altik a takove ty kravyny.klepe se mi v mistech kde vede od remenice klikove hřidele ke kompresoru klimatizace tak v tech mistech.zkoušel jsem ho vic napinat a nic.A pak jsem zjistil že kdyz v aute vypnu vsechnu elektriku a jde jen motor tak je klid.ale když zapnu světla vetrak nebo neco.tak to začne zas rachotit a ten řemen se klepe.Chlapy prosim poradte už me to važne sere ale hodne.dik Jarda.

Odesláno

Vždyť ti už všichni tady říkali, že to je alternátor. Tak co chceš ještě slyšet? Vymontuj alternátor, a nech jej spravit. Vyměnit volnoběžku, vyměnit ložiska, přetočit a vyleštit kroužky rotoru a nové uhlíky. Stačí to? Ještě to může být zadřený kompresor klimatizace. To, že jezdíš s vadnou klimatizací, je tvoje chyba. Náplň stojí pár stovek a ty jsi vyrobil závadu za několik tisíc.

[upravil dne 15.6.2009 kobr]

Odesláno

dobra takže v prdeli ta volnoběžka.jsem se jen ptal jestli si to člověk udělá doma výmenu té volnobežky.tak se nerzčiluj.ohledně té klimatizace mám tam někde netěsnost a jinak s ní nejezdím.uteklo mi asi tak za čtiři měsíce chladivo po doplnení.mechanik se na to vysral aby zkontroloval těsnost.tak asi takhle k tomu mám vysvětlení já.člověk se na něco jen pta protože neví.a někdo se kvuly tomu rozčiluje.myslím tím kolegu nademnou.

Odesláno

Jaroslav Čapek: Omluvám se předem za níže použité výrazy, normálně je nepoužívám, ale toto už se nedá.

Každej ti tady 10x psal že se jedná o altík, to že jsi idiot a nedokážeš pochopit že máš sundat řemen, a zkontrolovat rukou všechny kladky a řemenice, která přesně se klepe už je trochu moc. Jelikož se ti klepe remen v závyslosti na odběru proudu znamená že máš v prdeli altík. Takže už nás neser a pusť se do toho!!!

Odesláno

Nevím jak přesně to vypadá, ale dle Serviceboxu na to bude stačit gola a nejaké klíče, případně imbus, nebo torx. Ale dle rad bych ho aspoň nechal zkontrolovat někde kde dělají alternátory, případně udělat GO, když už ho budeš mít dole. Škoda že jsem si to přečetl až teď podíval bych se ti jak přesně vypadá altík na 206, byl jsem dnes v garáži.

ih57a51a.jpg

• O 2 týdny později...
Guest servisman
Odesláno

nevím proč by se měla měnit řemenice na altíku :myslim vyměnil jsem řemenici na klice protože mi se pootáčela,nic jiného a mám klid

Odesláno

Na alternatore je volnobezka a ta ma myslim zabranit spatnemu pootoceniu altiku aby sa nedostalo do el. rozvodov napatie opacnej polarity. A ked sa volnobezka zacne prisierat tak klepe a casom sa zadre.... Toto sa stalo jednemu znamemu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...