Jaroslav Čapek Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 Ahoj lidi už mě to otravuje.Klepe mi u auta neco na volnobech.Mám novou řemenici na klikovce.Kdyz sundam řemen co pohani alternator a servo a klimu.tak je krasne ticho.Ale zjistil jsem zě kdyz je ten řemen nasazenej tak se zespoda tak klepe.A myslim že to dela on.nebo ja už fakt nevim.tu napinaci kladku mam novou.Poradte prosim.Mam 406 Hdi 80 kw rok 2001.Diky Jarda. Citovat
Guest servisman Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 řemenice klimy může taky zlobit Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 10. červen 2009 Autor Odesláno 10. červen 2009 Ale nejde mi do hlavy že když sundam prave kolo podbech.Tak vidim ten řemen mezi co je remenice na klikovce a klimou že se ten řemen strašne klepe.Ale nekdy to děla a někdy ne.A když třeba zapnu svetla nebo nakou elektriku tak to dela nekdy vic a nekdy ne.Jak kdy.ja už fakt nevim.Budu rad když napišete co by to mohlo bejt. Citovat
marko306 Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 na 100% je to remenica od klukovky. Nedavno som to riesil a mal som taketo priznaky ako ty. Mne pomohlo dotiahnutie srobu co drzi tu remenicu. Skus ju aj ty dotiahnut. Ak je povolena tak to zbadas aj tak, ze ked sa zhora pozries na nu tak pri nastartovanom motore ti kmita do stran Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 10. červen 2009 Autor Odesláno 10. červen 2009 a myslis že by byla povolena?třeba když pohybuju na míste volantem tak to strašně rachoti. Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 10. červen 2009 Autor Odesláno 10. červen 2009 Ale kdyz sundam řemen tak je ticho motor si krasne přede. Citovat
marko306 Odesláno 10. červen 2009 Odesláno 10. červen 2009 ano je to tym, ked zhodis remen tak remenici nic nekladie odpor a je ticho. Mne to tak klepalo ako Ferov traktor z druzstva:D a hlavne prvy valec, som si myslel, ze mam podpaleny ten valec, ale to sa tie zvuky a vybracie tak prenasali a skreslovali Ak ti nepomôze dotiahnutie tak vymena. Niekedy su tie remenice z troch kusov: remenica(kov) potom taky gumenny prstenec a zas kovove voditko pocom uz ide samotny remen. A ten gumenny prstenec zacne v podstate presmykovat(odlepi sa od tych kovovich casti) a uz neudrzi tu remenicu v rovine [upravil dne 10/6/09 marko306] Citovat
BV406 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 no, pise, ze ma tu remenici novou, myslis, ze by ten kus byl tak vadny a od novoty se rozpadl ? Citovat
marko306 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 aha to som si nevsimol, slepec:cool: ale mohli mu ju zle dotiahnut potom si remenica sadla a povolila. Citovat
El-Chio Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 Mna tak napada volnobezka alternatora. Ked je to zavysle na odbere. Mne to tiez klepe a mechanik mi tvrdil, ze je to asi volnobezka alternatoru, ze to robilo aj jemu, ale u mna je to nakoniec ta remenice prave teraz nejak sa meni Kolko stoji ta remenica nech mam prehlad ked budem preberat auti Citovat
marko306 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 mne ked sa to povolilo tak zevraj okolo 3000sk minuli rok, ale neviem presne Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 11. červen 2009 Autor Odesláno 11. červen 2009 Ahoj tak jsem to zkoušel dneska tu řemenici dotahnout a je dotažena.A vubec se neklepe.Tak co myslíte chlapy co to je?Mechnik mi taky povídal že to je ta volnoběžka na altiku.Co se tam na ni kazi?A pujde to vymenit doma?Diky moc.Jinak tu řemenici na klikovce mám uplne novou.Napinak taky.řemen jsem taky daval.Ja se s toho uz asi poseru.strasne me to štve.Dneska jsem na to koukal a mel jsem natočenej motor a co mame tu řemenici u klikovky a pak je kousek dal kompersor tak mezi tim se ten řemen strasne klepe a rachoti,jsem si jistej že to je tam odtud stasne se klepe. Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 11. červen 2009 Autor Odesláno 11. červen 2009 ahoj me stala 3 000kč s praci ta řemenice myslim Citovat
marko306 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 tak to moze byt remenica kompresoru. A tu remenicu klukovky si nemal vobec povolenu? Lebo to nie je zrejme z tvojej odpovede Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 11. červen 2009 Autor Odesláno 11. červen 2009 a jak poznam že to je řemenice kompresoru?Ta řemenice klikovky nebyla povolena vubec.Jsem to zkousel a protačel jsem motor. Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 11. červen 2009 Autor Odesláno 11. červen 2009 a kdyz vsechno vypnu myslim elektriku.treba ventilator svetla a takove veci tak to přestane rachotit.jak kdy. Citovat
marko306 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 pises, ze ti to tam kmita ten remen v tych miestach. Ak zapnes klimu tak by mala tiez este viac kmitat ta remenica od kompresora Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 11. červen 2009 Autor Odesláno 11. červen 2009 a kdyz ta řemenice od kompresoru kmita tak je v hajzlu?ja ji mam ted prazdnou mam nekde nakou dirku myslim klimu.chlapy ja uz nevim.piste nazory. Citovat
marko306 Odesláno 11. červen 2009 Odesláno 11. červen 2009 aha tak to ani klimu nezapnes. A ani nezapinaj. A rachotit ti to prestane preto, lebo alternator nedava taky odpor a remen sa toci s mensim odporom ked vypnes spotrebice. Cim viac spotrebicov zapnes tak tym viac prudu altik vyraba je zatazeny a aj remen je zatazeny. Skus este raz zhodit remen a rukou alebo nejakou pakou jemne zasponuj remenice zboku(klima, altik, cerpadlo) ci tak nezistis ktoru mas volnu Citovat
Jaroslav Čapek Odesláno 11. červen 2009 Autor Odesláno 11. červen 2009 Ona se zapne ale moc nechladi.tak to asi vypada na alternator vid?a hodil by se ta řemenice s jineho alternatoru kdyby to byla řemenice na alternatoru?mam altik s 806 stare benzinove třeba by se ta řemenice hodila. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.