Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dělala se někdy tato motorizace v 6stupňovém manuálu? Do 607 se dával tento agregát také a tam šestka je, případně dala by se dát převodovka z 607 do 406? Co by se všechno muselo měnit?:myslim Díky.

Odesláno

Jardo - nelázni, vyhodit peníze se dají určitě smysluplněji.

Netvrdím, že 6ti kvalt je špatná převodovka, jen těch investic do překopání 406ky bude podle mě potřeba víc než hodně.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Jardo - nelázni, vyhodit peníze se dají určitě smysluplněji.

Netvrdím, že 6ti kvalt je špatná převodovka, jen těch investic do překopání 406ky bude podle mě potřeba víc než hodně.

Zajímá mne to zda to jde a případně jak :) To, jestli se to vyplatí nebo ne je věc druhá :D

• O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím nevím jestli tohle vlákno ještě někdo sleduje , ale taky mě přepadla myšlenka na 6 převodu u 406. Mám 110k HDI a zajímalo by mě jestli by tam pasovala převodovka ze 407 2.0 HDI . Nebo je to uplnej nesmysl cpát tech 6 kvaltu do 406 ky? Mělo by to vůbec nějaký efekt? myslím kladnej :-)

Odesláno

Už jsem to tady psal asi stokrát: nejprve si ověř, kolik otáček má 6-ka při určíté rychlosti. Pravděpodobně dojdeš k závěru, že stejně, jako původní 5-ka. U 607 tento rozdíl (pětikvalt vůči šestikvaltu) je asi 2%, což teda nestojí za výměnu.

Odesláno
Problematiku vestavby 6-kvaltu ze 407 do 406 HDI už jsem tu popisoval několikrát.

No je to možný že se něco psalo, ale přes vyhledávání se toho moc najít nedá poslední dobou když něco hledám na foru tak vesměs přes google, protože to místní hledání nějak nefunguje nebo ho neumím používat :D . Jinak jsem něco navíc našel a usoudil že šestka se nevyplatí řešit . Tak dík za reakce

• O 2 týdny později...
Odesláno

..napr. mne nejdo o to riešiť aka dlha je 5ka a 6 ka ale ide mi o to aby boli kratšie kvalty,bo chcem urobiť auto na šprinty a tam by sa to trebars hodilo ale aj bežne...

..čo viem tak zo 607mi 2.2 hdi do 406 2.2 hdi 6kvalt pasuje ,keby mam na to chuť a peniaze dal by som sa na to ale takto to nebudem riešiť,možno časom

2.2hdi ma na 5 ke pri 130 okolo 2550ot.

[upravil dne 8/3/11 19:13 Bjukemen]

• O 2 roky později...
Odesláno

Dobrý den,

omlouvám se že oživuju tak zastaralý post, ale taky jsem kolem toho něco hledal.

Na foru 406oc.co.uk to zkoušel nějaký srb.

Co jsem pochopil, tak jako nejvhodnější označil převodovku z C5 2.2 hdi, kod motoru 4HX rok 2002 nebo 2003. Má údajně stejné uchycení k šasí jako 406.

Jinak 1. - 4.st je stejný, 5st je malinko kratší a 6st je malinko delší oproti originálu.

Tady jsou převody:

GR ML6 ML5

1 12 x 41 12 x 41

2 23 x 41 23 x 41

3 33 x 37 33 x 37

4 x 44 35 44 X 35

5 51 x 33 51 x 31

6 58 x 31 N / A

R 12 x 23 12 x 23

HLAVNÍ 17 x 67 17 x 67

Je pravda, že ten 5ti kvalt není zrovna ideální volba a potenciál motoru 2.2. hdi lehce ubíjí.

To jen kdyby se našel někdo, kdo by byl dostatečně zručný a měl tolik zkušeností a chuti to zkusit:)

Odesláno

Nějak mi tam chybí fotky a bližší popis...

Na tohle téma jsem si vzpomněl zrovna o víkendu, když mi na čtyřku pod plným plynem do kopce proklouzla spojka. Takže teď mám trochu dilema, buď vyměnit spojku a nechat tam původní 5-kvalt, nebo do té 806 zkusit naroubovat 6-kvalt z 407, který se mi stejně válí pod stolem. Se všemi překážkami, které jsem už popisoval - je tam obráceně spojka (2,0 RHZ má tažnou), na převodovce chybí díra pro snímač na setrváku, na původní setrvák nejde dát spojka ze 407 a celý komplet spojky z RHR i se setrvákem zase nejde použít pro RHZ, protože nemá drážky pro snímač. Popravdě na to hraní nemám čas ani náladu, ale zase tu převodovku přímo mám a stejně se ta původní musí vyndat...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...