Qcko Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Tak tu je zoznam pokut, ktore nam mozu nasi strazci zakona dat, dufam, ze to tu este nie je, ak je, tak to zmazte:roll Citovat
elton Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Hlavně se mi líbí to Používání hanlivých gest a jinývh vulgárních projevů. To by se mělo pokutovat i u nás. Citovat
Kurt Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Ještě flastr za dloubání v nose a říhání a máte to komplet. Citovat
Edison Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Ta gesta bych pochopil spíš jako gesta na policisty. Někteří řidiči si zasloužej i víc něž jen gesta. Citovat
Fakir Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 No, aspoň nemáte bodovej systém. Zajímalo by mně, jak by mi dokázali, že jsem ten antiradar za sklem zrovna používal. Citovat
MatrixChose Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Ono jde o antiradar aktivní - tzv. ruší jejich radar a to opravdu poznají Citovat
virnik Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 naši dopravaci použivaju laserove zameriavače a tie sa daju len velmi obtiažne zistit Citovat
dolly1010 Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 ...a když už je zjistíš, tak seš stejně změřenej. Jo a měšťáci musej měřenej úsek označit cedulej. To je pak účinnost Citovat
Qcko Odesláno 2. červen 2009 Autor Odesláno 2. červen 2009 Ked ti najde v aute antiradar, tak ti moze zobrat technicak (aj ked neviem preco), aj ked antiradar nie je pouzivany, pretoze je zakazana jeho pritomnost vo vozidle:D . . . aspon tak som to pocul:aut Citovat
Edison Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Ono by se to dalo odůvodnit použitím (exixtncí) nehomologovaného zařízení na vozidle. Citovat
Fakir Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 MatrixChose: jasně, ale tohle se snad nesmí používat nikde a je to navíc obtížně k sehnání. Mám na mysli (a věřím že oni taky) klasický detektor radarů. Qcko: jasně, já jen že tabulka nahoře říká \"používat\". Směrodatné je samozřejmě to, co je napsáno v zákoně. Edison: skutečně? V tom případě je nehomologované zařízení v autě i moje PDA, jeho držák a držák na brejle na stínítku spolujezdce. A co třeba takové CBčko? Řeší se u něj atest 8SD? Podle mně tohle nemá šanci na úspěch. Já bych spíš vycházel z toho, že mám právo vědět, že jsem kontrolován (obzvláště když je v současnosti rychlost naprosto nesmyslně démonizovaná), resp. že jsou o mně právě shromažďována nějaká data. Citovat
PnR Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 „Používanie technických prostriedkov a zariadení, ktorých činnosť umožňuje odhalenie alebo ovplyvňovanie funkcií technických prostriedkov, používaných pri plnení úloh na úseku výkonu dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, alebo ich umiestnenie vo vozidle spôsobom, ktorý umožňuje ich použitie, je zakázané.“ laserove antiradary sa pouzivaju tak, ze tam je cidlo ktore hned ako zisti ze na teba namierili laser zacne vysielat na rovnakej frekvencii ako ten laser. tj operatorovi radaru tam vyskoci error. pekny dovod odstavit auta a preliezt ho do srubky. tieto antilasery su vecsinou ako parkovacie senzory takze to nie je take lahke vymontovat takze vam moze zobrat technicak klasicky pristroj je detektor (slongovo antiradar ale on nerusi merania) funguje ako radio. klasicke radary vysielaju na nejakych frekvenciach, \"antiradar\" scanuje tieto frekvencie zistuje intenzitu atd.. fakir: prave preto sa v radiach veselo moze rozpravat kde meraju, kde su hliadky.. davaju ti vediet kde sa mera, ked nepocuvas tvoja smola. tj pravne to maju osetrene. [upravil dne 2.6.2009 PnR] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 S tym pravnym osetrenim by som nesuhlasil. Vzdy ked sa niekam presunu, vola az ten prvy odchyteny... Ty nemusis mat ve voze radio, oni by ti to mali pak dat vedet jinak... Dalsia vec je ta, ze oni sa ty vo vozidle nemozu hrabat... Tj urcite ty nemuzou zacit na silnici rozebirat neco, nebo ty hledat nekde neco u motoru. U klasickych radarov to bol problem, ze sem muselo jeho klasicke zabudovane cidlo montovat nekde do predku naraznika... Dalsi vec sou ty erorovy hlasky. Pokial sa nemylim, tak ked pocas merania mera s laserom, a zle zlamiery, alebo pri merani proste pohne s rukou (nevim, mam to ze sliseni) tak mu error vypise taky ... Dalsi vec je pak ochrana... Kdybych tymto antilaserem odradil laserovej radar, kterej je pravdepodobne nekde daleko, tak mi o tom tenhle \"antilaser\" ma dat vedet - malo by to byt ich zakladna funkce. Pokud je nekdo schopnej, a dobre je namontuje, ze nebude zlozite je odmontovat, tak si auto prasknu ku krajnici, odpojim ho, a hodim ho do kufru... Pak jak mi dokazou, ze sem neco rusiL ? [upravil dne 2/6/09 Lubk0] Citovat
shwaara Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Je to jak pise Lubk0. Obsluha laseru nepozna rozdil mezi rusenim a nespravym zacilenim. To bych ale na verejnem foru nerozebiral! Vuz vam na miste mimo nekolik jasne stanovenych duvodu opravu prolezat nemohou. Ad prenosne antiradary: Ta citace zakona sedi, je na kazdem, jake si z toho pro sebe vyvodi zavery o \"zakazu\" AR na SK..... Moznosti existuji. Resenim je pevna sada, ktera se hodi do narazniku a nepritahuje nici pozornost Citovat
Edison Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Původně zaslal: Fakir MatrixChose: jasně, ale tohle se snad nesmí používat nikde a je to navíc obtížně k sehnání. Mám na mysli (a věřím že oni taky) klasický detektor radarů. Qcko: jasně, já jen že tabulka nahoře říká \"používat\". Směrodatné je samozřejmě to, co je napsáno v zákoně. Edison: skutečně? V tom případě je nehomologované zařízení v autě i moje PDA, jeho držák a držák na brejle na stínítku spolujezdce. A co třeba takové CBčko? Řeší se u něj atest 8SD? Podle mně tohle nemá šanci na úspěch. Já bych spíš vycházel z toho, že mám právo vědět, že jsem kontrolován (obzvláště když je v současnosti rychlost naprosto nesmyslně démonizovaná), resp. že jsou o mně právě shromažďována nějaká data. To, že se u některých zařízení atesty neřeší neznamená, že by se řešit neměly, natož nemohly. Já osobně vím o držácích, které atesty nemají a rozhodně nejsou bezpečné. Napsal jsem to proto, že \"Kdo chce psa bíti, hůl si vždycky najde.\" A pokud polda bude chtít pokutovat za antiradar, nebo za držák GPS, tak to udělá a bude postupovat podle předpisů. S tím prostě nikdo nic neudělá. Citovat
Edison Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 A není prostě nakonec nejlepší a nejlevnější prostě jen dodržování předpisů? Pak o mě nikdo žádné údaje neshromažďuje, takže mi i toto může ýt zcela ukradený. A ten, kdo se staví porušováním předpisu mimo zákon, těžko se podle mé logiky může odvolávat na ochranu zákona, který to postihuje. Citovat
Medvěd Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Původně zaslal: Edison A není prostě nakonec nejlepší a nejlevnější prostě jen dodržování předpisů? Pak o mě nikdo žádné údaje neshromažďuje,... Dovolím si jemně oponovat. Momentálně se prověřuje zákonnost měření úsekovými radary (třeba v Praze na Jižní spojce), kde se shromažďují RZ a fotky všech aut do úseku vjíždějících a z něho vyjíždějících, následně jsou vybírána ta vozidla, která údajně překročila rychlost. Problém ale je podle právníka v tom, že pokud nespáchám přestupek, nemůže si mě ani detail mého auta jen tak fotit - uvidíme, jak se tento precedentní problém nakonec vyřeší (osobně s přeju, aby poměrové radary byly staženy, ale asi zústane jen u mého přání a spíš se najde nějaká \"třetí\" cesta). Citovat
309GT Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 A jak se řeší navigace s vyhledáváním radarů?Myslím ve švícarsku nebo švédsku jsou určité typy navigací zakázané Citovat
Supersonic Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 No tak v případě ČR všechny pokuty navýšit ještě o 100% a bude klídek. K tomu dost hlídek, hlavně v obcích a ta svoloč si to rozmyslí jezdit kilo přes vesnici:potlesk:potlesk Pro polovinu republiky zaplatit pokutu ve výši 20tis. znamená vzít si úvěr:P Citovat
Edison Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Edison A není prostě nakonec nejlepší a nejlevnější prostě jen dodržování předpisů? Pak o mě nikdo žádné údaje neshromažďuje,... Dovolím si jemně oponovat. Momentálně se prověřuje zákonnost měření úsekovými radary (třeba v Praze na Jižní spojce), kde se shromažďují RZ a fotky všech aut do úseku vjíždějících a z něho vyjíždějících, následně jsou vybírána ta vozidla, která údajně překročila rychlost. Problém ale je podle právníka v tom, že pokud nespáchám přestupek, nemůže si mě ani detail mého auta jen tak fotit - uvidíme, jak se tento precedentní problém nakonec vyřeší (osobně s přeju, aby poměrové radary byly staženy, ale asi zústane jen u mého přání a spíš se najde nějaká \"třetí\" cesta). No... oponuješ, ovšem ke zcela jiné zálžitosti, z jiného zákona. :-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.