Marek - K Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Uz som sa snazil toho tu dost precitat ze kde by mohol byt problem, som sa pytal aj automechanikov co poznam, ale zatial nik nevie co by to mohlo byt mam taky problem ze nemozem nastartovat auto, ide o P 406 , 80 kW motor, rok vyroby 1999, stary model, motor HDi, problem je v tom ze auto nemozem nastartovat ked je 8 stupnov (nizsie teploty teraz nie su, celu zimu islo), napr v pondelok bolo 10 stupnov a nastartovalo v pohode, dnes bolo 8 stupnov a ani za ten svet, motor sa toci v pohode, zhavenie funguje, vymenil som snimac otacok motora, ten to nerobi, sa mi to zda velmi zavisle na teplote, a vzdy ako je 10 stupnov tak uz je to v pohode dnes rano som motoru odpojil snimac teploty chladiacej kvapaliny a skusil som ho nastartovat, co sa mi aj podarilo, motor zacal zhavit a aj ventilatory sa hned pustili, co bolo normalne kedze asi nevedela riadiaca jednotka teplotu, motor naskocil ale mal nepravidelny chod, zapojil som pocas behu motora snimac, a motor zacal bezat normalne aku funkciu ma snimac teploty chladiacej kvapaliny? moze pri nizkych teplotach nieco blokovat, resp. riadi nejako zmes? alebo je este nejaky iny snimac, ktory dava info riadiacej jednotke, ze by nastalo blokovanie privodu nafty? Tak sem tam sa mi stavalo ze neislo nastartovat a ked na neho trochu zasvietilo slnko, tak hned na prvy krat nastartovalo. Mne to pripada na nejaku elektronicku zavadu. neviem ci to s tym suvisi, ale pri vyradeni mi sem tam stupnu otacky nad 1000, sem tam su normalne, a ked pridavam, tak sem tam ako keby sa v rozmedzi od 2000 do 3000 otacok mierne zasekaval otackomer Citovat
Xantik Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Hlavně podle poslední věty z těma otáčkama bych řek, že to vypadá na starej známej DRV ventil neboli regulátor tlaku na common rail čerpadle. Zkusil bych ho vytáhnout a pořádně ho profouknout vzduchovým kompresorem. [upravil dne 2.6.2009 Xantik] Citovat
vlado-.m Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 Původně zaslal: Xantik Hlavně podle poslední věty z těma otáčkama bych řek, že to vypadá na starej známej DRV ventil neboli regulátor tlaku na common rail čerpadle. Zkusil bych ho vytáhnout a pořádně ho profouknout vzduchovým kompresorem. [upravil dne 2.6.2009 Xantik] Moze mat ventil DRV pri normalnom starte a bez kolisania ot., vplyv na vykon motora? Alebo sposobuje len opisane blbiny. Citovat
foxo Odesláno 2. červen 2009 Odesláno 2. červen 2009 ono priamo ten DRV to nejak neovplivni, ale na zaklade zle vyhodnocovanych udaju z teho DRV ti PC hodi auto do nouzoveho rezimu... Ale samo, ze ked je maly tlak, tak tam za tu chvilku nevstrekne vstrekovac tolko nafty, kolko by sa patrilo. Citovat
Marek - K Odesláno 3. červen 2009 Autor Odesláno 3. červen 2009 ten DRV ventil som vymenil uz predtym, ale vobec to nemalo ziaden vplyv, dokonca sa mi zda ze tie otacky, resp. co ukazuje otackomer na volnobehu (skace od tych 850 do 1000, aj to nie vzdy) sa horsi, teda robi cim dalej castejsie., raz sa sice stalo ze sa otackomer zastavil na 2000, a pritom som mal vyradenu rychlost, realne vsak ten motor tolko nemal, to by bolo pocut do nudzoveho rezimu sa ale auto nikdy nepreplo, takze tak, mozu to byt nejake ine snimace? ktore mozu ovplynit start motora? dnes bolo 12 stupnov a v pohode slo, Citovat
kobr Odesláno 3. červen 2009 Odesláno 3. červen 2009 Ten snímač teploty hodnotí, jak dlouho bude trvat žhavení a dožhavování za běhu motoru Citovat
Marek - K Odesláno 4. červen 2009 Autor Odesláno 4. červen 2009 Tak dnes bolo 9 stupnov a neslo nastartovat, skusil som odpojit aj ten snimac teploty a neslo to, motor toci ale ako keby vobec nevstrekovalo naftu takze snimac teploty to asi nebude, ktore ine snimace este davaju info riadacej jednotke? moze to suvisiet s vahou vzduchu? neviem presne naco je, alebo s tym potenciometrom co riadi volnobeh ci tak nejako? alebo je tam skrtiaca klapka, ktora by na to mohla mat vplyv? resp. krokovy motorcek? Citovat
Marek - K Odesláno 5. červen 2009 Autor Odesláno 5. červen 2009 vie niekto ako mozem zistit ci vobec vstrekuje naftu do motora? chcel by som to zistit hlavne vtedy ked mi toci motor a ked nestartuje, ci sa to da nejako zistit? (bez diagnostiky) Citovat
Marek - K Odesláno 20. červen 2009 Autor Odesláno 20. červen 2009 bol som na diagnostike, vsetko v najlepsom poriadku, len ho proste nenastartujem, tlak v rampe super, korekcia vstrekov je tiez super, takze bohvie preco nechce ist, ktore snimace rozhoduju o vtrekovani nafty? resp. aby som vylucil niektore veci, co to asi niesu, mozu byt vstreky vadne ak su korekcie dobre? a prejavovali by sa iba pri teplote okolo 10 stupnov? da sa zisit na hdi ci vobec vstrekuje naftu? Citovat
Marek - K Odesláno 20. červen 2009 Autor Odesláno 20. červen 2009 este k tym otackam, to blbe len otackomer, teda ziadna suvislost tam nie je so startovanim Citovat
otec Odesláno 20. červen 2009 Odesláno 20. červen 2009 Všechny signály proudící do počítače a ven z počítače kontroluje diagnostika. Mimo palivového čerpadla v nádrži. Čerpadlo neposkytuje žádný signál pro diagnostiku. Udělěj tedy toto : 1. Odpoj přívod paliva od čerpadla u motoru / je tam rychlospojka/ dej si tam nějakou nádobku, pomocník ať zapne klíč zapalování aby čerpadlo běželo a sleduj jak nafta vytéká z hadičky. Nafta musí téct plným proudem rovně, pokud před hadičkou přepadává dolu - je slabý tlak. /Snad jsem to napsal srozumitelně - snažil jsem se/ 2. Další příčinou sníženého tlaku bývá kuličkový ventil s pružinkou, který je ve víku čističe paliva /taktéž neposkytuje žádný signál pro diagnostiku, je to mechanická záležitost/. Dá se dokonce i opatrně rozebrat a zkontrolovat, ale lepší je vzít někde jiné víko a vyzkoušet. Citovat
Marek - K Odesláno 23. červen 2009 Autor Odesláno 23. červen 2009 tak zatial s istotou neviem, ale asi to fakt bude palivove cerpadlo, lebo niekde som cital ze treba buchat po nadrzi a tak a ze potom ide, to som skusal a islo to, este skusim to co mi poradil otec, v plane mam este pripadne skontrolovat kable k cerpadlu a tak Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.