Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Kdo poradí při koupi televize? (VYŘEŠENO !!!)

Recommended Posts

Odesláno

Tak to je zajímavá informace - znamená to, že pokud TV chytám přes UPC a jejich Set-top-box, tak nemohu na jednom kanálu něco sledovat a současně nahrávat jiný program?

Sorry, ale přijde mi, že veškerý technický pokrok je dobrý akorát k tomu, aby co nejvíc lidí naštval. Analogové vysílání mi v životě nezmrzlo (u digitálu jsou prý podle mých informací minutové \"zámrzy\" v normě), teď zase nepůjde nahrávat si pořad \"do foroty\", protože budu potřebovat na každý prd jiný box - fakt super, ZLATÁ DOBA KAMENNÁ (ženská se starala o děti a oheň, chlap běhal po lese a nosil domů žrádlo A BYL KLID A POHODIČKA.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Tak to je zajímavá informace - znamená to, že pokud TV chytám přes UPC a jejich Set-top-box, tak nemohu na jednom kanálu něco sledovat a současně nahrávat jiný program?

Sorry, ale přijde mi, že veškerý technický pokrok je dobrý akorát k tomu, aby co nejvíc lidí naštval. Analogové vysílání mi v životě nezmrzlo (u digitálu jsou prý podle mých informací minutové \"zámrzy\" v normě), teď zase nepůjde nahrávat si pořad \"do foroty\", protože budu potřebovat na každý prd jiný box - fakt super, ZLATÁ DOBA KAMENNÁ (ženská se starala o děti a oheň, chlap běhal po lese a nosil domů žrádlo A BYL KLID A POHODIČKA.

No jo, ale nebyl peugeot-club a pažoutky. Ale srandy pryč, taky mne tato informace přímo dožrala, ale snad než dojde digitál k nám, tak se něco spraví a vymyslí. Nebo -:bacha:bacha:bacha

Odesláno

Můžeš,ale musíš si u nich objednat STB DVR,který má dva tunery a 160 HDD.Můžeš na něj nahrávat až 4 pořady najednou,ale čím víc toho najednou nahráváš,tím míň pořadů k tomu můžeš sledovat.

Jo a budeš za něj platit 150,-Kč navíc.:bacha

Odesláno

Pkr - nechápu mlátícího smajlíka, Ty jsi v UPC nějak zaháčkovaný?

Já nechci sledovat najednou čtyři pořady, já bych si rád nahrál pořad, který mě zajímá, ale televize ho v rámci konkurenčního prostředí nasadila přímo naproti pořadu, který mě zajímá stejně (kolikrát jde právě o to srovnání různých pohledů na podobný problém) - a tu možnost mi digitál prostě bez keců vzal. Platit o 150,- Kč víc nechci ne proto, že by mě to snad položilo, ale z principu nechci platit ani kačku navíc zas horší službu (digitál pro mě momentálně vyznívá opravdu hůř než ten zatracovaný a nemoderní analog).

Odesláno

Ty jsi v UPC nějak zaháčkovaný?

Tohle zas nechápu já.:D

Bylo to myšlený tak,že to jsou parchanti,když si za to účtujou takovou cenu.

Jinak současně s digitálem přijímáš dál i analog,takže další možnost je natáhnout analog z STB (koaxem)do videa,nebo DVD recorderu a programy analogové TV nahrávat na ně.Tam Ti stačí analog tuner.

Nebo do nich přivedeš digitál přes scart,nebo cinch,ale pak nahráváš pouze program,na kterej se díváš.

Uf.

Odesláno

Já mám už skoro rok plasmu Panasonic 42\" a jsem taky naprosto spokojenej, pouštím tam analog UPC - pro Medvěda: jo, já na ně zaháčkovanej opravdu jsem, stále výpadky a už je to dneska přesně měsíc, co měli přijít a odpojit to a ani nezavolali, prostě nic :bacha a pak ji mám propojenou s PC - DivX i DVD přes HDMI a obraz taky fajn :) Hlavně mi vyhovuje jejich menu, jednou jsem ladil Philipse a fakt jsem z toho byl na prášky a myslím si, že jsem technickej typ. U tý plazmy je prostě potřeba dávat bacha aby se tam nenechal puštěnej statickej obraz moc dlouho. K OLED, tak o tom se už mluví minimálně 5 let, ale zatím asi nic moc. A co se digitalizace týče tak mi přijde, že je to problém spíš ČR než technologie samý... :ticho

Odesláno

Nechtelo se mi to cele procitat, pouze pisi svuj nazor a zkusenost.

Na celem svete jsou dva vyrobci LCD panelu a od nich berou vsichni ostatni a dodavaji k tomu vlastni elektroniku a navic oba vyrobci LCD panelu od sebe opisuji. Na te elektronice (pokud je vyrobce trosku slusny) neni moc co pokazit, staci se na TV podivat a obraz se proste musi libit, kazdemu se libi jiny obraz.

Ad FullHD - pokud clovek nesleduje HD-DVD, BlueRay a podobne formaty vysokeho rozliseni, kterym sledovani bezneho televizniho vysilani rozhodne neni, tak to nepotrebuje a jen zaplati cca o 2 - 5 tisic navic.

O \"technologii 100Hz\" se ani nezminuji, protoze LCD panel pracuje na uplne jinem principu nez byly klasicke CRT TV a je to pouze marketingovy tah.

Mame Sony Bravia ne FullHD, ne 100Hz a nikdy nebyl obraz rozmazany a vysoke rozliseni mi zadny zdroj signalu nedodava, ziji s tim naprosto v pohode i klidne spim. :super

Odesláno

Ad. Samsung. Tuhle značku mám spojenou s výrobou HDD a CD/DVD mechanik a vždycky to byl takovej low-cost šunt :bojim proto týhle značce prostě nějak nevěřím i když ty TV umějí.

Escaper: jo jo, jak nastavím 50 Hz tak blíká, 100 Hz je to dobrý, prostě to tam perou kvůli cenovce a já nevim čemu.

FullHD jsem chtěl a i bych to využil, jen cena byla v tý době o dost vyšší :nevim

Odesláno

MatrixChose: nejak jsem to nepochopil co jsi tou reakci na 100Hz myslel, ja to myslel tak ze LCD panely neblikaji pouze se meni barva bodu u kterych to je potreba a to trva nejakou dobu a to je ta reakcni doba, ktera se uvadi. BLikat to nemuze protoze kdyz je zobrazena jedna barva, tak jsou body v klidu a nic se nemeni.

[upravil dne 1-6-2009 Escaper]

Odesláno

Samsung HDD moc low cost sunt nebyly, a byli prvni (nebo minimalne jedni z prvnich), kdo na LCD panely nabizeli zaruku 100% funkcnosti, tj. ne ze se vymena kona az po vypadku minimalne sesti, deseti nebo jineho XX poctu bodu, pokud nejsou vsechny vedle sebe ;)

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Ve škole jsme z toho stavěli PC a vím, jak se to vracelo, toť má zkušenost

:xvulto uz nejakej ten patek bude. Samsunzi se posledni dobou velice zlepsili ve vsem co delaji

Odesláno

Pokud už máš UPC, tak můj známej jim zavolal, že jde k jinýmu poskytovateli, protože mu nabízí dva STB a oni mu nabídli ten rekordér nebo že mu dají druhej STB. Zkus to, za to nic nedáš.

Ale jak jsem četl jinde, pokud jsi na kabelovce jako já, tak ti jde kabelem zároveň i analog. Samozřejmě jenom základní programy.

ZLATÁ DOBA KAMENNÁ (ženská se starala o děti a oheň, chlap běhal po lese a nosil domů žrádlo A BYL KLID A POHODIČKA.

jj jedinej problém jak velkou vykopat jámu na mamuta :aut

Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Jo, je to cca 5 let, to nepopírám a to je v IT a elektronice hodně dlouhá doba, ale ve mě to jaksi zůstalo ;)

mám stejnou zkušenost co se týče mechanik, HDD jsem táké dlouho nechtěl ale dnes bch ho s klidem koupil a LCD monitor jsem nedávno kupoval a prostě nemají chybu oproti ostatním. LCD prostě samsug umí a uměl...

Odesláno
Původně zaslal: Escaper

Nechtelo se mi to cele procitat, pouze pisi svuj nazor a zkusenost.

Na celem svete jsou dva vyrobci LCD panelu a od nich berou vsichni ostatni a dodavaji k tomu vlastni elektroniku a navic oba vyrobci LCD panelu od sebe opisuji. Na te elektronice (pokud je vyrobce trosku slusny) neni moc co pokazit, staci se na TV podivat a obraz se proste musi libit, kazdemu se libi jiny obraz.

Ad FullHD - pokud clovek nesleduje HD-DVD, BlueRay a podobne formaty vysokeho rozliseni, kterym sledovani bezneho televizniho vysilani rozhodne neni, tak to nepotrebuje a jen zaplati cca o 2 - 5 tisic navic.

C \"technologii 100Hz\" se ani nezminuji, protoze LCD panel pracuje na uplne jinem principu nez byly klasicke CRT TV a je to pouze marketingovy tah.

Mame Sony Bravia ne FullHD, ne 100Hz a nikdy nebyl obraz rozmazany a vysoke rozliseni mi zadny zdroj signalu nedodava, ziji s tim naprosto v pohode i klidne spim. :super

Chceš tím naznačit, že nynější televizory jsou na téměř stejné tech. úrovni a že se hlavně platí značka?Ze HD Ready a Full ready a jiné parametry nejsou až tak rozlišující? Něco takového jsem již slyšel.

Odesláno
Původně zaslal: Otan

Chceš tím naznačit, že nynější televizory jsou na téměř stejné tech. úrovni a že se hlavně platí značka?Ze HD Ready a Full ready a jiné parametry nejsou až tak rozlišující? Něco takového jsem již slyšel.

Kámoš dělal před lety v elektru a prodával televize. Např. Philips měl svojí fabriku na obrazovky ale nejlepší obrazovky šly z fabriky ne Philipsu, ale Loewe. A Loewe televize stojí 2x tolik než \"obyčejná\" SONY, LG, PANASONIC apod.

Odesláno

Tak 60 tKč fakt do televize investovat nehodlám, těch 20 tKč je pro mě opravdu strop (netvrdím, že nepokořitelným - ale maximálně řekněme o 10%), spíš by se mi líbila částka kolem 15 tKč.

Zatím tu tedy nejvíc hlasů padlo pro SAMSUNG, tak asi budu lovit v těchto vodách.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...