enikybeniky Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Tak jsem byl hrozně zvědavej, jak mi to bude po tom jejich slavnym zrychlování lítat. Jakožto odebíratel služby UPC Easy, tj. druhá nejnižší jsem měl přislíbeno zrychlení na nějakých 15 Mb/s. Jó, to by byla krása, jak to tak měřim přes dsl.cz nebo rychlost.cz, tak se někdy propadnu i na 2 - 3 Mb/s, občas se dostanu i na 10 - 11, ale 15 ani náhodou. Nemluvě o tom, že stabilita rychlosti je tedy dosti na štíru. Už jsem jim tam napsal o vyjádření, tak jsem zvědavej. Jaké máte vy zkušenosti? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Nezapomeň na agregaci, ted nevím jestli tam není 1:50, v lepším případě 1:20 Citovat
enikybeniky Odesláno 31. květen 2009 Autor Odesláno 31. květen 2009 No jo, s tou jsem u nich moc nepočítal, páč když jsem platil za menší rychlosti, tak to víceméně souhlasilo... Pak je člověk natěšenej na megazrychlení a vono skoro nic... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 No tak v ideálním případě pojedeš na max, v nejhorším se tam sejde pár stahovačů a rychlost stáhnou na sebe a tobě zbyde třeba 512 Kbit/sec Citovat
NicolasB Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 To je u UPC normální zavolej na infolinku trohu jim tam pohrozíš a hned platíš půlku ceny paušálu. Jinak s tou rychlost a stabilitou je to poslední dobou hrůza a děs. Jinak zkušenosti s UPC najdeš i na neofic. fóru http://www.upczone.cz/ Citovat
Guest bostich Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Tuhle diskuzi beru jako provokaci.Bydlíme v centru města v poměrně nově rekonstr.bytech a neni tu ani pevna linka ani kabelovka!!!Takže jediný co tu jde je ne zrovna kvalitní wifi.1Mbit(realných 700Kb (teda pokud vubec jde)) za 500KČ.O stabilitě nemůže být ani řeč. Sry ale musel jsem si postěžovat..... Citovat
Edison Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Mě teda můj 20Mbps lítá skutečně 20. Na WiFi 16. Na eri.cz. Citovat
wooody Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 já mám mít 16mega od O2 a koukejte, nekolikrat sem tam volal a porad nic [upravil dne 31/5/09 wooody] Citovat
Guest bostich Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Původně zaslal: wooody já mám mít 16mega od O2 a koukejte, nekolikrat sem tam volal a porad nic Pohrozit jim že jdeš jinam.Jak tu už někdo psal:) Citovat
Edison Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Měřidlo na DSL je divný... Na ERI to měří mnohem líp a ještě to dělá QoS analýzy a spousty dalšího. Citovat
Edison Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Anebo tady: http://www.speedtest.net/ Citovat
Medvěd Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Já jsem s internetem UPC poměrně spokojenej, horší je to s televizí, která po přechodu na slavné digitální vysílání a Set-Top-Boxy velice často stávkuje. Projevuje se to tak, že mi klidně i na několik minut \"zmrzne\" obraz (na všech přijímaných kanálech), pak se zase normálně rozjede a vše funguje jak má. Občas se mi i objeví jakýsi rozostřený čtverečkový proužek - netušíte, kde může být problém??? (proužek mi tolik nevadí, \"zmrznutí\" obrazu i několikrát týdně je ale fakt docela problém). Citovat
Edison Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Jak je to u O2 s agregací nevím. U UPC mi ovšem nepřijde, že by mi něco agregovalo. Citovat
negrbob Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Mam to same co ty takze ted jedu na 15mbit/s pravidelne stahuju z rapidshare a nikdy mi neklesla rychlost pod 1,8MB/s takze to slape perfektne. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 To sem docela udivenej s poskytovanich sluzeb... U nas na optikach kdyz se zekne rychlost, ta aj plati. Dokonca u obycejnych DSLek, pokud ma mat nekdo rychlost 2 mbit, vetsinou si nameri 2.3 az 2.5, pokud 3,5 tak si take nameri vetsinou o neco vic. U nas sme meli dakedy davno 10 mbit chello, a nebyl s tym vubec, ale vubec zadny problem, a rychlost sla konstantne stale rovnako. Jedien, kde boli a sou taketo vykivy byli u WIMAXU a Mikrovlnkach. Medved, chyba bude pravdepodobne u nich. Neni nic noveho ze digitalny vysilani pixelizuje a mrzne ... Pro to bych takoveto veci neresil cez operatora, ale jednorazovo vyssim poplatkem za antenu s digi prijmem a prislusnimi kartami. Ta zdaleka tolik nemrzne, jako spominane sluzby. Inac to neni docela nic neobvikle, u nas to dela MAGIO od T-Comu, Fibernet od Orange, TV od PEEMU, SWANU ci Slovanetu , TV od UPC a aj DIGI TV. U nekoho vic, u nekoho mene, ale dela se to proste u vsech ... Myslim, ze ty spolecnosti maju i vypsane, ze narok na reklamaci mas jedine, kdyz se zavada opakuje a obraz je nepozeratelny vic ja nejakiu dobu, nevim presne, u nas 1 minutu na Magiu ... Takze kdyz zamrzne do 1 minuty, je to all right .. Citovat
Medvěd Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Původně zaslal: Lubk0 ... Takze kdyz zamrzne do 1 minuty, je to all right .. Rekord mám 90 minut!!!!, několikrát to bylo mezi 10 - 15 minutami (běžné je ale opravdu těch 30 - 90 sekund). Citovat
Fusion Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 UPC je u dlouhýho stahování nestabilní. Mám 10mbit a když stahuju flashgetem, tak kolísá mezi 400-1050kb/s ale výslednej průměr bude těch asi 800. Bude to asi tou agregací, střed Brna. Další věc je jak rychle danej server dokáže odesílat. Ty speedtesty u těchto rychlostí sou naprd. No a jinde o2 přes tel. 2mbit jede pravidelně 213kb/s ale todneska není žádná rychlost. Edit: mě se ta tel jak Medvědovi taky moc nezdá ale možná příčina je ten verglbox za korunu. Přemýšlím o upgradu hlavně kvůli HD kanálům. Nemá někdo doporučení? [upravil dne 31/5/2009 Fusion] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Původně zaslal: Medvěd Původně zaslal: Lubk0 ... Takze kdyz zamrzne do 1 minuty, je to all right .. Rekord mám 90 minut!!!!, několikrát to bylo mezi 10 - 15 minutami (běžné je ale opravdu těch 30 - 90 sekund). To treba reklamovat. Bud mas spatnej set up box, mozne zahrivani ... Pozri sa, ci naozaj neni vrelej. Pak mu pomuze bud vymena, nebo domaci pomoc. Napriklad, zober 4x poldecak, a poldecaky poloz pod nozicky set up boxu, aby bol vydvihnut do vysky. Muze to prinest lepsi chlazeni, a teda i zabraneni zamrzani. U nas s prvymi verzemi Magio Boxu od Sony to tak naramne pomahalo, pak az vysla motorla s lepsi ventilaci, a i sony to odstranilo ... Kdyz ne, tak je problem na ustredni, teda jestli mas klasickou kabelkovku, a pomuze bud restart okruhu, nebo preradeni do jineho portu na ustredni (plati, jen kdyz mas kabelovku) Citovat
Edison Odesláno 31. květen 2009 Odesláno 31. květen 2009 Rychlost stahování z takových serverů, jako je rapidshare a pod. i jiných je dána rychlostí a obsazeností daných serverů a cest. Podle toho bych rychlosti nikdy neposuzoval. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.