Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte všichni, koupil jsem před týdnem 407 a čeká mě servis na 120tis. km (v peugeotu mi bylo řečeno, že to je velký servis včetně výměny/doplnění aditiva - cena kolem 12tis.kč ). Právě přemýšlím zda to dát do autorizovaného servisu peugeot nebo jít do normálního servisu kde mám kamarády machaniky a tam to poctivě všechno vyměnit. Ale to aditivum stejně asi vymění jen autorizák, nebo né? Do čeho by jste šli? Náhodou nevíte co přesně se při těch 120tis. km mění - napadá mě olej, olejový filtr, naftový filtr, vzduchový filtr, doplnění toho aditiva - je ještě něco na co jsem zapoměl?

Odesláno

Ja som bol na 120t prehliadke minulý rok a aditívum mi nedopĺňali. Je to možné urobiť až keď sa auto samo ozve. Inak mi menili všetky filtre (vzduch., peľ, olej, nafta), menili olej a brzdovú kvapalinu. A inak bežná kontrola podvozku a elektriny. V peugeote.

Odesláno

No já když to kupoval, tak jsem si to nechal raději prověřit v peugeotu a říkali mi, že to aditivum je na minimu a že to bude v brzké době nutné doplnit. Jestli se může zeptat kolik si platil?

Odesláno

Já jsem nechal udělat prohlídku ve 120tisících v běžném servisu. Dle tabulky v návodu se má ve 120 000km měnit toto:

Olej

Olejový filtr

Naftový filtr

Pylový filtr

Vzduchový filtr

Brzdová kapalina

Aditivum

V tom běžném autoservise, jsem si nechal vyměnit pouze vzduchový, pylový, naftový filtr a vyměnit brzdovou kapalinu.

Olej a olejový filtr jsem si nechal vyměnit o trochu dříve jinde. Takže jediné, co jsem nedělal je aditivum. Mám ale najeto 113 000km, tak mám ještě 7000km k dobru...:super A pak budu čekat, až se to ozve.

Jinak výměna těchto věcí v autoservisu mě stála 4700,-. Nejdražší byl prý ten naftový filtr....

Odesláno

Hmm, jestli se auto za čas bude prodávat do bazaru, tak tam tě oškubou maximálně, serviska, neserviska. A když budeš auto prodávat přes inzerát, tak když doložíš faktury z každého servisu a prohlídky, kterou jsi s autem prošel, mělo by to být téměř to samé co razítko v peugeotu. Prostě v peugeotu zaplatíš za to samé co v obyč. servisu mnohem více. A kolikrát když vidím v autorizáku ty učně.....:myslim

Odesláno

Tak jsem rozhodl, že to udělám v normálním servise, kde mám jistotu, že se to všechno poctivě vymění. Olej jsem objednal Total Quartz 9000 5W40. A to aditivum se samo zahlasí až bude potřeba doplnit né?

Chtěl jsem se ještě zeptat jestli někdo z Vás už měnil silentblok (vypadáto, že asi horní) na motoru, když je motor studenej, tak to jemně vybruje celým vozem, nebo i když je motor zahřátý, tak třeba když stojím na brzdě, tak cejtím vybrace.

Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

Taky záleží, jestli to (a kdy) to budeš případně chtít prodávat. Razítka Peugeotu v servisní knížce jsou určitě plus.

A nebo mínus pokud to potřebuješ stočit :aut

Odesláno

ale...tady jsou všichni slušňáci a nestáčejí km...:D

Původně zaslal: MatrixChose

Původně zaslal: Ferin007

Taky záleží, jestli to (a kdy) to budeš případně chtít prodávat. Razítka Peugeotu v servisní knížce jsou určitě plus.

A nebo mínus pokud to potřebuješ stočit :aut

Odesláno

O.K. - dobře, je to možné (ale v prvním příspěvku není žádná motorizace, jen že si dotyčný koupil před týdnem 407 s FAPem (tudíž HDI), ale je-li to 1,6 nebo 2,0 už tam uvedeno není. Vím, že u 406ky 2,0 se rozvody mění právě ve 120 tkm, tak si říkám - zeptáš se, takovej potkanej motor je blbá šlamastika.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

O.K. - dobře, je to možné (ale v prvním příspěvku není žádná motorizace, jen že si dotyčný koupil před týdnem 407 s FAPem (tudíž HDI), ale je-li to 1,6 nebo 2,0 už tam uvedeno není. Vím, že u 406ky 2,0 se rozvody mění právě ve 120 tkm, tak si říkám - zeptáš se, takovej potkanej motor je blbá šlamastika.

Všetky 407my s motorom HDi majú rozvody až pri 240t km. Dokonca aj 2,7 V6.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...