Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Údajně v Holandsku prý auto dostane RZ při první registraci a ta mu zústává až do šrotu (či prodeje mimo NL) - kdo viděl jejich RZ, tak asi chápe, že u nich (nebo třeba u Frantíků) je to fakt jedno.

[upravil dne 19/5/2009 Medvěd]

V Holandsku je to udělaný tak,že v SPZ je zakomponován datum výroby,zkoušel jsem to podle 306ky,co jsem měl z NL a fakt to sedělo.

Odesláno
Původně zaslal: olda

Já mám taky značky na celý život,dokonce je můžu používat na víc aut a platím jen jednu pojistku.

v Rakousku taky tak--myslím velmi dobrý systém :super

Z těch alpských zemí bychom si měli brát vzor snad pro všechno :myslim

Odesláno

v Bratislave som videl BA-VORAK a v Banskej Bystrici BB-888 BB.

Az teraz sa vlastne dozvedam tuto, ze fakt to funguje v inych statoch.

[upravil dne 19/5/09 marko306]

Odesláno

V začátku vydávní RZ u nás se o tom taky mluvilo (v médiích). Nějak to ale někdo zapoměl dotáhnout do konce. Cena měla být, pokud se pamatuji tak nějak podobná.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

...že RZ musí obsahovat 4 - 7 písmen a číslic, přičemž musí obsahovat nejméně jedno písmeno a nejméně jednu číslici. První písmeno v RZ vždy označuje kraj registrace....

Myslím si, že nemáš úplně pravdu, kraj na RZ označuje druhý znak - takže RZky vypadají třeba 7A0 (nové pražské dokonce jsou 1AB ...), domnívám se, že pokud přijde možnost textu na přání, pak to bude třeba 6A5 EDISON

[upravil dne 19/5/2009 Medvěd]

Odesláno

Par. 16, odst. 2 Vyhl. o registraci vozidel: \"Jednotlivé znaky registrační značky jsou provedeny nejméně pěti a nejvíce sedmi velkými písmeny latinské abecedy a arabskými číslicemi. V registrační tabulce musí být vždy umístěno nejméně jedno písmeno a nejméně jedna číslice. První písmeno ve standardní registrační značce vyjadřuje kód kraje, do jehož obvodu náleží registrační místo, které registrační značku přiděluje...\"

Odesláno

To, že v současné době je písmeno označující kraj registrace na druhém místě si vysvětluji tím, že je tak odlišili od původních SPZ. RZ tedy začínají číslem, SPZ písmnem. Ovšem ve smyslu této vyhlášky jsou možné kombinace např.:

X0000, 0000X, X000000, 000000X a mnoho dalších.

Tento systém podstatě rozšířil možné kombinace RZ, tedy jejich vydatelné množství.

Odesláno

u nas musia byt pri individualnej znacke vzdy prve dve pismena okresu a potom max. 5 pismen alebo cisel. Nemali by byt znacky ako KE-MAFIA, ZV-HOVNO, BA-KO...OT a podobne. Su presne urcene znacky ake nemozu byt.

Odesláno

Dovolím si v této souvislosti trošičku vklouznout do historie.

Staré SPZ v Praze (a ostatně i v jiných okresech) byly dvoupísmenné + dvě dvojice čísel (AB 12-34). Když jsem se přistěhoval do Prahy, auta byla osazována už třípísmennou sadou (tuším ABR), ale při mém pozorování jsem vídal starší auta s dvoupísmennými značkami maximálně AM. Když byly rozdány značky ABZ, najednou se \"dojela\" dvoupísmenná sada značkami AN - AZ.

Kdo ví, proč bylo na přelomu 60.tých a 70.tých let zablokováno AN a odpoví první (krom Marcela a Oty), má u mě na Šebetově panáka.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...