Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi před půl rokem se mi sem tam při nastartování rozsvítila kontrolka airbagu, nedalo mi to a když auto stálo - vypnuté tak jsem zkusil pod sedačkami rozpojit a spojit konektory, chvíly byl klid, ale pak opět stejná hláška, tak jsem konektory vyndal a spojil vodiče nadvrdo, zase měsíc bez hlášky a pak znovu při každém startu se rozsvítí kontrolka airbag, koukal jsem se na clubu, ale nic konkrétního nenašel, zajímá mě, kde bych se mohl ještě podívat, a pak mne zajímá, jestli s tím projdu technickou kontrolou.:myslim:myslim:myslim

Díky za pomoc kluci.

Odesláno

K tomu aby jsi zjistil jestli je správný kontakt musíš odmontovat airbag,je tam konektor.Konektor ale nebývá příčinou špatnýho kontaktu,bohužel se slušně řečeno může většinou \"posrat\" airbagový kontaktní kroužek,a to už je pak horší:(

Odesláno

Ještě bych jenom dodal,že i při odpojený baterii se musí dávat stejně extra pozor aby jsi při odpojení konektoru zbytečně nesáhl na konektotovou zástrčku,airbagu totiž k vystřelení stačí pouhá statická elektřina! Je tak schválně konstruovaný,aby mu při případný nehodě stačilo i zbytkové minimum elektriky při případném okamžitém poklesu napětí.Teda odpálení pouhou rukou jsem skutečně viděl na vlastní oči.

Odesláno
Původně zaslal: KUBBACHER

Hmm tak to je skvělé, stk mám týden propadlé, o tom volantu jsem něco zaslechl, ale nevím kde co mám hledat a jak se k tomu dostat?

Pak jedině STK zakoupit někde bokem (tržní prostředí umí hrozné věci) a pak už v klidu ten pytel dořešit

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: KUBBACHER

Hmm tak to je skvělé, stk mám týden propadlé, o tom volantu jsem něco zaslechl, ale nevím kde co mám hledat a jak se k tomu dostat?

Pak jedině STK zakoupit někde bokem (tržní prostředí umí hrozné věci) a pak už v klidu ten pytel dořešit

Připlatit nějakou tu stovečku se vyplatí,člověk má potom 100% jistotu že je jeho autí ve 100% stavu:D:D

Odesláno
Původně zaslal: Pepíík

Ještě bych jenom dodal,že i při odpojený baterii se musí dávat stejně extra pozor aby jsi při odpojení konektoru zbytečně nesáhl na konektotovou zástrčku,airbagu totiž k vystřelení stačí pouhá statická elektřina! Je tak schválně konstruovaný,aby mu při případný nehodě stačilo i zbytkové minimum elektriky při případném okamžitém poklesu napětí.Teda odpálení pouhou rukou jsem skutečně viděl na vlastní oči.

To je důvod proč se ptám, mám respekt z pytle a nechci jej zbytečně provokovat, takže měl bych sundat ten vrchní kryt volantu (se znakem), nebo sundat celý volant?

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Po zapnutí kĺúča má kontrolka svietiť. Tak na to ľahko príde.

Mě kontrolka po zapnutí klíčku nikdy nesvítila :myslim a ani žádnou chybu airbagy nikdy nehlásili. Když vypnu spolujezdcův airbag, taky se nic nerozsvítí :myslim Kdoví jestli vůbec fungují. Dá se to nějak testnout???

Odesláno
Původně zaslal: pavel104

Mě kontrolka po zapnutí klíčku nikdy nesvítila :myslim a ani žádnou chybu airbagy nikdy nehlásili. Když vypnu spolujezdcův airbag, taky se nic nerozsvítí :myslim Kdoví jestli vůbec fungují. Dá se to nějak testnout???

Myslím si, že bych na Tvém místě zvolil tento postup:

1) začal bych být nervozní, protože auto bez pytlů je docela slušnej \"ojeb\" a jejich doplnění (což žádá třeba STK) nepatří mezi zrovna levné srandy

2) zkusil bych vyměnit tu \"járovku\" - pokud po její výměně bude vše O.K., šel bych zapít pořádnou porcí kořalky

3) zajel bych někam na diagnostiku a začal vyprazdňovat prasátko

Odesláno

Mrknu na tu žárovku. Na diagnostice jsem už byl vícekrát kvůli něčemu jinému ale o airbagu nikdy nic diagnostika nenašla.

Odesláno

testovani pytlu me taky zajima.....

me sviti kontrolka po nastartovani, pak zhasne, to je ok, kdyz vypnu spoujezdce, tak sviti furt, taky ok....

nekde jsem cetl, ze se maji airbagy kontrolovat po 10 letech od vyroby (nebo menit ci co ), jak se tedy opravdu testuje funkcnost pytlu, jen pres diagnostiku ??? udelaji ji v kazdem servisu, nebo je treba origo diagnostika v pezotu ? jedna se o jakousi revizi ci co ? mam pytle ctyri...

ps: tedy pokud nesedim v aute :D:D

Guest servisman
Odesláno

nevím proč měnit, četl jsem že zkoušeli auta co byla na vrakovištích zda i po x letech jsou funkční a to byla auta otevřená že do nich pršelo a vliv počasí zima a pod,a ty airbagy byly funkční. Je to jen fígl jak tahat peníze už vidím jak měním všechny po 10 letech :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...