Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Jsem sice trošku mimo Francii,ale prosím o radu,manželka chtěla auto,tak koukala až jsem byl u známého a ten prodává Omegu 3.2V6,černá,na kolech,folie,první majitel,koupeno v Čr najeto asi 150tkm,bílá kůže a rok 2002 za zajímavej peníz.

Manželce se auto líbí a chtěla by ho.

Máte někdo zkušenost s tímto obsahem, automatem,spolehlivost atd?Za každou radu díky.

Osobně jsem s 607 3.0V6 spokojen a neměnil by jsem,ale těchto motorů je prý málo a je to jakýsi atyp to 3.2V6

Odesláno

No s tímhle motorem to musí být pěkné svezení. Já jsem chvílí jezdil se starším Oplem Senator ve kterém byl taky 6-vál, ale řadový (150 kW) a rychle jsem si zvyknul na ten zvuk a zátah :super

post-0-14109606965498_thumb.jpg

Odesláno

Omegu 3,2 pro manželku?

Osobně si myslím, že je to docela žrout a na naše poměry zbytečně předimenzované auto. Sám jsem měl chvíli Omegu 2,4 i a i ten motor s autem jel vcelku dobře. Jinak bych neměl ani tak strach z automatu a km jako z koroze, ta je u Opelů obecně docela problém.

Odesláno

No je to ten ,,nový model\" ,tam je prý už ant.korizní úprava karoserie,mno stále váhám,s 607 se jí jezdí dobře a rádi jezdíme,tak proč jí to nedopřát je to sice 100tis,ale jaké by vám to bylo mít manželka 3.0V6 a vám by koupila feldu 1,3 asi nic moc.

Za to demo automatu díky a budu čekat a je tam na opravu ložiško PP kola jinak servis jen opel,měnil teš jaké si čidlo automatu,jinak nově udělané rozvody atd... no čím víc o tom píšu,tím se mi to líbí víc,ale,ale....opel

Odesláno

No 10 litrů to brát nebude, spíš 12, ne-li po městě víc. Jednou jsem jel s MV6 - sportovní verze a než se ten automat rozhejbe :nevim Prostě jsem čekal, že když to má 2x ty koně co já, tak se bude něco dít, a ono naopak, přišlo mi to ještě línější. A co se týče koroze... se snad ani nebudu vyjadřovat :blicismajlik

Odesláno
Původně zaslal: Driver

No s tímhle motorem to musí být pěkné svezení. Já jsem chvílí jezdil se starším Oplem Senator ve kterém byl taky 6-vál, ale řadový (150 kW) a rychle jsem si zvyknul na ten zvuk a zátah :super

Výbornej motor. Většinou přežil kastli :)

Odesláno

Zacneme - sice trosku pozdeji, ale prece. Timto se da docela slusne otestovat automat AL4De, ktery je ve Scorpich. Produkce GM, takze od toho Oplackeho neni daleko.

Prvni test, ktery - stojis v kopci smerem nahoru, na volici pozice D (nebo 1,2) to je jedno. Pustis brzdu, auto se bud musi zacit samo rozjizdet nebo zustat stat (kdyz je to hodne prudky kopec).

Druhy test - stejne jako ten prvni (ale o mnoho dulezitejsi) stojiz z kopce cumakem dolu a mas \"zarazeny\" revers. Auto nesmi popojet dolu. A musis bez problemu na zpatecku vyjet vetsi stoupani.

Na zpatecce se pozna celkovy stav automatu. Velmi citliva cast, na ktere se nedaji seridit brzdne pasy. Pokud prokluzuje, pryc od toho auta.

Dalsi problem, ktery vznika je spatne pouzivani automatu. A to muze byt bud - \"vyrazovani na N\" na krizovatce nebo spatne pozivany rezim OverDrive.

(Rezim O/D = automat radi 1,2,3 pak se zamkne menic a nasledne se pripoji \"cvrty kvalt\" tzv. rychlobezka). Ve meste se jezdi bez O/D. Nekde na pace volice je tlacitko (mozna poloha volice), ktera dovoluje radit jen 1,2,3 a zamek menice.

Posledni vec, je pravidelna vymena oleje v prevodovce vc. filtru (resp. saciho kose). Olej se meni max. po 60 tkm v meste po 30 tkm. Pak automat vydrzi 400 tkm bez problemu.

Jeste me napada, ze muze byt nevedomky spatne udrzovana hladina oleje. Olej se meri pouze pri bezicim motoru a trase tak 10-15 km - idealne sportovnejsi jizdy, aby se \"proradily\" vsechny stupne. Nasledne zastavis na rovne plose, nechas bezet motor, stojis na brzde, chvili budes \"kvedlat\" s volicem a pri bezicim motoru! budes olej kontrolovat. Musi byt presne mezi.

Olej nesmi smrdet. A nesmi byt cerny.

Odesláno
Původně zaslal: Rotorhead

Demo: proc je problemem vyrazovani na \"N\", co je na tom pro automat spatne ?

to by aj mna zaujimalo, ved ked stojim na krizovatke je podla mna lepsie zaradit neutral ako stat na brzde pri zaradenom D.:myslim

Odesláno

Přesně tak... Vždy když kupuju automata, tak první co chci je jet za autem řízeným majitelem - jednak si tím aspoň orientačně opticky udělám obrázek o stopě auta, jednak při zastavení a znovurozjetí vidím, jestli probliknou couvačky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...