Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

tak ja se pridam!/jen pro zacatek,folie byly na aute zhruba 3 dny a vzadu jsem dal tmavy a svetlejsi odstin dopredu, jenze na vzorniku to vypadalo celkem dobre, ale kdyz se k tomu prida tonovane sklo, tak to okno pekne ztmavlo/ Mam stejnou zkusenost, pri ceste do Lipska me staveli pred Drazdanama. Atest vylepeny byl + karticku k atestu jsem mel taky. Nejak je to vubec nezajimalo. Tak jsem zkousel, ze je mam nove, coz bylo videt, na nekterych mistech jeste nevyschly. A ze to v servisu spletli, ze dali jiny odstin a auto pujde na predelani. Takze se zrejme v nich projevil clovek a bylo to bez pokuty, ale kus folii me stejne utrhli. Odpoledne jsem dojel domu a folie z prednich-bocnich oken jsem sundal.

Odesláno

tak ja jel zhruba před rokem 306kou do Holandska, tzn. prakticky přes celou Říši, po dvou týdnech nazpět, na všech sklech 80% zatmavení a nikdo mě nestavěl:P..a to přímo v holandsku jsem řešil s jedním cajtem parkování a na křižovatce jinde zas všelijak pokukovali po laďáku..kdyby po mě chtěli něco strhávat asi bych v tu ránu přestal rozumět:myslim

Odesláno
Původně zaslal: vix

A když nebude mít schválený pneu, tak propíchat !

\"Holt, přísnost muší bejt \"

Koukám pán má zase rejpavou :bojim

Odesláno

Proč rejpavou ?

Některé černé folie jsou nebezpečné (protože nemají atest), některý pneumatiky jsou nebezpečné (protože nejsou pro daný typ vozu a motorizaci schválené).

Takže, když folie strhávat, tak kola propichovat - já v tom vidím jistou paralelu.

Třeba kluci co pomáhají dají pokoj s lékárničkama ...;)

Medvěde, že ty budeš mít automaticky předsudky, to jsem nečekal. ( budu si pamatovat )

... protože nebezpečí čeká na každém kroku

Odesláno

pridám aj ja jednu perličku do diskuzie: po LM a blízkom okolí jazdí policajný biely Opel kombi s radarom v maske tak na tom by si nemci vylepšili svoje hodnotenie lebo má foliu aj na prednom skle asi preto aby nebolo vidno pána merača rýchlosti, ale tam nevidno absolútne nič ,neviem ako na tom môžu jazdiť, no ale policajti asi môžu všetko, možno majú na to aj certifikát

Odesláno

Mě třeba \"neprůhledný\" zadní vokno u auta jedoucího přede mnou celkem vadí. Není krz něj vidět, těžko tedy reagovat na situaci ještě o něco dříve. U bočních to platí obdobně, např. při vjížděno z vedlejší na hlavní. Je prostě dobré krz auta kolem sebe vidět.

[upravil dne 4.5.2009 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Mě třeba \"neprůhledný\" zadní vokno u auta jedoucího přede mnou celkem vadí. Není krz něj vidět, těžko tedy reagovat na situaci ještě o něco dříve. U bočních to platí obdobně, např. při vjížděno z vedlejší na hlavní. Je prostě dobré krz auta kolem sebe vidět.

A úžitkový auta řešíš jak? :)

Odesláno

Neřeším. A neřeším ani foliáky. Jqak bych taky mohl. Je to hloupý, nedá se s tím nic dělat. Vadí mi to úplně stejně. Krom toho píšu, že mi to vadí, ne že to řeším. Leč rozdíl je jasný: U užitkových za to majitel jaksi nemůže, je to konstrukcí auta. Folie si majitelé na to lepěj sami. Mnohdy cela bez ohledu na ostatní.

Odesláno
Původně zaslal: vix

Proč rejpavou ?

Některé černé folie jsou nebezpečné (protože nemají atest), některý pneumatiky jsou nebezpečné (protože nejsou pro daný typ vozu a motorizaci schválené).

Takže, když folie strhávat, tak kola propichovat - já v tom vidím jistou paralelu.

Třeba kluci co pomáhají dají pokoj s lékárničkama ...;)

Medvěde, že ty budeš mít automaticky předsudky, to jsem nečekal. ( budu si pamatovat )

... protože nebezpečí čeká na každém kroku

Proč nebezpečné pneu? Když si tam dá někdo o něco širší než má předepsáno, nechá si to dopsat do techničáku tak nevidím problém proč by je tam nemohl mít... Hůř mu to sice pojede ale líp a tvrdějc mu to může sedět.... Taky brzdnou dráhu bude mít kratší...:myslim

Odesláno
Původně zaslal: corsair.cz

Proč nebezpečné pneu? Když si tam dá někdo o něco širší než má předepsáno, nechá si to dopsat do techničáku tak nevidím problém proč by je tam nemohl mít... Hůř mu to sice pojede ale líp a tvrdějc mu to může sedět.... Taky brzdnou dráhu bude mít kratší...:myslim

Třeba proto, že pro dané auto je nějaký rozměr daný výrobcem a nikdo nemá právo svévolně zasahovat do konstrukce auta.

Pokud si to nechá zapsat do TP (a bude mu tedy změna povolena) je to něco jiného. Většina milovníků úprav auta ale něco tak zbytečného jako nějaký zápis do TP neřeší a pak se ještě rozčilují, že jsou za svou blbost trestáni.

[upravil dne 5/5/2009 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Původně zaslal: corsair.cz

Třeba proto, že pro dané auto je nějaký rozměr daný výrobcem a nikdo nemá právo svévolně zasahovat do konstrukce auta.

Pokud si to nechá zapsat do TP (a bude mu tedy změna povolena) je to něco jiného. Většina milovníků úprav auta ale něco tak zbytečného jako nějaký zápis do TP neřeší a pak se ještě rozčilují, že jsou za svou blbost trestáni.

[upravil dne 5/5/2009 Medvěd]

No tak pokud je to zapsané v TP tak je to OK? A jaký je to problém nechat to zapsat do TP? Já když to koupil tak tam byly 235tky pneu na 17tkach, sly ale pryc, protoze to moc nejelo, navíc to drhlo v podběhu při velkém rejdu. Podotýkám že to bylo zapsaný v TP a byl to dovoz z Německa, nepřišlo mi to nebezpečný, jen nepraktický... :nevim

Podle mě nepovolený neznamená apriori nebezpečný.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

no ono to není ani tak že přes to nevidíš ale o tom že když ti přijíždí z vedlejší tak nevidíš toho řidiče tak zvanej oční kontak skrátka to že o sobě víte:o:o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...