Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Takze:

1. odpojit baterku

2 : odpojit konektor a tie rurky

3 : odskrutkovat a vybrat :

4 : cisitit ... : CIM TO SLO DOLE ?

5: poskladat

6: zapojit baterku a ide ano ziadne nastavenia ?

• O 4 měsíce později...
Odesláno

tiež sa chystám čistiť klapku. Stačí teda rozobrať vyčistiť a zložiť? Na niektorých diskusiách som čítal, že tam treba ešte niečo nastaviť v servise (aby tam boli základné hodnoty), alebo stačí keď hneď na začiatku odpojím baterku a nakonci ju zapojím a tým si získa základné hodnoty? Za pomoc ďakujem.

Odesláno

Samozrejme, že baterku odpojiť, takto je to istejšie, po namontovaní netreba nič nastavovať.

S tým tesnením je to otázne, správne by sa malo použiť vždy nové, ak sa použije staré, pravdepodobne sa nestane vôbec nič, ale mohlo by sa, napr. ak začne prisávať falošný vzduch a pod. Sám som si radšej objednal v peugeote nové za cca 5€ (dosť drahé na takú gumičku ale zase ma to nezruinuje, narozdiel od iných dielov...) a keď som ho porovnal so starým tak rozdiel bol dosť výrazný.

Zatiaľ jazdím po vyčistení cca 40t km a stále je to v pohode:)

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Prosím vás přátelé, chystám se na čištění klapky, je toto u 2.0 16V škrtící klapka a těsnění č.3 je tesnění pod škrtící klapkou? Jen abych věděl co přesně koupit a při vyzvednutí měl dle čeho zkontrolovat. Jinak cena v Peugeotu 250,-Kč. Díky za odpověď..

krtcklapa.jpg

Tak pro toho kdo má 2.0 16V, a nevěděl by tak je to škrtící klapka, a č.3 je těsnění pod ní, v Peugeotu cena 238,-Kč za balení 5 kusů. Dnes jsem ji čistil a u tohoto motoru krásný přístup hned vpředu, odpojit 2 konektory, jednu hadičku a rozebrat sání, samotná škrtící klapka je na 3 šroubech jak se tu psalo. Práce na 10 min, jinak samotné čištění mi zabralo asi 40 minut. Takže celkem cca hoďka práce. Zda t vyřešilo můj problém se škytáním motoru ještě nemužu říct, to chce více času ale zevnitř byla zanesená řádně, něco jako u fotek na začátku. Dal bych nějaké foto ale nějak mi nejdou vložit.

[Edited on 7/6/12 18:11 by Asfix]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim,napisem sem. Mam tiez podobne problemy,na studeny motor obcas,nie vzdy, kolisu otacky. Obcas sa stane,ze aj ked je teply motor a zastavim, tak ostanu chvilu na asi 1000 otackach,po chvili padnu normal,na tych asi 800. Myslel som,ze to robi tiez skrtiaca klapka, ale v servise mi povedali, ze HDi nemaju klapku,resp. sa neda cistit,len vymenit. Je to pravda? A kolko asi vyjde. Najlepsie bude asi diagnostika,a ta by mohla zistit,kde je chyba,nie?

diky

• O 3 týdny později...
  • O 7 měsíců později...
Odesláno

Toto budem potrebovat aj ja.

Mam rv2002 a klapka este cistena nebola, asi tam bude dost bordelu :D

Pocitujem to pri studenom motere ked sa rozbieham, tak to trha a niekedy pri preradovani zdochne.

Ake tesnenie budem potrebovat pri vymene? Chcem si ho kupit vopred, ked to dam dole, tak ho hned vymenim.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...