Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Když nastartuji studený motor tak otáčky vyletí na běžnou hodnotu(1000),ale vzápětí prudce klesnou pod běžnou hodnotu(asi 600) a něco tam v ten moment zavrže zřejmě z důsledku nízkých otáček(ale nechcípne to) což trvá pouze 1-2sec.a pak se otáčky ustálí na správné hodnotě.Když se motor zahřeje na provozní teplotu tak se toto neděje a vše je ok.Nemůže to být zanesená škrtící klapka vzduchu nebo něco ze sytičem?:myslim.Stav tachometru 120tis. Díky RUMBURAK

[upravil dne 1.5.2009 RUMBURAK]

[upravil dne 1.5.2009 RUMBURAK]

[upravil dne 2.5.2009 RUMBURAK]

Nepiš název velkými písmeny, děkuji. RH

[upravil dne 15/5/09 Radek Hurvajz]

• O 2 týdny později...
Odesláno

tusim ze se tu nekde o tom psalo..,kolisaji mi otacky taky jen pri startech,kde presne se nachazi ta skrtici klapka+postup k demontazi ,popr. dejte sem prosim nejake foto,dik

• O 3 týdny později...
Odesláno

Rumburak taky by mě zajmalo jak lehzce jdi vyčistil tu škrtící klapku. Jak to tu popisuješ tak to vypadá snadně ale podle manuálu ta celej den.

Odesláno
:roker Vyčištění škrtící klapky je fakt jednouduché. Taky jsem to musel udělat! V motorovém prostoru najdeš hadici od vzduchového filtru ke škrtící klapce (taková velká černá) na obou koncích povolíš objímky a hadici sděláš. Potom odpojíš od škr. kl. konektor s kablíkama a hadici od motoru. Dále povolíš 3 šrouby, které drží škrt. kl. a vytáhneš ji ven. Potom už jen čistit a čistit. Já sem tam měl pořádný nános nečistot. Montáž potom opačným způsobem. :papa
Odesláno

Dneska jsem provedl vyčištění škrtící klapky a vypadá to o 100% lepší. Start hned na poprvé bez nějakého zaváhání. Je to opravdu jednoduché. Nafotíl jsem vám pár fotek. Postup už tu předemnou popisovaly nebudu to tedy opakovat.

post-0-14109607509005_thumb.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Chlapi čo ste to robili Kres, Rumburak a iní nepoškodí sa tesnenie pod škrtiacou klapkou a dá sa ta klapka nejak rozobrať, alebo čistiť iba teleso zvnútra v okolí hriadeľa. Musím vyčistiť kolíšu otáčky pri štarte. Vďaka za rady

Odesláno

V manuálu je napsáno že při sejmutí modilu škrtící klapky se musí vyměnit těsnění, ale já tam neměl klasické těsnění jak ho všichni známe ale nalisovanej zelenej ktroužek jenom kolem kulatého profilu. Ten nešel nijak oddělat a nic mu po sundání nebylo tak jsem to zase zpátky namontoval na to. To poznáš. Při čištění jsem to napřed chtěl celý rozebrat, ale pok jsem si řekl ře do toho zas tak nepolezu musí se to rozebraz na prvočísla a to jsem měl strach. Vyčisti jenom tu klapku a hlavně okraje. Všude kde najdeš nějkej černej sajrajt tak ten očisti. a bude to OK.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

tak ten isty problem som mal aj ja, po nastartovani klesali otacky amotor obcas aj zdochol. Dnes som sa tomu pozrel na zubok a vysledok vidite na fotkach :P Kres, ta tvoja skrtiaca klapka vyzera este pekne :P

Foto pred a po vycisteni....

fotografie0434.jpg w320.png

fotografie0435.jpg w320.pngfotografie0436.jpg w320.pngfotografie0437.jpg w320.png

[upravil dne 27/9/09 jaronick]

[upravil dne 27/9/09 jaronick]

Odesláno

A si si isty ze benzinaky maju vahu vzduchu??? Podla mna nemaju, tak ako diesle nemaju skrtiacu klapku tak benzinak zas vahu vzduchu... aspon to mame zajedno vy ste cistili skrtiace klapky a vahu vzduchu ste nemuseli a ja zas som musel cistit vahu vzduchu a skrtiacu klapku som nemusel :D

• O 1 rok později...
Odesláno

pozor pocul som ze sktiaca kladka a ten mechanizmus otvarania na nej ma nejaky pamatovy efekt a ked sa neodpoji baterka tak sa moze pokazit ten motorček čo otvara klapku tak pozor pri rozoberani odpojiť bateriu!

Odesláno

vcera som sa pozrel na skrtiacu klapku, dal som dole potrubie od filtra,odpojil hadicu od motora aj konektor na klapke, len som nemal pri sebe kluc na povolenie srobov na klapke, tak som klapku vycistil iba z jednej strany( bolo tak dost nanosu...len samozrejme nepodarilo sa mi dostat vseko prec). Chcem sa spytat ako vyzerala z druhej strany ked ste ju celu vybrali? taktiez bolo tolko spiny alebo ani nie?

Odesláno

Tak jelikož se mi na volnoběh choval motor dost neklidně (škubal a dusil se), vyčistil jsem škrtící klapku a po nastartování po těchto problémech ani památky...

Děkuji za fotky jak na to :super

před ...

[upravil dne 10.10.2010 od Smety]

post-11624-14109613081196_thumb.jpg

Odesláno

Vcera som vybratu celu klapku a skutocne z druhej strany bolo este viac spiny, dokladne som ju vycistil a dnes rano ani naznak zhasnutia motora a takiez ziadna trhana jazda pri studenom motore. Clovek by neveril co vsetko moze sposobit jedna zanesena klapka. Tolko moj postreh.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...