Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: ozzy1956

tankuj to,co je psáno v TP. Všechno ostatní je k ho.nu. :myslim

Dobre, skusim inak. Nie som debil, ani idiot, nieto este imbecil :) Rad by som sa vsak dozvedel, ci je lepsie tankovat Natural 95 alebo 98, z pohladu ekonomickeho, kvalitativneho, vykonoveho, v skratke, ci ma zmysel tankovat 98cku alebo nie.

[upravil dne 30.4.2009 keyboard]

Odesláno

stejne je nesmysl tankovat benzin 98 a > oktanu do auta, ktery na to neni staveny a nema to napsany ve specifikaci, senzor klepani na motoru a RJ motoru to stejne nepoberou

Odesláno
Původně zaslal: Hauke Ivo

Co mas za motor?

Ja mam 1.4 8V. Ak natankujem vylepsenu 95ku, chod motora je tichsi, kultivovanejsi a prejde o 60 - 70 km viac, ako ked natankujem \"klasicku\" 95ku.

Odesláno
Původně zaslal: keyboard

Původně zaslal: Hauke Ivo

Co mas za motor?

Ja mam 1.4 8V. Ak natankujem vylepsenu 95ku, chod motora je tichsi, kultivovanejsi a prejde o 60 - 70 km viac, ako ked natankujem \"klasicku\" 95ku.

Moja rec :super

Odesláno

Do moderného motora s elktronickým riadením nemá zmysel dávať 98 oktánový benzín. Iná je situácia pri starších motoroch. Osobne som to praktizoval pri niekoľkých a výsledkom bola menšia spotreba, lepšie štartovanie a skôr sa motor zohrial. Je to už pár rokov ale vtedy mi to vyšlo že zníženie spotreby pokrylo zvýšené náklady na benzín a ekonomicky to bolo temer rovnako. Už na 405ke s viacbodovým vstrekovaním nebol poznať rozdiel.

Odesláno

Ja zas neviem v com je taky rozdiel v oktanovom cisle. V literaturach sa uvadza ze je to rychlost horenia. Ale pravdu povediac ked som davnejsie jazdil na starej skode 105 tak foter zvykol tankovat 76 oktanovy benzin urceny do lietadiel ktorych motory mali velky obsah valcov ale nizky zdvih. Jediny rozdiel ktory sme pocitili bolo ze sme sa nemuseli trepat do mesta na benzinku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...