OK406 Odesláno 28. duben 2009 Odesláno 28. duben 2009 :xvulVím, že to není automobilově téma, ale sháním těsnění dveří ke kombinované lednici Calex CCB 335 F, které je poškozené a již neplní svoji funkci. Děkuji p.s. nevíte prosím, co znamenají tyto symboly: [upravil dne 28/4/09 OK406] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. duben 2009 Odesláno 28. duben 2009 Symboly jsou jednoduchý. Zleva, zelená kontrolka zapnutí, pak výstraha, to když to přestane chladit tak svítí že je v lednici tepleji než je zdrávo, pak je kontrolka superfrost, dále je tlačítko superfrostu, to je když naboucháš lednici nákupem tak to zapneš aby se rychleji vychladila, mělo by se vypnout samo, další je vypínač a pak regulace chlazení. A myslim že je to lednice s mražák a ne samotná lednice. Těsnění ti prodá a namontuje nějakej chlaďař servisák [upravil dne 28/4/09 Radek Hurvajz] Citovat
OK406 Odesláno 28. duben 2009 Autor Odesláno 28. duben 2009 Původně zaslal: Radek Hurvajz Symboly jsou jednoduchý. Zleva, zelená kontrolka zapnutí, pak výstraha, to když to přestane chladit tak svítí že je v lednici tepleji než je zdrávo, pak je kontrolka superfrost, dále je tlačítko superfrostu, to je když naboucháš lednici nákupem tak to zapneš aby se rychleji vychladila, mělo by se vypnout samo, další je vypínač a pak regulace chlazení. A myslim že je to lednice s mražák a ne samotná lednice. Těsnění ti prodá a namontuje nějakej chlaďař servisák [upravil dne 28/4/09 Radek Hurvajz] Děkuji. Jelikož lednice není nová a manuál k ní není. Ano, jedná se o kombinovanou lednidni. Na internetu jsem k ní těsnění nenašel a ani manuál. Citovat
OK406 Odesláno 28. duben 2009 Autor Odesláno 28. duben 2009 Původně zaslal: honza406 tak to jedině kupit novou s menší spotřebou jak jsem udělal já před 5ti lety.taky jsem měl CALEX Na co kupovat novou, když stačí pouze vyměnit těsnění. Citovat
OK406 Odesláno 28. duben 2009 Autor Odesláno 28. duben 2009 Radek Hurvajz: prosím tě, ta regulace chlazení je pro mrazák? Jelikož chladnička má ve vnitř termostat vlastní. [upravil dne 29/4/09 Radek Hurvajz] Citovat
Qcko Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Kupoval som ho babke a normalne mi ho predal chlapik co opravuje chladnicky, vymena je lahka, len dost skrutiek:D Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: OK406 Radek Hurvajz: prosím tě, ta regulace chlazení je pro mrazák? Jelikož chladnička má ve vnitř termostat vlastní. Ano je to pro mrazák Citovat
Medvěd Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: OK406 Původně zaslal: honza406 tak to jedině kupit novou s menší spotřebou jak jsem udělal já před 5ti lety.taky jsem měl CALEX Na co kupovat novou, když stačí pouze vyměnit těsnění. Nová lednička = nižší provozní náklady, přeci jen u tohoto zboží jde pokrok dopředu poměrně strmě. Citovat
Kurt Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 To je pravda, otázkou je, jaká návratnost je u investice např. 10000kč a úspoře 20% energie. Počítejte se mnou, děti: lednice energ. třídy \"A\" spapá za den 0,8kWh. Při ceně cca 5-6 (počítejme 6kč) korun za jednu kWh je její denní spotřeba vyjádřena v penězích spočítána jako 0,8 * 6 = 4,8kč. Pokud tedy původní lednice papá dejme tomu o čtvrtinu více, znamená to finančně 4,80 * 1,25 = 6kč. Denní úspora je tedy 6-4,8 = 1,20kč. Při pořizovací ceně lednice 10000 a denní úspoře 1,2kč nám návratnost (10000/1,2) vychází na 8333 dnů (tedy 22,8 let). Citovat
OK406 Odesláno 29. duben 2009 Autor Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: Kurt To je pravda, otázkou je, jaká návratnost je u investice např. 10000kč a úspoře 20% energie. Počítejte se mnou, děti: lednice energ. třídy \"A\" spapá za den 0,8kWh. Při ceně cca 5-6 (počítejme 6kč) korun za jednu kWh je její denní spotřeba vyjádřena v penězích spočítána jako 0,8 * 6 = 4,8kč. Pokud tedy původní lednice papá dejme tomu o čtvrtinu více, znamená to finančně 4,80 * 1,25 = 6kč. Denní úspora je tedy 6-4,8 = 1,20kč. Při pořizovací ceně lednice 10000 a denní úspoře 1,2kč nám návratnost (10000/1,2) vychází na 8333 dnů (tedy 22,8 let). Tak dlouho zase nevydrží lednička. Pokud je vše v pořádku a je vadné pouze těsnění, tak je lepší investice do těsnění. Nehledě na to, že skrze výpočtů podle Kurta (děkuji), investovat finance jen kvůli pokroku, tak to mně připadá nerozumné. Citovat
Kurt Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Tak nějak to bude. Co se týče těsnění - Calex má servisy: http://www.calex.cz/servis/index.aspx obvykle se ta těsnění používají u více typů zařízení, takže by neměl být problém s (ne)dostupností. Případně (někteří) opraváři ledniček a praček jsou schopni vyrobit tzv. \"těsnění na míru\" - z profilu uříznou potřebný kus materiálu a dodají zákazníkovi. Tady je o tom článek. Citovat
OK406 Odesláno 29. duben 2009 Autor Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: Kurt Tak nějak to bude. Co se týče těsnění - Calex má servisy: http://www.calex.cz/servis/index.aspx obvykle se ta těsnění používají u více typů zařízení, takže by neměl být problém s (ne)dostupností. Případně (někteří) opraváři ledniček a praček jsou schopni vyrobit tzv. \"těsnění na míru\" - z profilu uříznou potřebný kus materiálu a dodají zákazníkovi. Tady je o tom článek. Děkuji. Četl jsem to a už jsem kontaktoval opravaře. Tak uvidím co a jak bude. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.