mr.SM Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Ahojte majitele 207, chtel jsem se zeptat zda uz ma nekdo za vama kontrolu po 30000km. Zajimalo by me, co vsechno mi budou menit, a kolik si mam nachystat penizku. Za kazdou cennou radu predem dekuji... Citovat
antal Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 Tak na rýchlo ti poviem že ja som platil 5000kč,ale zaleží to od toho aký olej používaš(ja mam tu drahšiu variantu).Teraz neviem čo tam menili musel by som pozriet do papierov ale nič extra.Tuším že ani vzduchový filter nemenili čo sa mi zdalo divné. Citovat
anyana2 Odesláno 20. duben 2009 Odesláno 20. duben 2009 jj vzduchový filtr ve 30ti neměnili .. to mi přijde taky hodně divný Citovat
mr.SM Odesláno 20. duben 2009 Autor Odesláno 20. duben 2009 To neni zase tolik, cekal jsem vice. Kazdopadne dekuji za vase odpovedi... Citovat
Zdemour Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 Původně zaslal: mr.SM To neni zase tolik, cekal jsem vice. Kazdopadne dekuji za vase odpovedi... Mám ji za sebou minulý týden, prohlídka s výměnou oleje a filtru za 2790Kč olej 10W40, je možno i olej 5W40 za 3590Kč, v servisu mi doporučili tu levnější variantu (oba jsou schválené pro daný typ motoru1,4 16V) rozdíl je pouze při extrémních mrazech, kdy ten levnější ztrácí vlastnosti při -30°C, ten dražší až při -35°C, viz odkaz http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko Marně vzpomínám kdy bylo naposled míň jak -20°C Citovat
mr.SM Odesláno 21. duben 2009 Autor Odesláno 21. duben 2009 To je dobra cena, a co brzdy, atp? Jezdim docela razantneji, tak nevim zda se nebudou taky muset menit, a co klima? Vubec se v tom neviznam co, kdy a proc se meni. No jo, prvni auto... Citovat
Zdemour Odesláno 21. duben 2009 Odesláno 21. duben 2009 Původně zaslal: mr.SM To je dobra cena, a co brzdy, atp? Jezdim docela razantneji, tak nevim zda se nebudou taky muset menit, a co klima? Vubec se v tom neviznam co, kdy a proc se meni. No jo, prvni auto... Samozřejmě to je cena za základní program údržby, mi třeba řekli, že brzdové destičky by mi měly vydržet ještě další 2 roky, takže počítám výměnu u příští výměny oleje, stejně tak ostatní filtry i brzdovou kapalinu,to už prý bude cena kolem 6000Kč, pokud nebude jiný problém, mimochodem byl jsem v Havířově u Tichého Citovat
jozin888 Odesláno 22. duben 2009 Odesláno 22. duben 2009 Původně zaslal: Zdemour Původně zaslal: mr.SM To neni zase tolik, cekal jsem vice. Kazdopadne dekuji za vase odpovedi... Mám ji za sebou minulý týden, prohlídka s výměnou oleje a filtru za 2790Kč olej 10W40, je možno i olej 5W40 za 3590Kč, v servisu mi doporučili tu levnější variantu (oba jsou schválené pro daný typ motoru1,4 16V) rozdíl je pouze při extrémních mrazech, kdy ten levnější ztrácí vlastnosti při -30°C, ten dražší až při -35°C, viz odkaz http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko Marně vzpomínám kdy bylo naposled míň jak -20°C ja mam 1,4VTi v tich olejoch by nemal byt rozdiel nee sice je tam rozdiel 5 koni ale oleje by mali byt take iste co odporucili aj tebe A este daco co ked olej si kupim a donesem tam svoj ?? Citovat
Zdemour Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Původně zaslal: jozin888 Původně zaslal: Zdemour Původně zaslal: mr.SM To neni zase tolik, cekal jsem vice. Kazdopadne dekuji za vase odpovedi... Mám ji za sebou minulý týden, prohlídka s výměnou oleje a filtru za 2790Kč olej 10W40, je možno i olej 5W40 za 3590Kč, v servisu mi doporučili tu levnější variantu (oba jsou schválené pro daný typ motoru1,4 16V) rozdíl je pouze při extrémních mrazech, kdy ten levnější ztrácí vlastnosti při -30°C, ten dražší až při -35°C, viz odkaz http://www.oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko Marně vzpomínám kdy bylo naposled míň jak -20°C ja mam 1,4VTi v tich olejoch by nemal byt rozdiel nee sice je tam rozdiel 5 koni ale oleje by mali byt take iste co odporucili aj tebe A este daco co ked olej si kupim a donesem tam svoj ?? Tak o tom pochybuji, že by sis mohl donést svůj olej, mají nějaký základní program údržby, kde jsou i další úkony a kontroly co se mají provádět a za to je nějaká fixní cena. Takže pokud chceš mít razítko v servisní knížce, že jsi byl na celkové prohlídce (vč. výměny oleje) po 2 letech/30000km, tak jen s jejich olejem Navíc, pokud to máš na leasing, tak vlastně auto není ani tvoje a musíš po celou dobu do značkového servisu. To, že si koupím někde olej a pak si ho nechám vyměnit v nějakém malém servisu jsem praktikoval pokud jsem měl staré auto, ale u nového bych do toho nešel, já osobně navíc dobré zkušenosti s malými servisy nemám, u staré škodovky ti toho moc zkazit nemohli, ale u nového auta, kvůli ušetřeným pár stokorun bych měl obavy. Ale je to jen můj názor, pokud si někdo myslí něco jiného, nebudu mu to vyvracet Citovat
Dismay.zs Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Mě řekli, když jsem loni v říjnu kupoval nové auto, že na garančku mám jít až po 2 letech. Za rok mám prý jen přijít na výměnu oleje. Jak je to u vás? Citovat
antal Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 To je nejaké divné,ved aj v tej knížke sa píše že výmena oleja po 30000km alebo po 2rokoch,to samé mi povedali pri prevzatí auta.Len mi odporučili aby som sa po roku zastavil aby to námatkovo skontrolovali či je všetko OK.Ja som si prvu garančku spravil po 25000km(cca 1rok)a technik sa divil že prečo to chcem ked mi ostáva ešte 5000km. Citovat
Zdemour Odesláno 23. duben 2009 Odesláno 23. duben 2009 Původně zaslal: antal To je nejaké divné,ved aj v tej knížke sa píše že výmena oleja po 30000km alebo po 2rokoch,to samé mi povedali pri prevzatí auta.Len mi odporučili aby som sa po roku zastavil aby to námatkovo skontrolovali či je všetko OK.Ja som si prvu garančku spravil po 25000km(cca 1rok)a technik sa divil že prečo to chcem ked mi ostáva ešte 5000km. O nějaké prohlídce po 1 roce není nic nikde psáno, směrodatná je servisní knížka a tam je 2 roky nebo 30000 tisíc (u benzinu). Ani mi nikdo nedoporučoval, že bych se měl stavit dříve. Citovat
Marsl1 Odesláno 28. duben 2009 Odesláno 28. duben 2009 panove na garancku se moc nespolehejte.Ja jsem ji absolvoval pri 16000km.Tech 30 tisic se mi zdalo na novej nezajetej motor nejak moc. V protokolu zaskrtali vsechno mozne co delali mimo jine i celni sklo ze je ok-pritom je nacate od kaminku.Tak jsem nejak zacal pochybovat jestli vubec vymenili olej a tak jsem ho pri 21000km vymenil.Vypustni sroub byl jak novej zadnej skrabanec ani odrena barva, tak nevim kudy ten olej vypousteli.Jinak garancka mne stala neco kolem 3000kc.A to jsem ji absolvoval jenom aby mi nespadla zaruka. Citovat
antal Odesláno 28. duben 2009 Odesláno 28. duben 2009 No tak to sa mi zdá už moc aby si toto dovolil autorizovaný servis Citovat
Marsl1 Odesláno 28. duben 2009 Odesláno 28. duben 2009 No nevim,nijak jim to nedokazes,ale na vypousteci sroub nikdo ani nesahnul,jestli to odsavali vrchem o tom silne pochybuju.Nejlip je udelat si to doma aspon to co jde a mam jistotu Citovat
pretekar Odesláno 28. duben 2009 Odesláno 28. duben 2009 Presne tak...su to vsetko zlodeji.. Ja som pre istotu servis ani nenavstivil po zlych skusenostiach a pri 15000 som spravil vlastnu garancku doma s vymenami filtrov a kontrolou auta. Do servisu peugeot uz nevstupim Citovat
buga Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: pretekar Presne tak...su to vsetko zlodeji.. Ja som pre istotu servis ani nenavstivil po zlych skusenostiach a pri 15000 som spravil vlastnu garancku doma s vymenami filtrov a kontrolou auta. Do servisu peugeot uz nevstupim no dam za pravdu aj ja ze servis je na ..... piiiip jedina sanca ze tam mat znameho, alebo jednoducho povedat ze chces byt pri tom, ked to menia... a na zaruku fakt ze davat pozor, lebo ked ti padne a dosere sa nejaka elektronika, nedoplatis sa a hlavne tie nase 1.6 THP, turbo a kopec elektronik, riadeni tam... moc by som bol opatrny radsej platit 3-4tis potom vymenis aj sam ale nech garancka ostava.... [upravil dne 29.4.2009 buga] Citovat
Ferry Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Původně zaslal: Marsl1 No nevim,nijak jim to nedokazes,ale na vypousteci sroub nikdo ani nesahnul,jestli to odsavali vrchem o tom silne pochybuju.Nejlip je udelat si to doma aspon to co jde a mam jistotu ono vymena oleje se da udelat i vysatim pres merku oleje a neni nutne povolovat vypousteci sroub ... Nicmene da se udelat analyza oleje za cca 800Kc, ktera rekne jak je ten olej opotrebovany a da se z toho usuzovat, zda byl vymenen nebo ne a s pripadnym servisem se pak podle toho vyporadat Citovat
HOFA Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Vysávání oleje přes měrku,to jsem ještě neslyšel,ale neříkám,že nejde,no člověk se furt učí Citovat
Ticcino Odesláno 29. duben 2009 Odesláno 29. duben 2009 Na 307mě na 30tis. jsem platil asi 2.600. Olej jsem měl svůj. V ceně bylo stočení zadních kotoučů za 400. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.