MartinT Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 Ahoj všici, netušíte čím to může být? Po několika klidně prožitých týdnech mi auto zase dělá starosti. Začalo zase škubat při nízkých otáčkách (na LPG je to znatelnější - je citlivější) a při \"plynulý\" jízdě si to začne samo cvičit - přidává a ubírá plyn. Svíčky mám chamiony, celou klapku novou asi 3 měsíce, snímač tlaku v sacim potrubí taky, filtry všechny, ... Poraďte prosím. V servisech mě nemaj rádi, páč se jim nechce hledat něco co se projevuje jen někdy.(velmi často při zahřátym motoru) ??????????????????????????????????? Díky MartinT 406 1.8 16V lpg Citovat
Guest Masinka Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 tohle vypada jako nemocna vaha vzduchu Citovat
MartinT Odesláno 9. červen 2004 Autor Odesláno 9. červen 2004 No jo, ale tu mám tak 3měsíce novou od Peugeota za 14litříků. Citovat
Guest Masinka Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 Nevim jak 406, ale 405 ma klapku a vahu vzduchu oddelene, takze tobe menili vahu vzduchu i s skrtici klapkou? tech 14000 vypada spis na vahu vzduchu. Ale nechci te mas, mozna ze sem ted napsal nejakou kravinu. Citovat
MartinT Odesláno 9. červen 2004 Autor Odesláno 9. červen 2004 Mám 406 (405 byl starej podpis v nastavení - už to mám opravený) Asi stojí za zmínku, že po výměně svíček to jezdilo asi 50km jak fík, ale pak to začlo zas. Předevšim mě trápí to škubání, uplně to ztratí sílu a pak dostane druhej dech a vystřelí dopředu. Citovat
Guest Masinka Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 a co palivovy cerpadlo? filtr si rikal ze si menil nebo by to taky mohl bejt nekvalitni benzin, nedvano jsem bral na benzince nejakj smejd a pak to skubalo, tak to ztracelo vykon a vyrazelo kupredu. Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 mohla by to taky byt ta plastova rampa se zapalovacima civkama co je nad svickama, je v ni elektronickej modul zapalovani a ten se nekdy odporouci, nebo je spatnej kontakt na konektoru co je na ni nasazenej, jinak netusim Citovat
vix Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 tohle vypada vazne na zapalovani... kabely ? - nestaci menit jenom svicky civka ? - nebo co tam je ?? Citovat
MartinT Odesláno 9. červen 2004 Autor Odesláno 9. červen 2004 Na tu lištu s cívkama se chystam, ale nová stojí asi 5000,-. Ve dvou servisech mi řekli, že to tim nebude, ale taky mám to podezření. Občas to i prskne do vejfuku, tak to vypadá na nespálený palivo. Je možný, že by to dělalo jen někdy? Pak to jelo třeba 15km jak drak a najednou zase čkub..škub..frr ?? Na volnoběh to de chvíly dobře potom začnou kolísat otáčky a dokonce to chcípne. Ale taky né vždy. Většinou, když to chci někomu ukázat tak to nedělá. Citovat
vix Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 ty kabely jsi menil ? Kamosovi na 120 serizovali karbik. On mel ale problemy s trhanym chodem ve vyssich otackach. Pak se zjistilo, ze ma oslizly kabely. Ted tam ma stale ty puvodni (prostrikly kontaktolem), ale fungl nove si vozi v krabici... vazne nevim, ja jsem spis dieselovej. Citovat
lexa Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 Toto mi dělala 405 SRDT - byla voda v nádrži a zasviněná celá cesta do motoru. Nechal jsem to vyčistit, zbytek dočistil sám jako např palivový filtr nikomu se do toho nechtělo a problémy byly pryč. Tankování u levných stanic ala JZD se bez občasné kontroly nádrže vymstí. Teď mám 205 taky na ropu, zatím motor jak hodinky, jen ta zadní náprava poraďte mi jestli na Ostravsku něco existuje jak jsem psal včera.jinak dík. Citovat
MartinT Odesláno 9. červen 2004 Autor Odesláno 9. červen 2004 Já tam kabely nemám. Z ŘJ jde signál do lišty s cívkama a rovnou na svíčky. Vodu jsem už taky řešil (velfobin..) ale je to stále stejné. Ale občas to jede na 3. [Editován dne 9/6/04 MartinT] [Editován dne 9/6/04 MartinT] Citovat
lexa Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 Velfobin nesežere 0,5 litru vody, ja jsem se divil kolik toho tam bylo a to jsem před tím vyzkoušel všechno od lihu po jiné speciální ksindly od chemiků a pak vypuštění a OK. Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 Panove vy snad nectete starsi prispevky nad vami Martin psal ze to cuka jak na benzin tak na plyn, cili voda v benzinu ani zasr...y palivovy potrubi ani spatnej benzin to nebude. U 406 kabely ke svickam nejsou, misto nich je tam takova plastova rampa prisroubovana na hlave motoru a v ni jsou pro kazdy valec jedna civka, dale je v rampe elektronicky modul zapalovani. Tenhle modul nekdy muze odejit, pak auto chcipa, nejede, poskakuje, nejde nastartovat apod. Objevi se to naprosto nevypocitatelne z niceho nic a po chvili auto zase jede uplne normalne. Modul mi odesel jak u 405 ( u te mi odesla i zapalovaci civka ) - auto prestalo jet, parkrat poskocilo a pak chciplo, neslo treba pet minut nastartovat a pak najednou chytlo a jelo uplne normalne, stejne tak u 406 - odesel modul v te rampe a projevovalo se to podobne, auto netahlo, cukalo, dojet s nim do servisu 20km byl dost velkej problem , takze tohle tipuju ze by mohla byt Martinova porucha. BTW Martine, predtim nez se tohle projevilo, proc jsi se chystal na vymenu te rampy ? Citovat
MartinT Odesláno 9. červen 2004 Autor Odesláno 9. červen 2004 Ferry Ď. Ch?el jsem ji měnit páč mi to blbě startuje a na druhe svičce byl ten plast ohořelej (na obrázku č.3) Ale v servisu mi řikali že to bude OK, že to buď jede nebo ne, nic mezi. Měl jsem pocit že tam jsou zalitý jen 2 cívky. To znamená, že tam je ještě elektronika a proto to stojí takovej ranec? Citovat
Ferry Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 ja ti ted presne nevim ale myslel jsem ze jsou tam ctyri, ale asi mas pravdu ty ze tam budou jen dve civky. JJ je tam jeste zalita elektronika, na ty 405ce byl ten modul samostatnej a stal tenkrat asi 2000, tady u 406 jak je to v kupe jeste s tema civkama ktery muzou stat taky tak 1000 kus to dohromady vychazi na 5000 - hezky jsem to spocital vid Zkus sehnat nejakej servis kde by ti tu rampu pujcili, tenkrat u 406 ,kterou jsem mel v servisu v Jihlave, nemohli prijit proc nejezdi a nakonec si vyzadali ze servisu z Humpolce na vyzkouseni jimou rampu a kdyz ji vymenili zavada byla pryc. Citovat
David 106s16 Odesláno 9. červen 2004 Odesláno 9. červen 2004 Civky tam sou opravdu jen dve, ony totiz vzdycky pali dva a dva valce spolecne, akorat v jednom smes je a v druhem ne. Rampu s civkama tady mam v poctu 4 kusy, kdyz tak zavolej, cena 1500kc. Nebude-li to tim, tak mi ji posles zpatky, akorat dvakrat zaplatis postovne. Za pokus to mozna stoji....... Citovat
MartinT Odesláno 15. červen 2004 Autor Odesláno 15. červen 2004 Davide, díky za díl. Včera mi to přišlo poštou. (darebáci s tim museli asi pěkně třísknout, protože ulomili roh plastu.) Namontoval jsem to a mám pocit, že to má větší výkon. To hlavní - ZATÍM TO NEŠKUBE;) a při nízkých otáčkách se dá přidat plyn. (nemusim to tolik točit) Avšak problem přidá..ubere.. stále trvá. Ale musim vysledovat k jakým změnám došlo při jízdě na BA a na LPG. Kdyby vás ještě něco napadlo tak budu vděčnej. Zatím DÍKY a čau MartinT Citovat
MartinT Odesláno 16. červen 2004 Autor Odesláno 16. červen 2004 Tak to vypadá jako kdyby to dělalo jenom na LPG (to přidá..ubere.. .. ), ale může to být pouze znatelnější. Řekl bych že se to počitadlu porát nelíbí tak to honí krokovym motourkem. Ale to je jenom můj pocit. Co bych měl jestě zkontrolovat. 1) Kdybych chtěl zkontrolovat sání (sundat ho) musim potom dát nový těsnění? 2) Nebo vyčistit vstřiky? Jak na to? Slyšel jsem že je nějakej čistič či co. Všem co mě zatím pomohli DÍKY MartinT Citovat
ALFWORKS Odesláno 16. červen 2004 Odesláno 16. červen 2004 Ja ma velmi podobny problem s Xsarou 1.4i (Je to ten isty motor ako v 206 1.4i) Na diagnostike mi povedali MAP senzor. Mne sa to prejavuje hlavne, ked rozohriaty motor vypnem na par minut a potom nastartujem. Par metrov to sklbe a straca to vykon, potom sa to ustali. Ale prajavuje sa to aj mimovolne. Tie cievky to fakt mozu robit? Podla mna cievka bud ide alebo nie. Moze to vynechavat? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.