Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

306 - Zvysena teplota ...

Recommended Posts

Odesláno

Mam taky mensi problem...

306 1.4 r.v 1998 mame doma uz viac ako 10 rokov. Pocal celej prevadzky, bola bezna prevadzkova teplota 80 stupnov.

Tj aj ked som isiel v 30 stupnovych horucavach mimo mesta, tych 90 - 120 km/h tak sa na 80 tke udrzal v pohode. V meste to bolo samozrejme sem tam vyssie, ale ked sa dostala rucicka na 90 tku, tak sa spustil vetrak a vsetko uchladil.

Teraz som bol v nedelu na chate, a po ceste mimo mesta, klasickou 100 veckou sa mi teplota vysplhala na 88 - 90 stupnov. Vonku bolo tak 22 stupnov.

V hlohovci mi teplota stupla na cca 93 stupnov, a ked som zastavil, vetrak neisiel. Vetrak sa teraz \"po novom\" spusta az pri 95 stupnoch...

Neberte ma ako paranoika, ale proste doteraz my teplota cez 80 stupnov bezne nepresla, a pri 90 stupnoch uz hucal vetrak, bolo to tak 10 rokov...

V com moze byt chyba ? V akom cidle ? Chladiacu som menil pred touto zimou, uplne nova cervena nemrzka, znackova, pred nedavnom som ju mal vypustenu, je cistucka...

Termostat mi pozerali cca 2000 km dozadu, a bez problemov...

Odesláno

ma to klimatizaci nebo ne ? jestli to nema klimu, odeslo cidlo na chladici, staci vymenit za nove (cca 400Kc v Autokelly) a bude zase spinat spravne, taky jsem to mel u 406

u verze s klima to muze byt vice veci

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

ma to klimatizaci nebo ne ? jestli to nema klimu, odeslo cidlo na chladici, staci vymenit za nove (cca 400Kc v Autokelly) a bude zase spinat spravne, taky jsem to mel u 406

Klima neni :)

TO je taka ta modra sranda ? Skusim odfotit...

Odesláno

Lubk0: Mne sa to takto sprava po celu dobu co ho mam (1,5 roka), nikdy som to neriesil. Ziadne prehrievanie a aspon je ticho ked nebezi stale ventilator.

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: Ferry

Klima neni :)

TO je taka ta modra sranda ? Skusim odfotit...

barvu presne nevim, ale mozne to je, ze je modre, je nasroubovane primo na chladici, pri pohledu do motoru na prave strane chladice nekde pod hadici, ktera vede od motoru

Odesláno

Myslím že u Lubka bude asi problém v čidle teplomera lebo sa mu všetky teploty posunuli o pár stupňov. Spínač na ventilátor má oficiálne zapínať pri 97 a vypínať pri 92 stupňoch. Jemu predtým zapínal keď ukazovalo 90.

Odesláno

No len tak ukazoval od vyrobi. Zopol nie presne na 90 tke, ale tak 92 cca. A vypinal pod 85 stupnov ked som mal...

Tak fical od vyroby...

Cidlo teploty kde najdem ?

Odesláno

No len tak ukazoval od vyrobi. Zopol nie presne na 90 tke, ale tak 92 cca. A vypinal pod 85 stupnov ked som mal...

Tak fical od vyroby...

Cidlo teploty kde najdem ?

Na komore termostatu a malo by byť hnedé. Horná hadica do chladiča vychádza z komory termostatu.

Odesláno

To uz potom viem ktore je... Je tam jedno hnede pri kusok od termostatu, skusim , pozrem, odfotim.

Another

Samozrejme ze voda tam nebola :) 10 rokov sa snad na vodu jazdit neda...

Nemrzka tam bola cca 5-6 rokov od vyroby, samozrejme merana tym meracom, ci je dobra, potom vymenena za nejaku sheron antifreez, alebo nieco take, lacne... A teraz som tam dal ja, myslim G12 cervenu, mala by byt dost kvalitna, a je tam naliata neriedena...

Nalieval mi to tam pred zimou, takze zimu som odjazdil v poho, vtedy sa nic nezahrivalo, len teraz na leto to uz je take trocha zvysene.

Ako pri jazde ma to nijak neobmedzuje, motor sa neprehrieva, len mi to proste nejde do hlavy ze 10 - 11 rokov je nieco tak, a zrazu z nicoho nic sa to pohne o viac ako 5 stupnov vyssie ...

Odesláno

To uz potom viem ktore je... Je tam jedno hnede pri kusok od termostatu, skusim , pozrem, odfotim.

Another

Nemrzka tam bola cca 5-6 rokov od vyroby, samozrejme merana tym meracom, ci je dobra, potom vymenena za nejaku sheron antifreez, alebo nieco take, lacne... A teraz som tam dal ja, myslim G12 cervenu, mala by byt dost kvalitna, a je tam naliata neriedena...

Nalieval mi to tam pred zimou, takze zimu som odjazdil v poho, vtedy sa nic nezahrivalo, len teraz na leto to uz je take trocha zvysene.

Ako pri jazde ma to nijak neobmedzuje, motor sa neprehrieva, len mi to proste nejde do hlavy ze 10 - 11 rokov je nieco tak, a zrazu z nicoho nic sa to pohne o viac ako 5 stupnov vyssie ...

...tak si tam dal lepsiu kvapalinu a viac sa to hreje, ale preco riesis 5°C, pokial auto slape:myslim...na P306 su omnoho vacsie problemy s teplotou ako 5°C nad a v tvojom pripade je to teraz 95°C nie? Tak to mas dobre si myslim:roll...ale sak odbornici poradia;)

Odesláno

Mě to dělalo taky dal sem to do servisu a voni to proměřili a prej je to v pořádku akorád už je unavenej budík taky na to měl právo po 15ti letech..... Tak sem to pak nějak už neřešil....

Odesláno

Ok tak to necham zatial byt do leta... Teraz to tych 90 stupnu mam v prumeru, cca pri 95 tke sa spousti sahara..

Len sa bojim, co bude, ked bude 30 stupnov vonku ...

Odesláno

Another

Není to náhodou tím, že jsi nemrzku nalil do auta neředěnou (jak píšeš). Při její hustotě se to nemůže pořádně uchladit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...