BV406 Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 jednu mam, poslu sz no, neposlu, nefunguje jednu vahu na pujceni mam, minuly tyden jsem menil, ale zmenu jsem nepozoroval ... pohybuju se po frenu a ostrave [upravil dne 1/7/09 BV406] Citovat
kodajz Odesláno 1. červenec 2009 Odesláno 1. červenec 2009 a ta druhá na půjčení funguje? Půjčil bych si jí. Tys měnil jen tak a nebo si měl taky problém? Pošlu SZ Citovat
maces Odesláno 4. červenec 2009 Odesláno 4. červenec 2009 Tak ja som to mal nakoniec v tej vahe. Pozical som si druhu a vsetko islo ako pred nehodou. Pred vymenou som si obidve vahy ohmicky merakom porovnal a boli tam aj rozdiely. Teraz si presne nepamatam, ci ta zla mala vysie hodnoty alebo naopak. Ale ak by nikto chcel tak to mozem este zajtra pozret. Citovat
stefan.m Odesláno 6. červenec 2009 Odesláno 6. červenec 2009 Tak mam tu vahu vycistenu 1tyzden a zatial sa chyba nezopakovala... Citovat
kodajz Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 ja teď testuju taky půjčenou váhu a zatím taky nic. Mám ale zatím málo najeto a nebyla velká změna teploty. Citovat
jofo Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 Pre Edisona. Na fore uz davnejsie bolo pisane ze na HDI by sa nemal davat sportovy filter. V originalnom je udajne nejaky sranda co pohlcuje vlhkost. Tato vlhkost nici vahy vzduchu. Uz sa to par ludom stalo. Myslim ze to pisal oddie, ale nie som si isty. Citovat
BV406 Odesláno 7. červenec 2009 Odesláno 7. červenec 2009 ahoj jofo, jestli myslis ty filtry s takovym filcem na spodku, tak u nich je uvedeno, ze jsou urceny pro vysoce prasne prostredi ... nevim jestli ten filc ma nejaky vliv na vhkost ... Citovat
jofo Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 Nemozem to tu najst na fore kde to bolo napisane. Mozno ODDIE by si pamatal. Citovat
kodajz Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 ten filc je opravdu na prach, na nic jiného. Vlhkost nemůže zachytit nikdy, to by tam musel být igelit . Naopak vaze nemůže vlhkost vadit, to by byl megaproblém. Všimni si, že když je mlha a vlhko, auto lépe jede a když je sucho a teplo, jako by se snadněji unavilo. Citovat
Edison Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 Všechny spalovací motory maj rádi určitou vlhkost. Z principu. Vlhko je voda. voda jsou dvě molekuly vysoce výbušného vodíku a jedna molekula vysoce výbušného (hořlavého) kyslíku. Při uršitých teplotách se tato molekula snadno rozpadá na oba prvky, což v důsledku zlepšuje vlastnosti spalovacích motorů. Pozor, nezaměňovat vlhko s mokrem, nebo vodou. To se váže na palivo a snižuje jeho výkon. Vlhko je ve zvduchu a zvyšuje podíl jeho hopřlavých složek. [upravil dne 8.7.2009 Edison] Citovat
Ferry Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 To Edison, ehmm, ale to co jsi napsal je blbost Pro termicky rozklad vody je potreba cca 2500-3000st C, to fakt ve spalovacim prostoru motoru nedosahnes, a nepomuze ani relativne vysok tlak, jaky panuje v horni uvrati pistu, takze pridavek vody ( nebo vlhkosti, je jedno jak tomu budeme rikat ) nevede k tomu, ze by smes byla \"bohatsi\" o vznikle vybusne a horlave plyny a proto by to lepe tahlo (ona by si s tim krome jineho velmi rychle poradila lambda regulace a RJ by ubrala o to vic paliva). vec spociva v tom, ze narozdil od vzduchu je voda nestlacitelna, cili pokud mam ve valci vice vody, zabere mi vice mista a vzduch se musi o to vice stlacit, zvysi se tedy nepatrne komprese ( asi jako kdybys zbrousil hlavu o par desetin mm) [upravil dne 8/7/09 Ferry] Citovat
Edison Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 Oki... Vysvětlils to líp.... Já jen tak uvažoval, bohužel na telotu (podstatnou součást rozpadu molekuly vody) jsem úplně zapoměl. Fakt můj kix. Takže má omluva... Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. červenec 2009 Odesláno 8. červenec 2009 po dnešní zkušenosti doporučuji projít všechny hadice co krmí turbo. Citovat
Edison Odesláno 8. červenec 2009 Autor Odesláno 8. červenec 2009 V tom můj problém nevidím. To by to nefungovalo tak, že do 18 st. to chodí normálně, do 30 st.C to zlobí a nad 30 st.C je to zcela standartní jev. Kdyby to bylo něco takového, jako hadice, tak by to mělo nějaký křivkový charakter. Mě se to chová takhle naprosto skokově. Včetně toho, jak se z toho stavu dostanu. [upravil dne 8.7.2009 Edison] Citovat
teh.owner Odesláno 14. červenec 2009 Odesláno 14. červenec 2009 bohužel nemám s čím poradit ale taky se podělím o problém: původně se mi dělo běžně občas (hlavně ve vedru) to nad 2k otáček nezabíralo - poté co jsem uvařil motor včetně turba a obojí vyměnil + mechanik pročistil sání tak se problém velmi výrazně redukoval ale pořád se občas stane. Zaručeně to dělá ve vedru a při zapnuté klimatizaci (stačí naťukat 20° bez a/c) - to auto pak prostě vůbec netáhne (viz můj předchozí thread) Citovat
marsalek Odesláno 15. červenec 2009 Odesláno 15. červenec 2009 Panove a hlavne Edisone, dneska jsem spise nahodou objevil toto vlakno a musim se s vami podelit o zkusenosti a postrehy ze zapadni ciziny. Prepad turba (Wastegate) je ovladany z ECU podtlakem pres elmg. ventil. Posledni vec v tomto retezci, ktera je diagnostikovatelna Lexii/Proxii ap. je ten ventil. Pokud se ventil zadrhava, nebo je podtlakova membrana Wastegate poskozena, nebo neni dostatek podtlaku z jineho duvodu, z diagnostickeho PC v servise se nedozvite NIC. Takze je potreba pripojit manometr (ktery umi merit \"podtlak\", tj. tlak mensi nez atmosfericky). Podle mych informaci musi davat podtlakova pumpa minimalne -0.8 bar (0 znamena atmosfericky tlak), mozna i vice, ale zatim to nemam potvrzeno. Jedno z moznych vysvetleni symptomu u Edisona by bylo: nedostatek podtlaku kvuli napr. poskozene membrane napr. u EGR ventilu. Vysvetleni: pri ustalene jizde s lehkou nohou kolem 2000 ot. je EGR pootevreny, protoze auto nepotrebuje vykon. Malou dirkou v membrane ovladajici EGR se ztraci podtlak (a EGR se uzavira, ale to nepozname a ani nam to nevadi). Pokud pridame plyn, ECU okamzite uzavira EGR a Wastegate. Dlouhe sekundy se nedeje nic, protoze neni podtlak, ktery by uzavrel Wastegate. Az se auto vyhrabe na nejakych 3000 ot./min, podtlakova pumpa stihne uz vyrobit nejaky podtlak, WG se uzavre a auto konecne jede. Pokud zmackneme spojku, protocime motor naprazdno, vyrobime podtlak prakticky okamzite, a pak uz to jede hned. Podtlak se muze ztracet i na jinych mistech, uz jsem zazil i netesnou 3 centimetrovou hadicku vedouci od podtlakove pumpy k T-kusu. Berte to jako navod a hlavne jako postouchnuti nespolehat se jen na diagnostiku a vzit i stare meraky znova do ruky. Podtlakove rizeni u techto HDi (u novejsich to neznam) je bohuzel pomoci ECU NEDIAGNOSTIKOVATELNE. Kaja Citovat
kodajz Odesláno 16. červenec 2009 Odesláno 16. červenec 2009 super dííííky za postouchnutí. Taky už jsem uvažoval, že když nic nepomáhá, rozeberu cele sání, ten podtlak mě nenapadl. Sakra práce. Citovat
Edison Odesláno 16. červenec 2009 Autor Odesláno 16. červenec 2009 To je hodně zajímavé... Zkusím tedy zaslepit ovládání EGRu. To zvládnu i na ulici. Sice mi pořád není jasné, jak by to souviselo s teplotou, ale nic tím rozhodně nezkazím. Moooc díky. Citovat
marsalek Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Edisone i dalsi, zkuste napojit vystup z vakuove pumpy primo na elmg. ventil od Wastegate. Takze zadny EGR ani klapka v sani! Jen jedina hadicka od vakuove pumpy k solenoidu Wastegate. Pak se uvidi. Muze byt samozrejme vadna i membrana Wastegate, ale to se na manometru taky hned uvidi. Kaja Citovat
kodajz Odesláno 17. červenec 2009 Odesláno 17. červenec 2009 Díky díky za typ, zítra to hned vyzkouším. Jeden dotaz, na motoru 2,0 HDi, 66 kW by klapka v sání neměla být, je to tak??? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.